Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-01-29 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-01-29 06:35:00

A várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta fő kamatlábait a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. Az alapkamat 0,9%-on, a kamatfolyosó két szélét kijelölő egynapos betéti és hitel kamatláb pedig -0,05%-on, illetve 0,9%-on marad. A jegybank közleményében hangsúlyozza, hogy az infláció tartósan cél fölötti alakulása a kamatemelés feltétele, így nem feltétlenül reagál a gyengülő forintárfolyamra. A kínai koronavírus felboríthatja a tőzsdei várakozásokat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az év elején magas tőzsdei forgalom mellett emelkednek a részvényindexek, míg nyáron ezzel szemben hagyományosan alacsony a tőzsdei forgalom. Az idei január azonban eddig a hagyományoktól eltérő képet mutat. Tarol a nagycsaládosok autóvásárlási programja. A vártnál kétszer annyian igényeltek támogatást, az igénylések száma meghaladja a 20 ezret. Jó döntés lehet a hitelkiváltás a Bank 360 elemzője szerint. Veres Patrik elmondta: a néhány évvel ezelőtt felvett, magasabb kamatú hitel esetén a legtöbb adós havi jópár ezer forintot spórolhat a régi szerződés újra cserélésével. Hitelkiváltásnál végtörlesztjük a korábbi, drágább hitelünket az új, kedvezőbb kamatozású kölcsön segítségével. De szó lesz még az Apple és az eBay gyorsjelentéséről is, valamint Donald Trump "békepaktumáról", amivel a feszült izraeli-palesztin viszonyt rendezné. Tartsanak velünk, várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5 hotel elnevezése változik meg. A brazil kormánynak komoly gazdasági érdeke fűződik az esőerdők irtásához – mondta a Trend FM által megkérdezett klímakutató. A Brazil Űrkutatási Intézet adatai szerint idén edd