Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-01-31 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-01-31 06:35:00

További forintgyengülés várható, a magyar fizetőeszköz erősödését csak jegybanki irányváltás esetén lehet elképzelni – mondta az Axiom Alapkezelő vezető portfoliomenedzsere. Nem várható az amerikai gazdaságnövekedési ütem gyorsulása – mondta a K&H Bank vezető elemzője a negyedik negyedéves GDP adat közzététele után. Eszerint az Egyesült Államok gazdasága éves alapon 2,1 százalékkal nőtt a múlt év utolsó három hónapjában. Egyre tudatosabbak a magyarok az elsősegélynyújtásban az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerint. Az idei évtől már a hetedik osztályosoknak is országszerte tanítják az elsősegélynyújtás alapjait az általános iskolákban, így nem csak a jogosítvány megszerzése során találkoznak a fiatalok a legfontosabb életmentő technikákkal. Mind a három nagy telekommunikációs céget megbírságolta a Gazdasági Versenyhivatal az elmúlt időszakban. A Vodafone és a Telenor után legutóbb a Magyar Telekom kapott 350 millió forintos bírságot. A GVH szerint a szolgáltató megtévesztette a fogyasztókat azzal, hogy a lehető legnagyobb hálózati sebességről beszélt egyik 2018 eleji kampányában, miközben a maximális sebességet csak egy szűkebb előfizetői kör érhette el. Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik az 54. Super Bowl-t az Egyesült Államokban. Az NFL fináléjában a San Francisco 49ers és a Kansas City Chiefs csapnak össze. A korábbi döntők érdekes korrelációt mutattak a tőzsdei mozgásokkal, azonban nem szabad ezekre az összefüggésekre hagyatkozni. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5