Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

A márciusi kamatdöntő ülésen okozhat meglepetést a Magyar Nemzeti Bank – mondta az ING vezető elemzője, miután a jegybank ismét változatlanul hagyta az alapkamat szintjét. Több mint 20 ezer új lakás épült tavaly Magyarországon, ami 20 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez képest. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke szerint újabb stimulus nélkül jelentős visszaesés előtt állunk. Rekord mennyiségű acél halmozódott fel globálisan, annak ellenére, hogy közben Kínának a koronavírus miatt vissza kellett fognia a termelését. A Carboferr vezérigazgatója elmondta, hogy ha nem lassul a globális készletek felhalmozódása az hosszú távon a termelés leállását okozza majd. Március 2-án indul Magyarországon az azonnali átutalási rendszer. Minden fél felkészült – állítja a jegybank. Ezek mellett szó lesz amerikai hírekről, az arany piacáról, és az Erste elemzője érkezik a stúdióba. A műsorvezető Szűcs Péter.

2019-09-11 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-09-11 06:35:00

800 embert bocsájtottak el az Electroluxnál- elsőként a Trend FM-nek nyilatkozott a cég vezérigazgatója az átszervezések hátteréről. Ma harminc éve nyitotta meg kapuit Magyarország a keletnémet turisták előtt- mennyire volt sorsdöntő momentum a vasfüggöny leomlásának ügyében? Csökkent havi alapon az infláció augusztusban, egyszeri árcsökkenés volt, vagy hosszabb távon is ereszkedő pályára lehet számítani? Jobban pörgött idén nyáron az e-matrica használat, mint a tavalyi évben. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy tíz százalékkal nőtt egy év alatt az e-matrica eladás. Bartal Tamás arról is beszélt, hogy az elektronikus vásárlási lehetőségek egyre népszerűbbek, azonban a vásárlók 70 százaléka még mindig inkább papíralapú matricát vesz. A hazai befektetési piacon kiszorítóhatása volt a magas kamatozású állampapíroknak, és nem volt túl jó hatással a magyarok kockázat-hozam érzékelésére sem – így látja az Equilor vezérigazgatója. Szécsényi Bálint beszélt arról is, hogy szerinte még mindig nem teljesen versenysemleges a magyar befektetői piac. A hazai vállalkozások ugyanis magasabb befektető-védelmi és más díjakat kötelesek fizetni, mint például a cseh versenytársak. Emellett a legfrissebb piaci információkról és az Apple legújabb termékbemutatójáról is beszámolunk. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-05-22 06:35:00

    Elhunyt a 3-szoros Forma 1-es világbajnok, Niki Lauda. A pilóta 27 évesen visszajött a halál torkából, amikor nürburgringi balesete után igen gyorsan felépült. Ugyanakkor légitársaságai nem voltak sikeresek. Portrét hallhatnak a Forma 1 egyik legnagyobb alakjáról. Tojástrend. Akár jelentősen is drágulhat a tojás, ha a nemzetközi láncok továbbra sem vesznek a ketrecben nevelt tyúkok tojásaiból. Utánajártunk. A kitermelés csökkentés meghosszabbítása várható a következő, júniusi OPEC ülésen. Megy feljebb az ár? Kere