Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-07-19 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-07-19 06:35:00

Bár konkrét döntés még nem született az ügyben, van olyan terv, amely szerint az M7-es autópálya leállósávját a nyári hétvégéken megnyitnák az autósok számára- mondta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Egy ilyen hétvégén óránként 4 ezer autó használja az M7-es autópályát, ami rendszeresen okoz forgalmi fennakadásokat. Jócskán elmaradt az új Netflix előfizetők száma a várttól. A cég és az elemzők is 5 milliós userszám bővüléssel számoltak a második negyedévben, ehelyett csak valamivel több, mint 2 és fél millió új regisztráció érkezett a streaming szolgáltató platformjára. Mégsem a Netflix a legerősebb streaming szereplő hosszú távon? Növelte nyereségét az AB Volvo járműipari konszern. A cég profitja elsősorban a teherautó üzletág pörgése miatt 15 milliárd 110 millió svéd koronára ugrott. Ugyanakkor a kontinens autópiacán már nem ennyire kedvező a kép, az Európai Autógyártók Szövetsége szerint idén valamivel több, mint 15 millió új autót helyeznek forgalomba, ami hosszú idő után egy százalékos zsugorodást jelent az előző évhez képest. Egyre több adatvédelmet érintő kritikát kap a FaceApp nevű alkalmazás. Az oroszországi hátterű applikációval a felhasználók elkészíthetik saját időskori, fiatalkori, vagy más egyéb módon elváltoztatott önarcképüket és megoszthatják azt a közösségi médiában. A Demokrata Párt szenátusi frakciójának vezetője az amerikai szövetségi hatóságnál vizsgálatot kezdeményezett, mondván a cég nem átlátható módon, külső szervereken tárolja a felhasználók adatait, amik onnan illetéktelen kezekbe juthatnak. Emellett megemlékezünk az 50 évvel ezelőtti Apollo-expedícióról, amikor is Neil Armstrong elsőként lépett a Holdra az emberiség történelmében. Tartsanak velünk, várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: