Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-06-27 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-06-27 06:35:00

Budapest sztárkerületeiben 140-165 ezer forint közé nőttek az átlagos albérleti díjak. A legnépszerűbb a főváros 13.,11., és 14. kerülete, ezeken a részeken az utóbbi időben csaknem 10 százalékos áremelkedést lehetett látni – mondta az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Továbbra is az V. kerület a legdrágább budapesti városrész 215 ezer forintos átlagos bérleti díjjal. Vendégünk volt Simon Attila, az MKB Bank Agrárium Főosztályának vezetője, aki többek között egy új agrárfinanszírozási lehetőségről, technológiai fejlődésről és a mezőgazdaság munkaerőpótlásáról is beszélt. Könnyen kockázatossá válhat az Egyesült Államok túlzott eladósodottsága – mondta a Nyugat Magyarországi Egyetem docense. Az amerikai Kongresszus Költségvetési Hivatala szerint 2049-re az amerikai államadósság a GDP 144 százalékát is elérheti, de a mostani 78 százalékról, 2029-re várhatóan 92 százalékra nő. Az USA két fő hitelezője két autoriter rendszer, Kína, és Szaúd-Arábia. Újabb streaming szolgáltató jelenik meg jövőre, az NBC Universal a Netflix pozícióját is veszélyeztetheti. A Netflix számára az is rossz hír, hogy elveszítheti egyik legnézettebb sorozatát, a The Officet. A sorozat jogaiért, évente 100 millió dollárt fog fizetni az NBC, míg a Netflix 90 milliót ajánlott. Fagylalt nélkül a legtöbb cukrászda lehúzhatná a rolót- mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke a Trend FM-nek. Erdélyi Balázs szerint hiába van szó szezonális termékről, a fagyi eladások garantálják a bevételek jelentős részét. Ráadásul a minőség is egyre javul, hiába van jelen még mindig a magyar piacon a silány minőségű, jellemzően Albániából származó édesség is. Tavaly minimális, egymillió forint alatti nyereséget termelt az Efott Fesztivál, de nem is a minél nagyobb profit elérése a célja a rendezvénynek- mondta a fesztivál igazgatója a Trend FM-nek. Maszlavér Gábor hozzátette, hogy a bevételi oldal 70 százalékát már a jegy és bérleteladások adják, a fellépők gázsija pedig a teljes kiadási oldal 35 százalékát emészti fel. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: