Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-06-18 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-06-18 06:35:00

Bevezették az MKB Bank részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére. A kereskedés megkezdésekor az MKB Bank tőzsdei kapitalizációja meghaladja majd a 197 milliárd forintot, amellyel a kibocsátók rangsorában a 6. helyet foglalja el. A bank elnök-vezérigazgatója hosszabb távon számíthat erősebb befektetői érdeklődésre. Már csak 9 nap van hátra, hogy akár személyesen, akár digitálisan, de azonosítsák magukat az ügyfelek számlavezető pénzintézetüknél. Csak annak kell azonosítania magát, aki két éven belül ezt nem tette meg, és nem idén nyitotta a számláját. A hírek szerint a cégek fele ezt még nem tette meg. Az eddig ismert adatok szerint legalább 49 ember halálát okozta a szélsőségesen meleg időjárás India északi részén, A Guardian cikke szerint számos terület elnéptelenedett Indiában, és az elmúlt időszakban sok farmer öngyilkos lett, miután az aszály miatt elhullottak az állatai és tönkrementek a terményei.Egyelőre nincs esély a harcok csillapodására – reagált a Külügyi és Külgazdasági Intézet munkatársa arra, hogy Húszi lázadók újabb dróntámadást intéztek a szaúd-arábiai Abha repülőtere ellen. A jemeni határtól mindössze 200 kilométerre, északra található légikikötő ellen már korábban is hajtottak végre légi csapást. Egy friss adatközlésből kiderül, hogy nem minden arany, ami YouTube. A feltöltött videók kevesebb, mint 0,65 százaléka éri el a 100 ezres nézettséget. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Tóth Anna, Szűcs Péter és NESTA.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: