Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-06-06 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-06-06 06:35:00

Meglepő fordulatnak nevezte az idei év első négy hónapjában látott kiskereskedelmi forgalombővülést az ING vezető elemzője. Áprilisban naptárhatástól megtisztítva több mint 7 százalékkal emelkedett a voumen a tavalyihoz képest. Leginkább a tartós termékek forgalma erősödött, ami akár lakossági felhalmozást is jelezhet. Tovább nőtt a világ legnagyobb futballklubjainak cégértéke az elmúlt évben- derül ki a KPMG 32-es listájából. Jelenleg a Real Madridé a világ legértékesebb futballvállalkozása, a spanyolok történetük során először lépték át a 3 milliárd eurós határt. Ezt követően a Manchester United jön szintén 3 milliárd euró fölötti értékkel, a dobogó alsó fokára pedig a Bayern München fért oda. A turizmus húzza Horvátország gazdasági szekerét, ezt jelzi az is, hogy nyáron alaposan megugrik a foglalkoztatottak száma- mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója. Déli szomszédunk az elmúlt években valamivel az uniós gazdasági növekedési átlag alatt bővült, a turisztikai szektor mellett az exportteljesítmény kiemelkedő. Mindemellett a legégetőbb kérdés most a kivándorlás megfékezése. Könnyebb lesz bringával munkába, hivatalba járni, de a nyaralóknak is leugrani a tóhoz Balatonakarattyán, ahol a napokban adtak át 5 kilométernyi felújított kerékpárutat. A beruházás uniós pénzből valósult meg. A település polgármestere elmondta: igyekeznek kihasználni a Budapesthez való közelséget, és szeretnének minél több olyan beruházást, ami még vonzóbbá teszi az északi part első települését. Emellett az Olaszország és az Európai Bizottság közötti költségvetési vitáról illetve a globális részvénypiaci trendekről is beszélgetünk. Tartsanak velünk, a műsorvezető Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: