Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-06-04 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-06-04 06:35:00

Elstartolt az Állampapír Plusz, ami akár 5 százalékos éves hozamot is hozhat az ügyfélnek, ha az 5 éves futamidő végéig megtartja értékpapírját. A kamatadó-mentes befektetési forma a lehető legegyszerűbb. A cél az, hogy a magyar állam még inkább a magyarországi befektetőkre támaszkodhasson az államadósság finanszírozásában, és minél kevésbé legyen kiszolgáltatva a nagy, külföldi befektetők lépéseinek. Szakértők szerint elhanyagolható lesz az új értékpapír kiszorítóhatása például a részvény- vagy devizaalapú befektetéseknél, mert inkább új megtakarítók jelenhetnek meg a piacon. Egyre színesebb a kínálat a táborok piacán, de egyre drágábbak is a turnusok. A legnépszerűbbek a sporttáborok, ugyanakkor egyre jobban előtérbe kerülnek az érdekes, időnként extrém tematikájú táborok is. Összességében 10 százalékkal emelkedett a táborozás ára tavalyhoz képest. A már meglévő gyártástechnológia, és tapasztalat miatt fektet be 80 millió eurót a horvát Rimac (rájmek) autógyárba a Hyundai – mondta a Concorde privátbanki üzletfejlesztési igazgatója. A dél-koreai autóipari csoport nagyteljesítményű elektromos autókat és hidrogén üzemanyagcellás elektromos autókat fejleszt majd a horvát céggel. A prototípusokat 2020-ban tervezik bemutatni. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Tóth Anna, Szűcs Péter és NESTA.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: