Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-05-23 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-05-23 06:35:00

Döntött az európai tanács, hivatalosan is elfogadta az egyszer használható műanyag eszközök tilalmáról szóló jogszabályt. Eszerint 2021-től az EU területén eltűnnek a boltok polcairól a evőeszközök, tányérok,szívószálak, fülpiszkálók, és az oxidatív úton lebomló műanyagok. Emellett a tagállamoknak 2029-re a műanyag flakonok 90 százalékát össze kell gyűjteniük. Két százalékos csökkentés alatt nincs értelme beszélni az áfakulcs mérsékléséről – reagált a megkérdezett adózással foglalkozó ügyvéd a pénzügyminiszter nyilatkozatára. Varga Mihály azt mondta, hosszú távon szeretnék csökkenteni a jelenleg 27 százalékos általános forgalmi adó szintjét. Ugyanakkor a 2020-as büdzsé óvatos tervezéssel, és az eddigi áfa mértékkel készült. Több mint 75 milliárd forintot kell költeni a Balatonra a következő tíz évben a megemelt vízszintmaximum miatt. De már rövidtávon is 10 milliárd forint értékű ideiglenes átalakítást igényel az, hogy a tó nyári szabályozási szintjét 110 centiméterről 120-ra emelték. Bemutatta 2024-ig szóló üzleti stratégiáját és 2029-ig szóló jövőképét az AutoWallis. A tőzsdei cég robosztus növekedést tervez, célja, hogy a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. A következő 5 évben például megdupláznák az árbevételüket és minden évben felvásárolnának egy céget. A tervezett tranzakciókat az AutoWallis új részvények vagy kötvények kibocsátásával tervezi, de csatlakoznának a Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programjához is. Tízből kilenc családban megünneplik a május utolsó vasárnapjára eső gyereknapot- derül ki a REGIO Játék kutatásából. A cég marketingvezetője a Trend FM-nek elmondta, hogy az országszerte megtalálható szabadtéri programok, rendezvények dominálnak ezen a hétvégén. Ugyanakkor a játékvásárlás sem szorul háttérbe, a szülők jellemzően néhány ezer forintot költenek ajándékokra. Emellett a FED kamatcsökkentési várakozásairól és a forint elmúlt napokban látott árfolyameséséről is beszélgetünk. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: