Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-04-25 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-04-25 06:35:00

Visszavonta a teljes idei pénzügyi előrejelzését a Boeing. A repülőgépgyártó közölte, hogy a korábbi prognózisba még nem kalkulálták bele a nemrég bekövetkezett két repülőgép-katasztrófa hatásait. Az új előrejelzést később teszik közzé, miután ismét repülhetnek a felfüggesztett 737 Max típusú gépek. A Boeing felfüggesztette részvényei visszavásárlását is. Nagyon különbözően látja helyzetét a német lakosság és a cégvezetők – reagált az ING vezető elemzője az áprilisi német IFO-indexre. A mutató 0,5 ponttal csökkent, 99,2 pont lett. A cégvezetők mind az aktuális, mind pedig a jövőbeli helyzetről alkotott véleménye romlott. Ugyanakkor a szolgáltatóiparban javult a hangulat, és az építőipari mutató is emelkedett. Akár személyi hitelből is lehet finanszírozni az állami támogatás és az autó tényleges vételára közötti különbséget – hangsúlyozta a Money.hu szakértője. Júliustól legfeljebb 2,5 millió forintot ad a nagycsaládosoknak az állam, vissza nem térítendő támogatásként, 7 üléses autó vásárlására. Trencsán Erika szerint az érintett autók köre átlagosan 7-8 millió forintba kerül. Önerő nélkül, 5 éves futamidővel, akár 100 ezer forint is lehet a kölcsön havi törlesztő részlete, így érdemes megfontolni a döntést. 10 új Flirt típusú motorvonatot vásárolt a GYSEV. A vasúttársaság a legmodernebb verziót vásárolta meg, a meglévő ugyanolyan szerelvényei mellé. A GYSEV sajtószóvivője szerint az elmúlt évek állomás- és vasúti pályafejlesztéseinek köszönhetően, jóval kényelmesebbé vált a vonatozás, és jelentősen csökkentek a menetidők is. Közben már megérkezett Oroszországba az észak-koreai vezető páncélvonata. Kim Dzsong Un most először egyeztet majd az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Tóth Anna és Szűcs Péter.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: