Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-04-24 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-04-24 06:35:00

Nagyot esett a GKI konjunktúra mutatója áprilisban. Az index márciusban még 6,2 pont volt, áprilisra 2,9 pontra csökkent. A lakosság ugyanakkor egyre optimistábban látja saját helyzetét, a munkanélküliségtől való félelem alindexe sohasem volt még ilyen alacsony. Összességében az ipar, és az építőipar jövőre vonatkozó várakozásai húzták le a mutatót. Éjszakai repülési tilalmat vezet be a fővárosi önkormányzat augusztus elsejétől- jelentette be Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Így a mélyalvási időszakban, tehát éjfél és hajnali öt óra között a Budapest feletti kerületekben tervezetten nem repülhetnek majd a gépek. Ugyanakkor a reptér 24 órás nyitva tartását a vis maior helyzetek megoldása miatt az üzemeltető szeretné megőrizni. Egyre nő a kereslet a 100-200 millió forintos ingatlanok iránt. A GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa elmondta, míg régebben az igazán gazdagok, és közszereplők vásároltak ebben a kategóriában, ma már egyre többen kénytelenek megfizetni akár kilenc számjegyű összeget is. Budán például az 50-70 millió forintos sávban az egymillió forintos négyzetméterár a jellemző, így annak, aki ennél valamivel tágasabb ingatlant szeretne, még mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Tovább drágulhat az olaj – reagált a Concorde elemzője arra a hírre, amely szerint az Egyesült Államok szankcionálná azokat az országokat, amelyek május 1-je után is vásárolják az iráni kőolajat. Washington ugyanis arra gyanakszik, hogy Teherán nem tartja be a nukleáris egyességben foglaltakat, és atomprogramjával titokban harci célokat is szolgál. Jelentősen nőtt a Twitter árbevétele az első negyedévben. A közösségi portál első negyedévi 787 millió dolláros bevétele 18 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A jó számokat a cég a reklámbevételek növekedésével magyarázza. Emellett szó lesz a hét végén megrendezendő japán-amerikai csúcsról, az arany árfolyamáról és természetesen a legfontosabb tőke-és árupiaci folyamatokról. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: