Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-04-09 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-04-09 06:35:00

Zsúfoltan, de nagyobb káosz nélkül zajlott le az 3-as metró pótlásának első hétköznapja, a dél-pesti szakaszon. A BKK szerint a tömegközlekedéssel utazók nagyjából 15 perccel, az autóval közlekedők 20 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak a megszokottnál. Várhatóan 2020 második felére lesz átadható állapotban az M3-s metró felújított déli szakasza. A Metróért Egyesület elnöke szerint ez a határidő reálisnak mondható, mert ezen a szakaszon már voltak nagyobb felújítások néhány évvel ezelőtt. A Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti munkálatok befejezése után fognak nekiállni az egész vonal legkomplikáltabb és legköltségesebb részének, a középső szakasznak. A tavalyinál kedvezőbb volt a költségvetés helyzete március végén. A Pénzügyminisztérium szerint csaknem 142 milliárd forintos hiánnyal zárta az első negyedévet az államháztartás. Tavaly ebben az időszakban, a hiány csaknem 872 milliárd forint volt. Líbia fővárosának elfoglalására készül Halifa Haftár tábornok, a kelet-líbiai erők egyik vezetője. A kormányhoz hű seregek viszont ellentámadást indítottak a hadúr ellen. Az erősödő harcoknak már 32-nél több halálos áldozata van. Hosszabb távon, Líbia felosztása sem elképzelhetetlen. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci árfolyamokkal várja Önöket Tóth Anna és Szűcs Péter.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: