Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-03-27 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-03-27 06:35:00

Több mint hét év után a kamatfolyosó szűkítésével megkezdte a monetáris szigorítást a jegybank. Az egynapos betét eddig érvényben lévő szintjét -0,15 százalékról -0,05 százalékra emelte fel a Monetáris Tanács, miközben nem nyúltak a 0,9 százalékos irányadó rátához. Ezek mellett 100 milliárd forinttal mérsékelték a második negyedévre megcélzott kiszorítandó likviditás nagyságát, ami így az MNB szerint 3-500 milliárd forint között lehet. A jegybank elnöke, Matolcsy György a Monetáris Tanács döntése utáni sajtótájékoztatón azt mondta, nem szigorítási ciklusról, hanem egyszeri intézkedésekről van szó. Tovább csökkenhet a személyi kölcsönök kamata, ugyanis a bejelentett babaváró hitel is kihívást jelent ennek a szegmensnek – mondta a Bank360.hu szakértője. Veres Patrik szerint tavaly 14,05 százalék volt a személyi hitelek átlagos kamata, de előzetes hitelbírálat után sokan kaphattak ennél lényegesen jobb ajánlatot. Egyre több a rövidtávú kiadásra szánt lakás, az elmúlt években a lakáshotelek száma csaknem 70 százalékot emelkedett, míg a hosszútávra kiadó ingatlanok mennyisége mindössze 6 százalékot nőtt. A hamarosan kezdődő M3 metró déli szakaszának felújítása miatt sűrűbben és új megállókat is érintve közlekednek majd az autóbuszok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A 100E és a 200E buszokra vonatkozó változások mellett a vasúti közlekedést illetően is engedményekről állapodott meg a repülőteret üzemeltető cég a BKK-val. Nagyon sok online áruháznál nem frissítették a 2014-ben megváltozott fogyasztóvédelmi szabályokat- így reagált a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének sajtószóvivője arra a hírre, hogy a FEOSZ jogerősen pert nyert a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató Játékvár.hu Kft-vel szemben. Emellett az Apple legújabb termékeiről és a két legnagyobb német pénzintézet fúziójáról is szó lesz. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: