Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Rekordot ért el a Magyarországon dolgozó külföldi munkavállalók fizetése tavaly. A KSH szerint ez az összeg csaknem 280 milliárd forintot tesz ki. A rendőrséghez befutó segélykérések többsége téves, fals telefonhívás- közölte az Országos Rendőr Főkapitányság. 2014 óta a 112-es számot tárcsázók 63 százaléka nem vészhelyzetet jelentett be, hanem szándékosan félre akarta tájékoztatni a hatóságot, vagy félretárcsázva hívta fel a segélyhívót. Korlátozná a turisták számát Velence. Az észak-olasz város tanácsa úgy döntött, hogy 2020. július 1-jétől a csak egy napra érkező turistáknak 3 és 10 euró közötti belépődíjat kell majd fizetniük.Eljött a gumicsere időszaka. Minden autósnak érdemes még időben bejelentkeznie gumisához, így el lehet kerülni a hosszú várólisták kialakulását. De beszélünk arról is, hogy megbukott a szociáldemokrata román kormány, és megnézzük, hogy milyen forgatókönyvek lehetnek a török-kurd konfliktusban Észak-Szíriában. Emellett szó lesz arról is, hogy elpusztult az első klónozott tehén Japánban, aki egyébként meglepően sokáig élt. Holnap reggel 6:30-tól várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

2019-01-02 06:30:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-01-02 06:30:00

Új év, új lehetőségek. Elemzőket faggattunk arról mire számítanak 2019-ben a magyar, az európai, az amerikai gazdaságban és kíváncsiak voltunk arra is, hogyan teljesít majd az ingatlanszektor. De szó lesz a munkahelyi sportolási lehetőségekről, és ha már sport, beszélünk a Dakar rallyról is. Milyen szabályok vonatkoznak a szociális és egészségügyi ellátások területén, ha valali külföldön talál munkát? A KCG Partners ügyvédi iroda szakértői adnak választ erre. Szűcs Péter várja Önöket 2019 első munkanapján a Reggeli Monitorban.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-01-15 06:35:00

    Elfogadja a brit parlament a brexit megállapodást? Az elemzők szerint nem, és a helyzet Theresa May székébe kerül majd. A kedd esti voksolás eredményeit latolgatjuk. Folyamatosan csökken a bankfiókok száma Magyarországon. A Bank360 szakértője szerint nem rendszerszintű probléma áll a háttérben, csupán egy egészséges átrendeződésen megy keresztül a hazai bankrendszer. A szigetelés nélküli lakóingatlanok, és a fatüzelés a szmog két fő oka a Knauf szakértője szerint. Csak Írországban és Máltán nagyobb az építési kedv, mint Magyarországon. Gazdasági lassulást vetít előre az ipari termelés volumene Európa szerte az ING Bank vezető elemzője szerint. Ezek mellett a Saxo Bank elemzője árupiaci kitekintéssel, az Equilor üzletkötője pedig a gyorsjelentési szezon érdekességeivel jelentkezik. A műsorvezető Szűcs Péter.