Turizmus.com a Monitor Délutánban
2017-11-09 17:10:00 Adásunk
Közösségi oldal
A műsorvezető
Érczfalvi András
Érczfalvi András, a Trend FM szerkesztő-műsorvezetője. Az ELTÉ-n szerzett tanári diplomát, később megszerezte az újságírói végzettséget is. Dolgozott a Kossuth és Petőfi rádióban és az első kereskedelmi csatornán a Danubiuson is. A rádiós munka mellett kommunikációs tréningeket vezet és oktat , de bármit is csinál , hivatása a rádió. Anna lánya a legfőbb büszkesége.
Kapcsolódó cikkek
-
A tengeri hajóút nem csupán utazás, hanem egy életre szóló élmény
Míg a hajózás korábban luxus kikapcsolódásnak számított, napjainkra sokkal inkább utazási trend lett. Aki egyszer kipróbálta, szinte garantáltan ismét felszáll a fedélzetre.
-
Ha elege van a tömegből, így fedezze fel Görögországot!
Tájak, kultúrák és ételek sokszínűsége jellemzi Görögország talán kevésbé ismert turisztikai régióját, Kelet-Macedóniát és Trákiát.
-
Egyik legsikeresebb évét zárja a Hunguest Hotels
Nagyszabású, átfogó fejlesztéssorozat, arculatváltás és díjeső jellemezte a szállodaláncnál a hamarosan záruló 2023-at.
-
Most kéne elhúzni innen a nyárba...
Itt fagy és esik a hó, de van, ahol nyár van... Bébi ikerelefántok és az óceán csodái... Jég helyett trópusi hőség...
-
Balatonszőlősön találjuk az év legszerethetőbb éttermét
A Balaton-felvidéki Pécsely-Szőlős-medencében, öthektáros birtokon található a Dining Guide véleménye alapján „Az év legszerethetőbb étterme”.
-
Bükfürdőn lépett színre Max
Így lehet bevonzani a családokat a szállodákba.
-
Adatalapú turizmus: felkészülnek a vendéglátóhelyek
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszeréhez 2019 óta több mint 45 ezer, Magyarországon működő szálláshely csatlakozott, amelyek napi szinten, valós időben küldenek adatokat – mondta Horváth Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Fontos változás, hogy a vendéglátóegységek és az attrakciók 2023. július elsejétől lesznek adatszolgáltatásra kötelesek.
-
Sok a teendő még a zöld gasztroforradalomig
Ma már jóval nagyobb fókuszt kap a fenntarthatóság, a zöld szemlélet, mint tíz éve, a fejlődési folyamatot felerősítette a covid-járvány és az energiaválság teremtette új helyzet is. Ugyanakkor még rengeteg a tennivaló a hazai vendéglátás terén, aminek elengedhetetlen eleme a lakossági edukáció, illetve a helyi termelők felkarolása is – hangzott el a Minőség a turizmusban című sorozatban.
-
Élménykínálat a kastélyokban: a történelmi sztori csak az első lépcső
Amikor a minőségi turizmusról és attrakciófejlesztésről beszélünk, akkor fontos hangsúlyozni, hogy nem kastély a kastéllyal vagy vár a várral konkurál a vendégekért, hanem a turisztikai kínálatban szereplő összes attrakció versenyez egymással – emelte ki Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója a Turizmus.com műsorunkban.
-
A turisztikai szektor visszarendeződését hozhatja a 2023-as év
Egyre több olyan egyéni vendég érkezik újra Magyarországra, akinek a kultúrafogyasztási és költési szokásai hasonlóak a 2019-es állapothoz. A piac visszarendeződése folyamatos. A szakma a Távol-Keletet és az Egyesült Államokat illetően is optimista. Tajvan és Hongkong elkezdte tervezni az utakat, és megvan az esélye, hogy tavaszra Kína is elinduljon – osztotta meg a várakozásokat Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) általános alelnöke, a Cityrama ügyvezetője.
-
Online értékelés vs. védjegy: így mehetünk biztosra, mielőtt döntünk
Az új védjegyek a minőségi turizmus fejlődését szolgálják. A Magyar Turisztikai Ügynökség még 2017-ben indított egy projektet, aminek keretében tüzetesen megnézték a hazai szektorban lévő összes elismerést, hogy ki, milyen körben és milyen szempontokat vesz figyelembe. A rengetegféle díj és elismerés áttekintésével és alapos megszűrésével végül elkészült 8 új turisztikai védjegy, és korábban ismert tíz védjegy pedig megújításra került – emelte ki a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke.
-
A képzés az új megtartás? Így vethetők be a Magyar Turizmus Akadémia tréningjei
Álljanak a ranglétra bármely fokán, a munkavállalók hasznosnak tartják és igénylik a képzéseket és a személyes fejlődésre való lehetőséget – osztotta meg tapasztalatait a motiválásról és az e-learningről a Magyar Turizmus Akadémia szakmai vezetője a Turizmus.com műsorunkban.
-
Versenyelőnyt jelenthet az időben tető alá hozott szállásminősítés
2022-ben több mint 19 ezer szálláshely regisztrált az MTMT minősítő rendszerébe. A testület 7300 besorolást adott ki, amiből több mint 6600 magánszálláshelyekre és egyéb szálláshelyekre vonatkozott – vont mérleget az elmúlt év teljesítményéről a minősítést lebonyolító testület élén álló Könnyid László.
-
Így is előremenekülhetnek a turisztikai szolgáltatók
Az innovatív digitális szolgáltatások fontosságáról beszélgetett Ilyés Noémi, a CheckINN programigazgatója és Katona Zoltán, a Morgens Design Kft. ügyvezetője a Trend FM „Minőség és innováció a turizmusban” című sorozat legutóbbi adásában.
-
A skandináv út iránytű lehet a magyar gasztronómiának
A Michelin-csillagok és a Bocuse d'Or is fontos iránytűnek számít, de a magyar konyha becsületét is helyre kell állítani – emelte ki a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a Turizmus.com műsorunkban. A legutóbbi „csillaghullás" után a hazai fejlődési lehetőségekről, a nemzetközi trendekről, illetve a minőség és minősítés szerepéről is kérdeztük Hamvas Zoltánt.
-
Így nyerhetnek a kerékpárosbarát védjeggyel a szolgáltatók
Folyamatosan nő azoknak a száma, akik a szabadidejükben szívesen pattannak kerékpárra, sőt akár többnapos kirándulásokra is felkerekednek. Mindez a turisztikai szolgáltatók számára is rejt kitörési pontokat.
-
Így ugorhatják meg elsőre a kempingek a kötelező minősítést
Jól halad a nagyjából 1200 egységet számláló szálláshelycsomagnak a besorolásával a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület. Már az érintett szálláshelyek felénél tartanak annak ellenére, hogy a szezonalitás megnehezíti a munkájukat, hiszen a kempingek mellett a nyári táborok, diákszállások és hostelek is ebbe a körbe tartoznak.
-
2022-től már ötcsillagos is lehet egy panzió
A legtöbb panzió ugyanakkor 2-3 csillagos besorolású, ami a mindenki számára érthető és elérhető, és üzemeltetői szemmel is viszonylag könnyen biztosítható kategória – hangzott el a Turizmus.com című műsorunkban.
-
Az Airbnb-lakások sem maradhatnak ki a kötelező minősítésből
A magán- és egyéb szálláshelyeknek 2023. január 1-jéig kell regisztrálniuk a szallashelyminosites.hu oldalon. Eddig körülbelül 15 százalékuk – 4812 magán- és 1529 egyéb szálláshely – regisztrált, 3300 esetben a minősítés már le is van zárva – hangzott el a Trend FM Turizmus.com című műsorában.
-
Szálláshely-minősítés: hogyan működik a panziók besorolása?
Év elején lépett életbe a hazai szálláshelyek kötelező minősítéséről szóló jogszabály, amelynek értelmében a panzióknak 2022. január 1-jéig kellett regisztrálniuk a szallashelyminosites.hu oldalon.
-
Kötelező szállásminősítés: ezekre figyeljen az új csillagozási rendszerben
Magyarországon a 2022-es év eleje óta kötelező a szálláshelyek minősítése. Melyik szálláshelytípusnak meddig kell regisztrálnia a rendszerbe? Hogyan zajlik pontosan a minősítés folyama? A téma szakértőit kérdezték a Turizmus.com című műsorunkban.
-
Munkaerőhiány: atipikus megoldásokat is bevetnek a turizmusban
A turisztikai szektorban már a minőség szinten tartását veszélyezteti a munkaerőhiány. Ezért ágazati stratégia kidolgozására és a szolgáltatóknak egyedi megoldásokra tett javaslatot az a kutatás, amelyet a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) és a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. közösen készített.
-
Milyen egy újhullámos strandbüfé?
"Újhullámos strandbüfé”, ahol nincs hekk és lángos, de van Harcsa&Krumpli, - ami 2015-ben az ‘Év Balatoni Strandétele’ lett -, kézműves burgerek, töltött lepények, saláták, egészséges, tradícionális és innovatív ételek, balatoni borok, sörök, szörpök, fagylalt.