2023-05-12 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

2023-05-12 06:35:00

Kíváncsiak arra, hogy mi az a zöldkerozin? Tudni szeretnék, hogy ki a leggazdagabb magyar? Esetleg érdekli Önöket, hogy mennyire megy zökkenőmentesen az utódlás a magyar cégeknél? Ha velünk tartanak, minderről hallhatnak. Na persze nem csak erről szólunk majd a Reggeli Monitorban, hanem a vasárnap esedékes törökországi választásokról, a magyar csapatok dominálta női kézilabda BL négyes döntőjéről vagy éppen az Egyesült Államok adósságplafonjáról is. Gazdaság, kultúra és sport a műsorvezetővel, Nagy Károllyal. Hallgassanak minket!

Belehallgatás:

Korábbi adások

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-11-17 06:35:00

  Idén sem spórolnak a gyerekek karácsonyi ajándékán a családok. A Reggeli Monitorban szó lesz arról, hogy hiába a vásárlói kosár 15 százalékos áremelkedése, a játékpiacon idén sem számítanak a kereslet visszaesésére a kereskedők. Beszámolunk arról is, hogy lesújtó eredményeket hozott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbuszának idei, magyarországi körútja. A 11 települést érintő ingyenes vizsgálat során az önkéntes fogorvosok 3300 gyereket vizsgáltak meg, és volt olyan iskola, amelynek 200 kisiskolását megvizsgálva 500 rossz fogat találtak. Szó lesz arról is, hogy egyre fontosabb tényező az ingatlan energetikai értékelése egy adásvételnél, és az ár valamint a lokáció után ma ez a harmadik szempont egy vásárlásnál, és arról is, hogy az Európai Unió ismét megnyitotta az európai kis- és közepes vállalkozások számára a szellemi tulajdon védelmi támogatást. Telefonon kérdezzük a biztonságpolitikai szakértőt az Ukrajnában zajló harcokról és a Lengyelországra zuhant rakéták miatt kialakult helyzetről, a stúdióban vendégünk lesz a Magyar Bankholding lakossági termékfejlesztési igazgatója, akivel a bank legfrissebb piackutatási eredményein túl, miszerint: Tízből négy magyar tervezi korszerűsíteni otthonát, arról is beszélgetünk, hogy milyen finanszírozási lehetőségek állnak ehhez rendelkezésre? Ismét jelentkezik a Kriptoverzum, és az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzőjével nyitja a tőzsdét a műsorvezető, Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-11-16 06:35:00

  Tovább lassult a magyar gazdaság a harmadik negyedévben. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a második negyedévhez képest 0,4 százalékkal csökkent a GDP. Elemzők szerint a zsugorodás azt jelenti, hogy a magyar gazdaság a technikai recesszió felé tart. Egy helyet javított Magyarország az Európai Uniós versenyképességi rangsorban – derül ki a Magyar Nemzeti Bank Versenyképességi jelentéséből. A lista élén Svédország található, majd Hollandia és Dánia következik. Számos gazdasági ágazatban megnőhet Európa jelentősége, a koronavírus-járvány és a háború hatásai miatt. A Capitol Consuting Group ügyvezető partnere szerint egy ilyen terület például az elektromos autókhoz való akkumulátorok gyártása. Ebből a magyar kkv-k is hasznot húzhatnak. Nem sikerült csökkenteni a lemaradást Nyugat-Európához képest a privátbanki szektor, a magánvagyonok tekintetében – ezt mondta a Raiffeisen Bank privátbanki üzletágának vezetője. A 2004-es Európai Uniós csatlakozáshoz hasonlóan most is 40-50 évre lenne szükség ahhoz, hogy felzárkózhasson a hazai privátbanki réteg ereje a nyugati versenytársakhoz. Hetvenhárom gyár és több mint 5500 látogató vett részt az idei, immár hatodik Modern Gyárak Éjszakáján, amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium vállalkozásfejlesztésért felelős helyettes államtiktárával értékelünk. Emellett szó lesz arról is, hogy a hideg beköszöntével elkezdett ugrani a földgáz ára a holland tőzsdén, főként a jövő évi ellátással kapcsolatos aggodalmak miatt. De szétnézünk a félidős választások eredményéből lassan felocsúdó Egyesült Államokban is. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

  Belehallgatás:
 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-11-14 06:35:00

  Miután enyhült az amerikai inflációs nyomás a befektetők már azt árazzák, hogy csökkenhet az amerikai jegybank szerepét betöltő FED kamatemelési üteme is, és a végső kamatcél is alacsonyabb lehet a korábbi várakozásokhoz képest. Idén 11 százalékkal kevesebb burgonya termett, mint tavaly. Emiatt hamarabb jöhet el az az időszak, amikor az ország behozatalra szorul az egyik leginkább használt gumós növényből. A kormány által bevezetett ársapka a krumplira azokat a nagyobb termelőket érintheti hátrányosan, akik importálni is szoktak. Legalább 200 eurót kell majd fizetni egy éjszakáért a konténervárosban, a katari futball VB egyik szurkolók számára kialakított szálláshelykomplexumában. Ráadásul a légkondicionálatlan, tűző napon álló konténertenger a futballtorna hivatalos szurkolói faluja. Várja Önöket a legfrissebb deviza- és részvényárfolyamokkal Nagy Károly.

  Belehallgatás:
 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-11-04 06:35:00

  Brutálisan megdrágultak tavasszal a lakások. A Reggeli Monitorban a KSH szóvivője beszél arról, hogy a megfigyelések kezdete óta soha nem nőtt még annyit éves alapon a hazai lakások ára, mint 2022 második negyedévében. Szó lesz arról is, hogy az internetre felkerült adatainkat teljes mértékben már nem távolíthatjuk el, de a visszaélések kockázatát csökkenthetjük, és arról is hogy Magyarországon nem várható papírhiány, áremelkedés viszont annál inkább. A Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének elnöke beszél arról, hogy miért sürget követeléskezelői törvényt a MAKISZ. A sportközgazdásszal arról beszélgetünk, hogy miért kénytelen téli stadionbezárással menekülni a brutális energiaszámlák elől a Budapest Honvéd? Szó lesz még arról, hogy a következő egy évet várhatóan recesszióban tölti a brit gazdaság, hogy idén is meghirdeti Ujvári János diplomadíj-pályázatát a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, és hogy Magyarországon kívül négy másik ország sem kapott még a Helyreállítási Alapból. Lesz még Kriptoverzum is, és az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetőjével nyitja a tőzsdét a műsorvezető, Nagy Károly.

  Belehallgatás:
 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-11-03 06:35:00

  A Reggeli Monitorban az áram, víz és fűtés nélkül maradt kijevi lakosok napi életéről számol be Kiss Dániel, a Magyar Ökomenikus Szeretetszolgálat ukrajnai kommunikációs munkatársa. Szó lesz arról, hogy a főváros II. kerületének önkormányzata hogyan próbálja meg megmenteni a bezárásra ítélt kisebb postahivatalokat. Tovább romlott a hazai külkereskedelem mérlege a legfrissebb KSH adatok szerint. A K&H vezető munkatársa elemzi az okokat és a várható tendenciákat. 10%-os terméskieséssel számolnak idén Európa legjelentősebb burgonyatermesztő országai. Idehaza is jelentősen csökkent a termőterület nagysága, valamint a terméshozamok is. Lesznek-e ellátási gondok és meddig drágulhat a burgonya? Miért érdemes ősszel vagy akár télen Lengyelország Balti - tengeri vidékére utazni? Helyszíni beszámolót hallhatnak majd egy érdekes utazásról. Reggel 6:30-tól 10:30-ig Reggeli Monitor a Trend Fm-en Nagy Károllyal, a műsor szerkesztője Péli Nagy Kata.

  Belehallgatás:
 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-11-02 06:35:00

  A baloldal jelöltje, Lula da Silva nyerte a brazíliai elnökválasztást rendkívül szoros küzdelemben. A jobboldali Jair Bolsonaro az első brazil államfő, akit nem választottak újra első ciklusa után. Bolsonaro pár napja azt nyilatkozta, ha vasárnap veszít, nem fogja elfogadni az elnökválasztás eredményét. A Reggeli monitorban arról is megkérdezzük a Latin-Amerika szakértőt, hogy milyen esélyei vannak az új elnöknek a gazdasági fordulat végrehajtására? Szó lesz arról is, hogy tovább csökkent az ország lakossága szeptemberben, viszont jelentősen nőttek az ipari termelői árak. Arról is beszámolunk, hogy a bankok szerint fokozza a gazdaság sérülékenységét az új kamatstop rendelet, és arról is, hogy milyen hosszú hétvégét zárt az energiaválság miatt bezárt, de összefogással újranyitott Miskolctapolcai Barlangfürdő. Szó lesz még aranypiaci trendekről, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötőjével pedig azt latolgatjuk majd, hogy milyen döntések várhatóak a mai FED ülésen, különösen a múlt heti EKB döntés fényében, és az XTB munkatársával nyitja a tőzsdét a műsorvezető, Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-10-26 06:35:00

  Felértékelte a béren kívüli juttatásokat az elszabadult infláció. A Dunaföldváron működő Pannonia Bio vállalat a versenyképes fizetés mellett, egyéb juttatásokkal is támogatja a munkavállalókat a jelenlegi kihívásokban gazdag környezetben. 7 óra után szakértő segítségével megvizsgáljuk, hogy milyen szinten segíti Irán Oroszországot a háborúban, legalább is az ENSZ pontosan emiatt szeretne vizsgálatot indítani. Beszámolunk majd arról is, hogy idehaza megtorpant a lakbérek emelkedése szeptemberben. Adásunk második felében arról hallhatnak majd, hogy november elején Magyarország egészéről jelentet meg összeállítást a Michelin Guide francia étteremkalauz. Fokozva a hazai jó híreket beszélünk arról is, hogy péntektől – helyi összefogás hatására - ismét megnyitja kapuit a miskolctapolcai barlangfürdő. Ha szerda, akkor jönnek az aranypiac fejleményei, deviza- és kötvénypiac rovatunkban pedig a forint hullámzó teljesítménye mellett a font is előtérbe kerül a brit politikai változások fényében; emellett a m