Korábbi adások

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-15 06:35:00

  Jelentősen romlottak az európai gazdasági növekedési kilátások, az inflációs előrejelzések pedig növekedést jeleznek 2022 – 23-ra. A Reggeli Monitorban élőben beszélgetünk a szervezővel a rekorddal zárult 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjról. Szó lesz arról, hogy miért társadalmi érdek a kereskedelmi forgalomban nem kapható művek fennmaradása, és hogyan valósítható meg, és arról is, hogy a jövőben megnövekedhet a kereslet az alacsony fenntartási költségű lakások iránt. Beszámolunk arról is, hogy továbbra is nő a munkaerő iránti kereslet Magyarországon, idén a második negyedévben a munkaadók 25 százalékkal több állást hirdettek meg, mint az előző év azonos időszakában, és az egyetemisták többsége a tanulmányainak megfelelő nyári munkát keres. Szó lesz még a Kripto kölcsönökről, és az amerikai gyorsjelentési szezonról, és az Equilor üzletkötőjével nyitjuk a tőzsdét. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-14 06:35:00

  Hétpontos intézkedéscsomagot fogadott el a kormány az energiaválság elkerülése érdekében. A Reggeli monitor természetesen híreinek élén ismerteti a részleteket, melyek között az eddigi rezsicsökkentési rendszer átalakítása is szerepel. A hazai ipar még állja a sarat, a friss KSH adatok szerint a feldolgozóipar, a járműgyártás, és az elektronikai ágazat húzta fel az ipari termelést májusban, de szinte valamennyi ágazat növekedni tudott éves összehasonlításban, sőt az előző hónaphoz képest is. Az adatokat a K&H Bank vezetőmunkatársa elemzi. Továbbra is a KATA adózási formában bekövetkezett változások uralják a hírfolyamot: megszólal Deák Dániel, a 21. századi intézet vezető elemzője, aki a parlamenti döntés gyorsaságát indokolja, Nagy Zoltán, a Független Előadóművészek Szövetségének társelnöke, aki a művészetiágazatban dolgozók várható nehézségeiről beszél, és Bajusz Dániel, az Ernst and Young adószakértője, aki viszont alternatív adózási formákat javasol a KATÁ-ból kiesettek számára. Öt kategóriában keresi a egjelentősebb művészeti szponzorokat, támogatókat, és mecénásokat az Art is Business kezdeményezés. A szervezet idén negyedik alkalommal hirdeti meg az Art is Business Díjat azon vállalatoknak, településeknek és magánembereknek, akik jelentős szerepet vállaltak a művészeti és forprofit világ együttműködéseiben. Várja Önöket holnap reggel 6-tól a szerkesztő, Péli Nagy Kata és a műsorvezető, Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-13 06:35:00

  Tüntetések és többórás vita előzte meg a KATA átalakításáról szóló parlamenti szavazást. Az új szabályokról, az érintett vállalkozókról minden megtudhatnak a Reggeli Monitorból. A Magyar Nemzeti Bank ismét rendkívüli kamatemelést jelentett be: 9,75 százalékon zárta össze az egyhetes betéti kamatot és az alapkamatot. Kielemezzük. Miként azt is, hogy történelmi pillanatnak lehettünk tanúi a devizapiacon: a dollár 2002 után ismét ugyanannyit ért, mint az euró. És ha már Egyesült Államok: az amerikai inflációs adatra figyelnek árgus szemekkel a befektetők. De szó lesz arról is, hogy véget ért a vásárlókat megtévesztő, becsapós akciózások kora a hazai áruházakban. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-12 06:35:00

  Rekordgyorsasággal fogadhatja el a KATA-adózást érintő szigorításokat az Országgyűlés. De mi változik, és kiket érint majd ez fájdalmasan? Egyre nagyobb a feszültség Litvánia és Oroszország között, miközben a háborúban is fokozódik a helyzet: az oroszok egyre többször bombáznak, az ukránok pedig visszafogalnák az elveszített területeket. A háború folyományaként megnézzük az európai gázpiacot, a Gazprom ugyanis Olaszországba csökkentette ezúttal jelentősen a szállításokat. Egyre nagyobb káosz uralkodik az államcsődbe jutott Srí Lankán. Világjáró magazinunkban ezúttal Dubajba kalandozunk. De szó lesz arról is, hogy az ázsiai függőség csökkentése érdekében gigantikus chipgyár épül Franciaországban. És zajlik a Világjátékok az Egyesült Államokban, eddig messze a várakozások feletti magyar szerepléssel. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-11 06:35:00

  Történelmi mélypontokkal tarkított napok után kezd új hetet a forint, várva a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntését, miközben a legfrissebb adatok szerint tovább emelkedtek a fogyasztói árak idehaza. Ezek a jelenségek lesznek a középpontban a hétfői Reggeli Monitorban, nemzetközi porondon pedig Boris Johnson brit miniszterelnök lemondásának fejleményeire és az Abe Sindzó volt japán kormányfő elleni merénylet hátterére figyelünk. Turizmusról is szó lesz, a hazai áremelkedések mellett a környező országok kínálatáról is szó lesz, hiszen a várakozásokkal ellentétben egyáltalán nincs teltház a balatoni szálláshelyeken. Az agglomerációs ingatlanárak az egekben, de vannak változások a piacon, de érintjük még a gabonapiacot, ahol az aszály ellenére is fedezi a búzatermés a belföldi szükségletet. Mindez hétfő reggel fél 7-től, várja Önöket Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-04 06:35:00

  Elindult a dinnyeszezon, ezért a Reggeli Monitorban arról is beszélgetünk a FruitVeb elnökével, hogy nem ártott e a forróság a népszerű gyümölcsnek. Dübörög a nyári szezon, akadozik a légiközlekedés, a repülőtéri fennakadások elsődleges okairól is szót ejtünk, illetve egy magyar startup ötletéről is, akik hajóutak foglalására hoztak létre digitális foglalási rendszert. A kőolajtól és a földgáztól való elszakadás lehetőségeiről, energiahatékonysági ötletekről, izgalmas technikai megoldásokról el is szó lesz. Beszámolunk arról, hogy az óvodák és bölcsődék ismét pályázhatnak az Okos Óvoda Programra. A sportközgazdásszal az Újpest eladásának meghiúsulásától, a katari vb-n debütáló félautomata video bírós rendszerig sok mindenről beszélünk majd, például arról is, hogy eltűnhet a focitérképről a korábbi magyar bajnok Vác. Várja önöket a műsorvezető Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-01 06:35:00

  Jelentősen, 11 és 12,6 százalék közé emelte az idei inflációs prognózisát a Magyar Nemzeti Bank a korábban várt 7,5-9,8 százalékról. Ősszel tetőzhet az infláció, ezt követően lassan mérséklődik, és majd csak 2024-ben éri el a 3 százalékos jegybanki célt. A Reggeli Monitorban az ING Bank vezető elemzője értékeli a folyamatokat. Turbulens a kukorica értékesítési piaca. Jelenleg lefelé indultak el a terményárak, ezért labilissá vált a termesztés nyereségessége. A piacot még inkább bizonytalanná teszi az orosz –ukrán háború. Ágazati körképben értékeljük a folyamatokat. A demofarmok segíthetnek az elszegényedő magyarországi településeken. A vadonatúj mezőgazdasági technológiák kipróbálására alkalmas agrárprojekt nem csupán magasabb terméshozamokat ígér, de az agráriumtól eltávolodó fiatal generációt is újfent a mezőgazdaság irányába terelheti. További részleteket a projekt létrejöttét elősegítő együttműködés képviselőitől, a Glia Kft. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársától hallhatnak.Tőzsdenyitás, és makrogazdasági elemzések bel- és külföldről egyaránt elemzőinktől, a Reggeli Monitorban. Várja Önöket a szerkesztő Péli Nagy Kata és a műsorvezető Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-06-29 06:35:00

  Nagy meglepetést keltett a Magyar Nemzeti Bank: a 185 bázispontos emeléssel 7,75 százalékra emelkedett az alapkamat. Csütörtökön az egyhetes betéti eszköz kamata is felérhet erre a szintre. Az infláció az ősz folyamán tetőzhet, 12 százalék fölötti szinten. Az MNB legfrissebb döntéseit és előrejelzéseit az Erste elemzőjével vizsgáljuk meg. Hivatalosan is államcsődbe került Oroszország a Moodychr(39)s bejelentése után. A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója úgy reagált, hogy csak mesterséges államcsődről van szó. Oroszországnak lenne pénze, de a nyugati szankciók miatt technikailag nem tudja teljesíteni a kifizetéseket. De szó lesz a kukorica piacról is az Ukrajnába rekedt jelentős szállítmányok árnyékában. Valamint arról, hogy kampány indít a Magyar Posta és az Országos Mentőszolgálat amiatt, hogy nagyon sok lakóház csak nehezen azonosítható, mert nincs kint a házszám, ami a mentősöknek és a postásoknak is problémát okoz. Emellett górcső alá vesszük a hazai magánegészségügyi szektor működését és kihívásait. Beszélünk az arany piacáról is, ugyanis a készülődő újabb Európai Uniós szankciók között szerepelhet az orosz arany behozatalának tilalma is. Tartsanak velünk, várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-06-28 06:35:00

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-06-27 06:35:00

  Visszafelé sültek el a nyugati szankciók, valójában még mindig Oroszország dönt Európa sorsáról - állítja egy megkérdezett közgazdász. Az Equilor elemzője a forint sorsára és a Magyar Nemzeti Bank lépéseire fókuszál, a Külügyi- és Külgazdasági Intézet kutatójával pedig az uniós csúcs fejleményeit beszéljük át. Szó lesz még a Reggeli Monitorban a hazai átlagkeresetekről, valamint az európai légiipar munkaerőhiányáról is. Az Mfor-Privátbankár.hu munkatársa a szlovén ingatlanpiacról hoz érdekességeket, egyre több magyar fedezi fel ugyanis az országot. Idehaza pedig egy régi-új jelenséget vizsgálunk, egyre többen költöznek többgenerációs házakba. Követjük a vizes-világbajnokság eseményeit, a hétvégi sikerekről Szabados Gábor sportközgazdászt kérdezzük. Fél 7-től várja Önöket Nagy Károly.