Korábbi adások

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-10-13 06:35:00

  Amolyan édesen keserű témával indítjuk a reggelt, ugyanis bíróság elé vitte a Lindt svájci csokoládégyártó a LIDL-t. A rádiónk által megkérdezett ügyvéd elmondta, hogy védjegyjogot sértett a kiskereskedelmi üzletlánc. A csokoládényulak védelme után pedig arról hallhatnak, hogy egyre nehézkesebbé teszi a külföldi továbbtanulást magyar diákoknak a hollandiai lakhatási válság és a közelgő recesszió. A Takarék Jelzálogbank élhetési vizsgálatának eredményei szerint Budapest és az ország nyugati része kedvezőbb lehetőségeket kínál az oktatás, a kultúra, a vásárlás és a munkaerőpiac tekintetében. Adásunkban a messzi távolban zajló eseményekre is reflektálunk, ugyanis az iráni tüntetés hullámban eddig már több mint 100-an vesztették életüket. A demonstrációk kiváltó oka, hogy őrizetbe vétele után három nappal meghalt a 22 éves Mahsza Amini, akit a hatóságok azért állítottak elő mivel nem viselte a nyilvános területen kötelező fejkendőt. Ha csütörtök, akkor jön a Kriptoverzum rovatunk. 9 óra után pedig hazai vizekre evezünk vissza, és a gazdaságot helyezzük előtérbe: a Kopint-Tárki intézet vezérigazgatójával megvizsgáljuk, hogy milyen okok miatt rontották jelentősen a jövő évre vonatkozó előrejelzésüket, majd szakértő segítségével elemezzük az elmúlt nap történéseit, köztük szó lesz arról, hogy milyen hatásokkal lehet a Barátság kőolajvezeték szivárgása a magyar és a világgazdaságra. Adásunk utolsó részében pedig a használtautók és az elektromos kerékpárok piaci helyzetét vizsgáljuk meg. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

  Belehallgatás:
 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-10-12 06:35:00

  Több mint 25 éves rekordra gyorsult az infláció Magyarországon. Szeptemberben 20,1 százalékkal emelkedtek az átlagos fogyasztói árak, elsősorban a több mint 35 százalékos élelmiszerinfláció, és a rezsiszabályok módosításával megugró energiaszámlák miatt. Más erdőgazdaságok segítségére is szükség lesz a téli hónapokban, a hatósági tűzifaprogram kiszolgálásához – mondta a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója. Reinitz Gábor hozzátette: óriási az igény a tűzifára, a terheiket pedig tovább növeli, hogy a Pilisi Parkerdő látja el a magyar lakosság egyharmadát. Az Ukrajna által leállított áramexport nem fog megrázkódtatást okozni az érintett európai országoknak - mondta a Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársa. Deák András hozzátette, hogy 250 megawatt kapacitásról van szó, ami csak nagyon kis része az európai villamosenergia ellátásnak és egy fél paksi blokk teljesítményének felel meg. Nem változtatott idei globális gazdaságnövekedési előrejelzésén a Nemzetközi Valutaalap. Az IMF továbbra is 3,2 százalékos GDP-bővüléssel számol idén, amit jövőre alacsonyabb, 2,7 százalékos növekedés követhet. A valutaalap szerint alapvetően három tényező lassítja a globális gazdaságot: az orosz-ukrán háború, a magas infláció okozta megélhetési válság és a kínai gazdasági növekedés fékeződése. Megugrott a fizikai arany iránti kereslet Magyarországon. A BÁV Zálog igazgatója a Trend FM-nek azt mondta, hogy szeptember közepéig 40 százalékkal nőtt az értékesített aranytömbök mennyisége az egy évvel korábbihoz képest. Kezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon, a vállalatok várakozásai mellett a tengerentúli félidős választásokkal is foglalkozunk. És Európa leggyengébben teljesítő devizájáról, a forintról is hosszabban szót ejtünk. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-10-11 06:35:00

  Újabb fordulóponthoz érkezett az orosz-ukrán háború. Egy hajszál választhatja el Belaruszt, hogy minden hivatalos lépést megtegyen ahhoz, hogy csatlakozzon a háborúhoz. Mindeközben Vlagyimir Putyin orosz elnök további szövetségeseket keresne Ázsiában és a poszt-szovjet térségben. Mindezekről és a legfrissebb háborús fejleményekről beszélgetünk a Reggeli Monitorban, illetve itt lesz velünk a volt kijevi magyar konzul, akit az ukrán fővárost ért rakétacsapásokról kérdezünk. Nincs olyan gazdasági szegmens, amit az Oroszország elleni szankciók által kiváltott energiaáremelkedés ne érintene, ez látszik a hazai termékkülkereskedelmi mérlegen is. Nehéz helyzetbe kerültek a mozik és a kisüzemi sörfőzdék is, a drágulás garantált, a fennmaradás közel sem, szakmai képviselőkkel beszélgetünk. Kedd reggel ismét jelentkezik a Trend FM gazdasági reality-jének coacha, Molnár Imre, aki a zöld vállalkozások eheti feladatáról oszt meg részleteket, kiderül, mi kerül most egy jó marketing tervbe. Reggel a Világjáró magazin hoz kedvet az utazáshoz, a legjobb svájci síparadicsomokról lesz szó. Várja önöket a műsorvezető Nagy Károly és a hírszerkesztő, Gál Márk!

  Belehallgatás:
 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-10-10 06:35:00

  Ma van a Lelki Egészség Világnapja. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a mentális egészség fontosságát, ami alapköve fizikai egészségünknek is. Rácz Anna Zsófia pszichológust kérdezzük arról, hogy változott-e a tabunak számító téma helyzete, és mik társadalmunk legnagyobb lelki kihívásai a járvány után. Elszálltak a magánklinikák árai, különösen, ha szülészetről van szó. Ha valaki orvost is választana nem ússza meg másfél millió forint alatt – mondta a TOP30 Legbefolyásosabb magánegészségügyi szakember kiadvány főszerkesztője. Szó lesz arról, hogy milyen protokoll lépne életbe az országban, ha az energiakrízis miatt lekapcsolnák a villamosenergia bázisállomásokat. Mi lesz a lakossági mobilhívásokkal? Az mfor-Privátbankár főszerkesztőjével az inflációs várakozásokról és a devizatartalékokkal kapcsolatos aggodalmakról beszélgetünk. Szó lesz arról is, hogy a kubai rakétaválság óta nem volt ilyen magas a nukleáris fenyegetés szintje, mint most – legalábbis ezt jelentette ki Joe Biden amerikai elnök. Arról beszélgetünk, mennyiben lehet ez kommunikációs stratégia és mennyiben lehet valóságos az álláspont. A Monitor utolsó fél órájában pedig a belföldi turizmus átalakulása és a SZÉP Kártyákkal kapcsolatos új rendelet lesz a téma, illetve bemutatkozik a Toyota elektromos autógyártási stratégiája. Harminc új modellt terveznek az évtized végéig. Várja önöket a műsorvezető, Nagy Károly és Gál Márk hírszerkesztő!

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-09-30 06:35:00

  Tovább emelkedik az infláció az év végig. A Magyar Nemzeti Bank igazgatója elmondta: az éves átlagos inflációra vonatkozó előrejelzést a 13,5-14,5 százalék közötti sávba emelte a jegybank. A jövő év elejétől lassul a pénzromlás üteme, viszont emellett a gazdasági növekedés is számottevően visszaesik, és 2023-ban már csak 0,5-1,5 százalékkal bővül a GDP. Mától lehet vásárolni az új Bónusz Magyar Állampapírból, de az inflációkövető állampapír kamatozása is jóval vonzóbbá vált. Nem a megemelkedő energiaköltségek miatt vezet be négynapos munkahetet a Libri-Bookline az irodai dolgozói számára. Egyelőre csak tesztfázisban indították el a kezdeményezést, melynek részeként külső és belső sikerkritériumokat jelölt ki a vállalat – mondta el a Trend Fm-nek a Libri-Bookline Zrt vezérigazgatója. Kötelező a részvétel idehaza a holnap induló népszámláláson. Az október elseje és november 28-a közötti cenzus kérdőívét online is ki lehet tölteni október elsejétől 16-ig. Akik interneten ezt nem teszik meg, őket számlálóbiztos keresi fel. Több mint 14 év után zárult le teljesen a 2008-as pénzügyi válságot előidéző Lehmann Brothers felszámolása. Van-e hasonlóság az akkori, és a mostani helyzet között? És elemezzük a brit jegybank soron kívüli állampapír vásárlási stratégiáját is, amivel a font mélyrepülését szeretné megállítani. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

  Belehallgatás:
 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-09-29 06:35:00

  A jelenlegi gazdasági helyzetben várhatóan megnő az aktív álláskeresők száma – mondhatni rossz hírrel kezdjük a Reggeli Monitor következő adását, de egyben az is kiderül, hogy szakértők szerint munkaerő szempontból a kis- és középvállalkozások kerülhetnek jobb helyzetbe. 7 óra után bemutatkozik a faktoring, mint pénzügyi eszköz. Ha csütörtök, akkor állandó rovatunk a Kriptoverzum is jelentkezik, de ugyancsak 8 óra után szó lesz arról, hogy szombattól bővül a Szeged-Budapest közötti vasúti szolgáltatások köre, ahogy beszélünk arról is, hogy a héten tartották a Fővárosi Turisztikai Kerekasztalt, aminek témája a szektor újragondolása volt. A héten a Trend FM-en kiemelt fókuszban az ingatlanpiac, így most arról hallhatnak egy összeállítást, hogy a KSH-ingatlan.com legfrissebb lakbérindexe szerint augusztusban mérséklődött a lakbérek növekedési üteme. Adásunk utolsó részében javarészt a kultúra kerül előtérbe: bemutatkozik a Kultháló VEB2023 program, és utánajárunk annak is, hogy milyen kihívásokkal néz szembe a könyvkiadás, ennek apropóját pedig a csütörtöktől-vasárnapig tartó 27. Budapest Nemzetközi Könyvfesztivál adja. Ha már programajánlók, akkor szemezgetünk az idei Kutatók Éjszakája kínálatából is. Ha az adást intő jelekkel nyitjuk, akkor a záráshoz közelítve arról is szó lesz, hogy milyen aggasztó jelek mutatkoznak az építőanyagok piacán. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-09-28 06:35:00

  Befejezi kamatemelési ciklusát a Magyar Nemzeti Bank – jelentette be a jegybank elnöke. Az MNB 11,75 százalékról 13 százalékra emelte az alapkamatot, és bár a továbbiakban is folytatódik a monetáris szigorítás, ez már nem jelenti az alapkamat további emelését. Inkább a likviditásszűkítésre helyeződik a hangsúly. Az inflációs előrejelzését felfelé, a növekedési kilátásokat lefelé módosította a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank alelnöke elmondta: a GDP idén 3-4 százalékkal bővülhet, jövőre pedig 0,5-1,5 százalékra lassul le a növekedés. Bár a régiós országok közül a Magyar Nemzeti Bank kamatemelése volt a legnagyobb mértékű, ez mégsem tudta megfordítani a forint gyengülését – mondta az Equilor pénzügyi innovációs vezetője. A magyar fizetőeszköz árfolyama tartósan a 400 feletti tartományban ragadt az euróval és a dollárral szemben, de a devizakilátásokat több tényező is javíthatja. Rövidtávon nem helyettesíthető más forrásokból az orosz vezetékes gáz Európában. Az Equilor vezető elemzője szerint az LNG terminálok kiépítése még jelentős időt vesz igénybe, Észak Afrikában és Norvégiában pedig már nem lehet újabb nagyméretű mezőket megnyitni. Jelentősen bővült a magyarországi kockázati tőkebefektetési piac a második negyedévben. Áprilistól júniusig 39 tranzakció keretében összesen 31 milliárd forintot fektettek be 38 vállalkozásba, ami a duplája a tavalyinak. A tőkebefektetések tíz különböző szektorba irányultak, 50 százalékban az ingatlan, illetve az üzleti és ipari szolgáltatások piacára. Egy év alatt 21 százalékkal emelkedtek a garázsárak Budapesten. Az Otthon Centrum elemzési vezetője elmondta, hogy a budai kerületekben 5-6 millió forint között alakul az átlagár. Már alig látszik különbség az egyes városrészek között. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-09-27 06:35:00

  Mivel ez a hét ingatlanpiaci hét a Trend FM-en a Reggeli monitorban kimelt helyen szerepelnek az ingatlanpiaci folyamatok és történések. Igy szó lesz arról, hogy zöld lakópark lesz az ATENOR első lakóprojektje, ahol teljes egészében fosszilis tüzelőanyagok nélkül biztosítják majd az otthonok hűtését és fűtését, garantálva az alacsony fenntartási költségeket, és arról is, hogy felértékelődik az ingatlanos szakértelem a lelassult használtingatlan piacon. Az olaszországi választásokról, az első női miniszterelnökről, és a vélhetően megalakuló jobb-közép kormány lehetőségeiről a Növekedés.hu munkatársát kérdezzük, Az olajpiacról az Equilor szenior elemzőjét. Beszámolunk arról is, hogy Magyarországon 5 hónapja tart az üzleti és fogyasztói várakozások romlása, és hogy kölcsönpohárra cseréli a repoharakat egy magyar vállalkozás, és arról is, hogyan lehet javítani a projekt gyárak hatékonyságát, és az Erste stratégájával nyitja a tőzsdét, a műsorvezető nagy Károly.--

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-09-26 06:35:00

  A donyecki- és luhanszki „népszavazások” után beszélünk arról, hogy milyen változás állhat be az orosz-ukrán háborúban. Elegendő lehet-e többszázezer orosz besorozása a hadihelyzet megfordítására, vagy ennél sokkal, de sokkal több várható az oroszoktól. A keleti háború és az energiapiaci válság árnyékában megtartott olasz választásokról is ejtünk pár szót, de megnézzük azt is, hogy idehaza a vállalkozók milyen mentőcsomagot szeretnének a kormánytól az energiaköltségeik féken tartása érdekében. Az államháztartási adatokat átfésülve azt is kivesézzük, hogy lesz-e erre elengedő állami pénz. Az ingatlanpiaci tematikus hét keretében a prémiumingatlanok piacát nézzük meg elsőként. A legkorszerűbb energetikai kialakítással rendelkező ingatlanok felé tolódott el a kereslet a prémiumkategóriában is. A régebbi, műszaki szempontból nagyobb átalakításra szoruló ingatlanok tulajdonosai számára a bérbeadás jelenthet kedvező megoldást. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

  Belehallgatás:
 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-09-16 06:35:00

  Fejlemények történtek a magyar állam ellen indított jogállamisági eljárásban és a korrupcióellenes intézkedések vállalásában is. Az Európai Parlament szerint Magyarország már nem tekinthető teljes értékű demokráciának. A labda ezután az Európai Tanács térfelén pattog, mi pedig a Reggeli Monitorban megpróbálunk rendet tenni az eljárások, vállalások között. Emellett hétvégén dönthet a kormány az üzemanyag- és élelmiszer-árstop meghosszabbításáról, mi pedig sorra vesszük, hogy milyen változások jöhetnek a hazai élelmiszerpiacon. Kriptoverzum című rovatunkban az ezekben az órákban zajló Ethereum frissítés lesz középpontban, a hálózatfejlesztés tehát sikeres volt. Megunhatatlan téma az aszályhelyzet, de szó lesz arról is, hogy mit tehetünk, ha betörővel találkozunk otthonunkban. Hétvégéről pedig a Magyar Jogi Könyvszalont ajánljuk Önöket. A mikrofonnál fél 7-től Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-14 06:35:00

  Hétpontos intézkedéscsomagot fogadott el a kormány az energiaválság elkerülése érdekében. A Reggeli monitor természetesen híreinek élén ismerteti a részleteket, melyek között az eddigi rezsicsökkentési rendszer átalakítása is szerepel. A hazai ipar még állja a sarat, a friss KSH adatok szerint a feldolgozóipar, a járműgyártás, és az elektronikai ágazat húzta fel az ipari termelést májusban, de szinte valamennyi ágazat növekedni tudott éves összehasonlításban, sőt az előző hónaphoz képest is. Az adatokat a K&H Bank vezetőmunkatársa elemzi. Továbbra is a KATA adózási formában bekövetkezett változások uralják a hírfolyamot: megszólal Deák Dániel, a 21. századi intézet vezető elemzője, aki a parlamenti döntés gyorsaságát indokolja, Nagy Zoltán, a Független Előadóművészek Szövetségének társelnöke, aki a művészetiágazatban dolgozók várható nehézségeiről beszél, és Bajusz Dániel, az Ernst and Young adószakértője, aki viszont alternatív adózási formákat javasol a KATÁ-ból kiesettek számára. Öt kategóriában keresi a egjelentősebb művészeti szponzorokat, támogatókat, és mecénásokat az Art is Business kezdeményezés. A szervezet idén negyedik alkalommal hirdeti meg az Art is Business Díjat azon vállalatoknak, településeknek és magánembereknek, akik jelentős szerepet vállaltak a művészeti és forprofit világ együttműködéseiben. Várja Önöket holnap reggel 6-tól a szerkesztő, Péli Nagy Kata és a műsorvezető, Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-13 06:35:00

  Tüntetések és többórás vita előzte meg a KATA átalakításáról szóló parlamenti szavazást. Az új szabályokról, az érintett vállalkozókról minden megtudhatnak a Reggeli Monitorból. A Magyar Nemzeti Bank ismét rendkívüli kamatemelést jelentett be: 9,75 százalékon zárta össze az egyhetes betéti kamatot és az alapkamatot. Kielemezzük. Miként azt is, hogy történelmi pillanatnak lehettünk tanúi a devizapiacon: a dollár 2002 után ismét ugyanannyit ért, mint az euró. És ha már Egyesült Államok: az amerikai inflációs adatra figyelnek árgus szemekkel a befektetők. De szó lesz arról is, hogy véget ért a vásárlókat megtévesztő, becsapós akciózások kora a hazai áruházakban. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-12 06:35:00

  Rekordgyorsasággal fogadhatja el a KATA-adózást érintő szigorításokat az Országgyűlés. De mi változik, és kiket érint majd ez fájdalmasan? Egyre nagyobb a feszültség Litvánia és Oroszország között, miközben a háborúban is fokozódik a helyzet: az oroszok egyre többször bombáznak, az ukránok pedig visszafogalnák az elveszített területeket. A háború folyományaként megnézzük az európai gázpiacot, a Gazprom ugyanis Olaszországba csökkentette ezúttal jelentősen a szállításokat. Egyre nagyobb káosz uralkodik az államcsődbe jutott Srí Lankán. Világjáró magazinunkban ezúttal Dubajba kalandozunk. De szó lesz arról is, hogy az ázsiai függőség csökkentése érdekében gigantikus chipgyár épül Franciaországban. És zajlik a Világjátékok az Egyesült Államokban, eddig messze a várakozások feletti magyar szerepléssel. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-11 06:35:00

  Történelmi mélypontokkal tarkított napok után kezd új hetet a forint, várva a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntését, miközben a legfrissebb adatok szerint tovább emelkedtek a fogyasztói árak idehaza. Ezek a jelenségek lesznek a középpontban a hétfői Reggeli Monitorban, nemzetközi porondon pedig Boris Johnson brit miniszterelnök lemondásának fejleményeire és az Abe Sindzó volt japán kormányfő elleni merénylet hátterére figyelünk. Turizmusról is szó lesz, a hazai áremelkedések mellett a környező országok kínálatáról is szó lesz, hiszen a várakozásokkal ellentétben egyáltalán nincs teltház a balatoni szálláshelyeken. Az agglomerációs ingatlanárak az egekben, de vannak változások a piacon, de érintjük még a gabonapiacot, ahol az aszály ellenére is fedezi a búzatermés a belföldi szükségletet. Mindez hétfő reggel fél 7-től, várja Önöket Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-04 06:35:00

  Elindult a dinnyeszezon, ezért a Reggeli Monitorban arról is beszélgetünk a FruitVeb elnökével, hogy nem ártott e a forróság a népszerű gyümölcsnek. Dübörög a nyári szezon, akadozik a légiközlekedés, a repülőtéri fennakadások elsődleges okairól is szót ejtünk, illetve egy magyar startup ötletéről is, akik hajóutak foglalására hoztak létre digitális foglalási rendszert. A kőolajtól és a földgáztól való elszakadás lehetőségeiről, energiahatékonysági ötletekről, izgalmas technikai megoldásokról el is szó lesz. Beszámolunk arról, hogy az óvodák és bölcsődék ismét pályázhatnak az Okos Óvoda Programra. A sportközgazdásszal az Újpest eladásának meghiúsulásától, a katari vb-n debütáló félautomata video bírós rendszerig sok mindenről beszélünk majd, például arról is, hogy eltűnhet a focitérképről a korábbi magyar bajnok Vác. Várja önöket a műsorvezető Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-07-01 06:35:00

  Jelentősen, 11 és 12,6 százalék közé emelte az idei inflációs prognózisát a Magyar Nemzeti Bank a korábban várt 7,5-9,8 százalékról. Ősszel tetőzhet az infláció, ezt követően lassan mérséklődik, és majd csak 2024-ben éri el a 3 százalékos jegybanki célt. A Reggeli Monitorban az ING Bank vezető elemzője értékeli a folyamatokat. Turbulens a kukorica értékesítési piaca. Jelenleg lefelé indultak el a terményárak, ezért labilissá vált a termesztés nyereségessége. A piacot még inkább bizonytalanná teszi az orosz –ukrán háború. Ágazati körképben értékeljük a folyamatokat. A demofarmok segíthetnek az elszegényedő magyarországi településeken. A vadonatúj mezőgazdasági technológiák kipróbálására alkalmas agrárprojekt nem csupán magasabb terméshozamokat ígér, de az agráriumtól eltávolodó fiatal generációt is újfent a mezőgazdaság irányába terelheti. További részleteket a projekt létrejöttét elősegítő együttműködés képviselőitől, a Glia Kft. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársától hallhatnak.Tőzsdenyitás, és makrogazdasági elemzések bel- és külföldről egyaránt elemzőinktől, a Reggeli Monitorban. Várja Önöket a szerkesztő Péli Nagy Kata és a műsorvezető Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-06-29 06:35:00

  Nagy meglepetést keltett a Magyar Nemzeti Bank: a 185 bázispontos emeléssel 7,75 százalékra emelkedett az alapkamat. Csütörtökön az egyhetes betéti eszköz kamata is felérhet erre a szintre. Az infláció az ősz folyamán tetőzhet, 12 százalék fölötti szinten. Az MNB legfrissebb döntéseit és előrejelzéseit az Erste elemzőjével vizsgáljuk meg. Hivatalosan is államcsődbe került Oroszország a Moodychr(39)s bejelentése után. A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója úgy reagált, hogy csak mesterséges államcsődről van szó. Oroszországnak lenne pénze, de a nyugati szankciók miatt technikailag nem tudja teljesíteni a kifizetéseket. De szó lesz a kukorica piacról is az Ukrajnába rekedt jelentős szállítmányok árnyékában. Valamint arról, hogy kampány indít a Magyar Posta és az Országos Mentőszolgálat amiatt, hogy nagyon sok lakóház csak nehezen azonosítható, mert nincs kint a házszám, ami a mentősöknek és a postásoknak is problémát okoz. Emellett górcső alá vesszük a hazai magánegészségügyi szektor működését és kihívásait. Beszélünk az arany piacáról is, ugyanis a készülődő újabb Európai Uniós szankciók között szerepelhet az orosz arany behozatalának tilalma is. Tartsanak velünk, várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-06-28 06:35:00

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-06-27 06:35:00

  Visszafelé sültek el a nyugati szankciók, valójában még mindig Oroszország dönt Európa sorsáról - állítja egy megkérdezett közgazdász. Az Equilor elemzője a forint sorsára és a Magyar Nemzeti Bank lépéseire fókuszál, a Külügyi- és Külgazdasági Intézet kutatójával pedig az uniós csúcs fejleményeit beszéljük át. Szó lesz még a Reggeli Monitorban a hazai átlagkeresetekről, valamint az európai légiipar munkaerőhiányáról is. Az Mfor-Privátbankár.hu munkatársa a szlovén ingatlanpiacról hoz érdekességeket, egyre több magyar fedezi fel ugyanis az országot. Idehaza pedig egy régi-új jelenséget vizsgálunk, egyre többen költöznek többgenerációs házakba. Követjük a vizes-világbajnokság eseményeit, a hétvégi sikerekről Szabados Gábor sportközgazdászt kérdezzük. Fél 7-től várja Önöket Nagy Károly.

 • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  2022-06-17 06:35:00