Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Bővített keretösszeggel és átalakított kritériumrendszerrel újraindultak az OTKA-pályázatok. Közel 13 milliárd forintra lehet pályázni a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatói kezdeményezésű projekteket finanszírozó pályázatán. Részletek péntek reggel. Az átlagnál gyorsabb ütemben értéktelenedtek el a nyugdíjak tavaly év végén. A KSH adatai szerint a nyugdíjas háztartásokra szűkített infláció mértéke majdnem 4 százalék volt. 2020 novemberében 5 százalékkal magasabb volt az építőipari termelés volumene, mint egy évvel korábban. Havi szinten több mint 12 százalékos volt a bővülés – közölte a KSH. Azért csúszások idén is lesznek, a munkaerőhiány miatt. Péntek reggel az is kiderül, hogy milyen évet várnak a cégvezetők idénre? Ezek mellett lesz szó az új amerikai elnök gazdaságélénkítő terveiről, és az olaszországi fejleményekről is. Várja Önöket Nagy Károly!

2020-10-27 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

2020-10-27 06:35:00

Visszazárkózott az ingatlanpiac a vírus előtti szintekre, januártól még nagyobb pörgés várható – mondta a Duna House PR és elemzési vezetője. A január elsejétől életbe lépő támogatások közül az 5 százalékos áfa visszavezetése a kínálati oldalt erősítheti hosszabb távon, a felújítási kedvezmény pedig a keresleti oldalt. Ugyanakkor a képzett szakemberek hiánya még jobban kiéleződhet. Komoly kockázatot jelent a koronavírus járvány erősödése, ugyanis ez beszűkítheti az exportlehetőségeket is - mondta a GKI vezérigazgató-helyettese a konjunktúraindex publikálása után. A mutató meglepetésre enyhén emelkedett, mínusz 18,8 pont lett októberre. Az SAP számait is lehúzta a koronavírus-járvány. A német IT óriás enyhén a várakozások alatt teljesített a harmadik negyedévben, 6,5 milliárd eurós árbevételen 2,1 milliárd eurós működési eredményt ért el. A menedzsment jelentősen rontotta az idei teljes évre vonatkozó kilátásait, óriásit zakózott a német tőzsde. Romlott a müncheni IFO hangulatindexe októberben. A mutató 92,7 pontra esett a szeptemberi 93,2 pontról. Öt hónap javulás után októberben először zsugorodott az index. Eredményes játékban, pontokban is gondolkodik a Ferencváros a szerdai, Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt – mondta a zöld-fehérek középpályása, Sigér Dávid a Trend FM-nek. A válogatott játékos szerint a többfrontos terhelés miatt muszáj folyamatosan forgatni a csapatot, a rotáció most jobban működik, mint egy évvel ezelőtt, amikor az Európa Ligában játszott a Fradi. Tartsanak velünk, várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

    2019-12-13 06:35:00

    Nem okozott meglepetést az Európai Központi Bank új elnöke. Christine Lagarde első kamatdöntő ülésén a testület nem változtatott a kamatokon. Utánajártunk, mi várható. A Pénzügyminisztériumban bemutatták a jövő évi költségvetés és államadósság finanszírozási tervét. Jön a 20 éves állampapír. Továbbra is a kereskedelmi háborús bizonytalanságok húzz