Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Bővített keretösszeggel és átalakított kritériumrendszerrel újraindultak az OTKA-pályázatok. Közel 13 milliárd forintra lehet pályázni a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatói kezdeményezésű projekteket finanszírozó pályázatán. Részletek péntek reggel. Az átlagnál gyorsabb ütemben értéktelenedtek el a nyugdíjak tavaly év végén. A KSH adatai szerint a nyugdíjas háztartásokra szűkített infláció mértéke majdnem 4 százalék volt. 2020 novemberében 5 százalékkal magasabb volt az építőipari termelés volumene, mint egy évvel korábban. Havi szinten több mint 12 százalékos volt a bővülés – közölte a KSH. Azért csúszások idén is lesznek, a munkaerőhiány miatt. Péntek reggel az is kiderül, hogy milyen évet várnak a cégvezetők idénre? Ezek mellett lesz szó az új amerikai elnök gazdaságélénkítő terveiről, és az olaszországi fejleményekről is. Várja Önöket Nagy Károly!

2020-10-26 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

2020-10-26 06:35:00

Drágul a dió, ugyanis rossz volt a termés. Utánajártunk, mennyivel lesz drágább a karácsonyi bejgli. Ki kellett bővíteni a statisztikai eszköztárat a koronavírus miatt – mondta a KSH elnökhelyettese a Trend FM-nek. Megnőtt az internetes adatgyűjtés szerepe, és komoly együttműködés van a statisztikai hivatalok között – részletek hétfő reggel. Vannak előremutató intézkedések, de nem okozott nagy meglepetést az Országgyűlésnek beterjesztett új adócsomag – mondta az Andersen Zrt. vezető partnere. Kaposváron indít villamosmérnöki képzést az Óbudai Egyetem. Jól bírta a tavaszi megnövekedett terhelést a magyar internet-hálózat – mondta az Invitech egyik vezetője. Ezek mellett beszámolunk arról, hogy a fogyasztás rabjává vált a társadalom, sokan túlköltekeznek, és nem a szükséges dolgokra költenek – mondta a Bankmentor szakértője. De lesz szó az árupiacokról is, a stúdióba várjuk a Privátbankár újságíróját. Várja Önöket Nagy Károly.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

    2019-12-13 06:35:00

    Nem okozott meglepetést az Európai Központi Bank új elnöke. Christine Lagarde első kamatdöntő ülésén a testület nem változtatott a kamatokon. Utánajártunk, mi várható. A Pénzügyminisztériumban bemutatták a jövő évi költségvetés és államadósság finanszírozási tervét. Jön a 20 éves állampapír. Továbbra is a kereskedelmi háborús bizonytalanságok húzzák vissza az európai ipari termelést. A hónapok óta tartó visszaesés októberben egy 0,5 százalékos csökkenéssel folytatódott. Több mint 9 százalékkal több külföldi vendég érkezett Magyarországra és az általuk eltöltött éjszakák száma 10 százalékkal nőtt 2019 októberében. Ez csak néhány érdekesség, emellett érkezik a stúdióba az OTP elemzője, az inflációs kilátásokról hallhatnak majd mélyebb elemzést. De beszámolunk arról, hogy miként alakult a választások kimenetele Nagy-Britanniában, és az eredmény hogyan befolyásolja a Brexit-folyamatot. Várja Önöket péntek reggel Nagy Károly.

    Belehallgatás: