Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Bővített keretösszeggel és átalakított kritériumrendszerrel újraindultak az OTKA-pályázatok. Közel 13 milliárd forintra lehet pályázni a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatói kezdeményezésű projekteket finanszírozó pályázatán. Részletek péntek reggel. Az átlagnál gyorsabb ütemben értéktelenedtek el a nyugdíjak tavaly év végén. A KSH adatai szerint a nyugdíjas háztartásokra szűkített infláció mértéke majdnem 4 százalék volt. 2020 novemberében 5 százalékkal magasabb volt az építőipari termelés volumene, mint egy évvel korábban. Havi szinten több mint 12 százalékos volt a bővülés – közölte a KSH. Azért csúszások idén is lesznek, a munkaerőhiány miatt. Péntek reggel az is kiderül, hogy milyen évet várnak a cégvezetők idénre? Ezek mellett lesz szó az új amerikai elnök gazdaságélénkítő terveiről, és az olaszországi fejleményekről is. Várja Önöket Nagy Károly!

2020-09-28 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

2020-09-28 06:35:00

Több fontos adózási határidő közeleg – erre hívja fel a figyelmet az Andersen zrt vezető partnere. A legtöbb adózót az érinti, hogy októbertől kizárólag elektronikus formában lehet számlákat kiállítani, az erre adott moratórium is lejár. A történelem legnagyobb tőzsdei bevezetésére készül az Ant Group. Továbbra sem kell spájzolni: van és lesz elég élelmiszer. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke hangsúlyozza: Magyarország adottságai révén nem csak hogy önellátó, de egyben jelentős élelmiszer-exportőr is. Új üzleti kihívások, és szervezési feladatok nehezítették meg a legtöbb cég idei évét. Emellett felértékelődött a dolgozók lelkiállapota - erről is hallhatnak egy beszélgetést. Megtartják jövőre az olimpiát – mondja a Magyar Olimpiai Bizottság vezetője. Ezek mellett stúdiónk vendége lesz a Bankmentor szakértője, és az Mfor-privátbankár újságírója is.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

    2019-12-13 06:35:00

    Nem okozott meglepetést az Európai Központi Bank új elnöke. Christine Lagarde első kamatdöntő ülésén a testület nem változtatott a kamatokon. Utánajártunk, mi várható. A Pénzügyminisztériumban bemutatták a jövő évi költségvetés és államadósság finanszírozási tervét. Jön a 20 éves állampapír. Továbbra is a kereskedelmi háborús bizonytalanságok húzzák vissza az európai ipari termelést. A hónapok óta tartó visszaesés októberben egy 0,5 százalékos csökkenéssel folytatódott. Több mint 9 százalékkal több külföldi vendég érkezett Magyarországra és az általuk eltöltött éjszakák száma 10 százalékkal nőtt 2019 októberében. Ez csak néhány érdekesség, emellett érkezik a stúdióba az OTP elemzője, az inflációs kilátásokról hallhatnak majd mélyebb elemzést. De beszámolunk arról, hogy miként alakult a választások kimenetele Nagy-Britanniában, és az eredmény hogyan befolyásolja a Brexit-folyamatot. Várja Önöket péntek reggel Nagy Károly.

    Belehallgatás: