Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Egyre többen pattannak nyeregbe Magyarországon, Budapesten az erősödő érdekképviselet miatt javul a kerékpárosok helyzete- mondta a Magyar Kerékpárgyártók és Kereskedők Szövetségének elnöke a Trend FM-nek. Ebből a gyártók is profitálnak – az Ipar hete jegyében most a bicikligyártó-szektor kerül górcső alá. Több mint 100 millió forintért cserélt gazdát Dénes Valéria egyik festménye egy magyarországi árverésen. Ez rekord, ugyanis a művésznők alkotásai olcsóbban kelnek el, mint a férfi társaiké. Egy felmérés szerint a hazai kis- és középvállalkozások háromnegyede nem gondolkodik innováción. Könnyítenének a helyzeten – mondja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese. Ezek mellett konferenciánkról is hallhatnak részleteket, kiderül, hogy mennyire nyúlnak a magyar cégek a felhő szolgáltatásokhoz. Ezek mellett élő beszélgetést hallhatnak a növekedés.hu újságírójával, illetve az OTP elemzőjével. Várja Önöket Nagy Károly.

2018-11-22 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

2018-11-22 06:35:00

Folytatjuk az áfa-változásokat körbejáró sorozatunkat, ezúttal a céges autók bérleti díjának áfa szabályozásai kerülnek terítékre. Előzetes annyit, érdemes elgondolkodni az új lehetőségeken. Emellett még tarta a logisztika hete a Trendfm-en, megnézzük, hogy mekkora kihívást jelent a Postának a karácsony, és a black friday.. Hamár advent, akkor egy felmérés is szóba kerül, ugyanis átlagosan 41 ezer forintot költenek karácsonyi ajándékokra a magyar internetezők. Aki a neten vásárol, többet költ – áll a GKIDigital felmérésében. Hős utca kontra Hunyad-lejtő. 2017-ben hetvenszeres volt a különbség a legdrágább és a legolcsóbb utcák négyzetméterárai között. Az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta, hogy a következő két-három évben nem lesz trendforduló. Úgy gondolja, hogy emiatt az árkülönbség tovább fog nőni. Ezek mellett az ING, és az MKB elemzői hozzá el a friss ropogós híreket, és piaci kommenteket a TrendFm stúdiójába. Hallgassanak minket! A műsorvezető Nagy Károly.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

    2018-04-10 06:35:00

    Csaknem 872 milliárd forint hiánnyal zárta az év első három hónapját az államháztartás központi alrendszere – adta hírül az előzetes adatok alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium. Tavaly az első negyedévben 198,2 milliárd forint volt a deficit. A K&H Bank vezető elemzője szerint az eltérés egyrészt az európai unós források megelőlegezéséből adódik. A beruházások növekedése, valamint az eszközbeszerzések számának bővülése is hozzásegíttette a hazai lízingpiacot ahhoz, hogy 18 százalékkal növekedjen tavaly 2016-hoz képest. Ez a bővülés jóval meghaladja az európai lízingpiacon mért 9.6 százalékos erősödést. Még az irodáknál is nagyobb igény van modern munkásszállókra – írja a napi.hu. Az Építési Vállalkozók és Lakásépítők Szövetségének elnöke szerint valóban van hiány ezen a területen, de azért a kivitelezők megoldják az alkalmazottak elszállásolását. Koji László azt mondta, azért is kockázatos munkásszállót építeni, mert ha az adott területen lévő nagyprojekt elkészül, akkor képtelenség nyereségesen üzemeltetni a házat. Az egész évben jobban teljesíthet a magyar ipar az előző évinél – így reagált a februári exportadatra az ING vezető elemzője. A Központi Statisztikai Hivatal szerint februárban az export euróban számított értéke 5,0 az importé 4,5 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A külkereskedelmi többlet 72 millió euróval, 838 millió euróra nőtt. Egy éve a legkisebb exporttöbblet alakult ki Németországban a Destatis jelentése szerint. Németország februárban 104 milliárd euró értékben exportált és 86 milliárd euró értékben importált javakat, az export 3,2 százalékkal esett vissza, az import pedig 1,3 százalékkal csökkent. Az ING vezető elemzője, Virovácz Péter szerint a német gazdaság jó állapotban van, az adatok átmenetiek. Műsorvezető: Nagy Károly, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: