Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

A kriptovaluták mögött álló technológia az energiaiparban éled újjá - mondja a Deloitte. Bár sokan dobálóznak a mesterséges intelligenciával, úgy tűnik a bankrendszer még nem áll erre készen. Meglepő eredményre jutott ebben az Oracle. Nagy lehetőségek rejlenek a nemzetközi közbeszerzésekben, de a magyar cégeknek csak külföldi konzorciumokban van esélyük - hívja fel a figyelmet az Exim. Donald Trump űrfegyverkezne - reális? Megkérdeztük. De beszélünk a szerda este publikáló Telekom eredményeiről és szóba hozzuk a cégek öröklésének problémáját is. Mindezekkel és sok más témával várja Önöket Nagy Károly a Reggeli Monitorban.

2018-06-22 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

2018-06-22 06:35:00

Csak jelentős hatékonyságjavítás mellett tarható hosszútávon a keresetek dinamikus emelkedése – reagált a KSH adataira az Erste Bank elemzője. A statisztikai hivatal szerint áprilisban 12,6 százalékkal magasabbak voltak a bruttó átlagkeresetek, mint egy évvel korábban. Márciusban még ennél 1,3 százalékkal kisebb ütemet mértek. Átmenetileg már idén, de tartósan csak a jövő év közepén éri el az infláció a jegybanki 3 százalékos célt – mondta az inflációs jelentés ismertetésekor az MNB igazgatója. Balatoni András szerint a mostani árindex emelkedés az olaj drágulásának köszönhető. A belső fogyasztás, és a beruházások azonban középtávon is felfelé húzzák az inflációt. Kivetette importvámjait az Európai Unió az Egyesült Államokkal szemben. Az unió kereskedelmi biztosa, Cecilia Malmström már korábban jelezte, hogy az amerikai acél-és alumínium vámokra 25 százalékos importvámokkal fognak válaszolni. Az intézkedés összesen 2,8 milliárd eurónyi termékre vonatkozik, például narancslére, mezőgazdasági termékekre, vas-és acélárukra, vagy motorkerékpárokra. Az MTA Világgazdasági Intézetének professzora szerint a vámháború akkor éleződhet ki igazán, ha Donald Trump az európai autókat is vámokkal sújtja. Szigorúbb szabályok jönnek októbertől a lakáshitel piacon. Az egyik legfontosabb változás, hogy a fix törlesztő részletet kevesebb, mint öt évre garantáló lakáshiteleknél a törlesztő részlet nem lehet majd magasabb a havi nettófizetés 25százalékánál. Négyszáz ezer forintos havi nettó fizetésnél pedig harminc százalék lesz a korlát. A változásokkal a jegybank a biztonságos, fogyasztóbarát minősítésű lakáshitelek felé kívánja terelni a fogyasztókat- mondta el a BankRáció.hu hitel szakértője. A lakáshitelekre vonatkozó szigorúbb feltételek miatt sokan előrehozhatják a lakásvásárlást- mondta el az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője rádiónknak. Balogh László szerint az új szabályok az ingatlanárak további drágulására hatással lehet. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

    2017-12-04 06:35:00

    A fogyasztóbarát lakáshitelek piacán is egyre nagyobb a verseny a bankok között, de melyek a legfontosabb szempontok a fogyasztók számára? – Hétfő reggel kiderül. Van elég karácsonyfa, és az ár sem emelkedett tavaly óta – mondja az egyik kertészet vezetője. Készen áll az indulásra a kis - és közepes vállalkozások tőzsdére lépését elősegítő új platform, az Xtend. A KELER KSZF minden, a működéshez szükséges jogosítványt megszerzett, így bármelyik pillanatban elindulhat a Budapesti Értéktőzsde új piaca. Pörögnek az európai gazdaságok, csúcsra erősödött az Európai beszerzésimenedzser index, de a magyar mutató is magas szinten van. A legfrissebb piaci trendeket az Equilor elemzője hozza el a stúdióba, de érdekes beszélgetést hallhatnak a privátbankár munkatársával is. A műsorvezető Szűcs Péter!

    Belehallgatás: