Kiválóan indult a Tokiói Olimpia magyar szempontból: a kardozó Szilágyi Áron elbírta az esélyesség terhét, és megnyerte az egyéni versenyt. Korábban férfi kardozó még nem nyert három olimpiát zsinórban – egészen Szilágyi bravúrjáig.

Siklósi Gergely férfi párbajtőrben jutott el a döntőig imponáló vívással, ott azonban a szintén elképesztő napot kifogó francia riválisától vereséget szenvedett. A Budapesten világbajnok Siklósi élete első olimpiáján vívhatott az aranyért.

Női kardban Márton Anna menetel fantasztikusan, úgy jutott be az elődöntőbe, hogy az első mérkőzésen kiújult a térdsérülése, és percekig kellett ápolni. Anna végül a bronzéremért csatázhat Tokióban, miután az elődöntőben vereséget szenvedett orosz riválisától.

Magyarország jelenleg a 11. helyen áll az éremtáblán. Kína vezet 6 aranyéremmel, majd a házigazda Japánok következnek. A harmadik pozíciót az Egyesült Államok foglalja el.

Az olimpiai magyar teljesítményekről, a nézők nélküli hangulatról és a legfontosabb gazdasági kérdésekről Szabados Gábor sportközgazdászt kérdeztük a Reggeli Monitorban. A műsorvezető Imre Lőrinc.