Két nemzetközi díjlovas versenyszám egyben Világkupa-forduló is lesz. A háromnapos rendezvényen kiváló külföldi és hazai díjlovasok, fogyatékossággal élő gyerekversenyzők vesznek részt és neves nemzetközi és hazai bírók bíráskodnak. A verseny teljes ideje alatt a helyszínen egészségügyi szűréseket és gyerekprogramokat is szervezünk.

Idén is nemzeti és nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny. A háromnapos rendezvényre 21 országból érkeznek kiemelkedő hazai, külföldi sportolók és bírók. A programok során összesen 54 lovas méri össze a tudását 73 lóval.

A Nemzetközi Díjlovas Verseny összdíjazása 8.900 euró, a Nemzeti Díjlovas Versenyé 1.115.000 Ft.

A fogyatékkal élő gyerekek lovasterápiás versenyén idén 24 csapat 145 kis lovasa vesz részt. A gyerekek különböző kategóriákban mutatják meg, mit tudnak. Lesz versenyszáma például a tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerekeknek és a hiperaktív, látássérült, mozgássérült lovasoknak is.

A Mádl Ferenc Emlékversenyen a sérült gyermekek színdarabot adnak elő lóháton, főszerepben természetesen a lóval. A terápiás versenyek összdíjazása, valamint a gyerekcsapatok ellátása és szállásköltsége nyolcmillió forintot tesz ki; ez tudatosan több, mint az ép sportolóké. Ezen felül még ajándékokat is kapnak a gyerekek.

Idén is megtartják a Díjlovagló Parasport versenyszámot, amely egyben a mozgásukban akadályozott lovasok számára Országos Bajnokság is lesz. Az eseményt idén is támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Egészségügyi szűrőprogramokkal is készülnek: a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza mindhárom napon kint áll a verseny helyszínén. Lesz nőgyógyászati tanácsadás, ahol idén a HPV-oltás kerül a fókuszba. Az Élhető Jövő Parkban pedig a fenntartható fejlődésről és a környezetvédelemről hallhatnak előadásokat az érdeklődők.