Kéz a kézben halad az Ötös- és Hatoslottó várható főnyereménye, hiszen mindkét játék esetében 4 hónapja nem született telitalálat. 2019. 43. héten megnyerhető 1,98 milliárd forintos Ötöslottó jackpot az idei év második legnagyobb lottónyereménye lehet (az első szintén ehhez a játékhoz fűződik), abban az esetben pedig, ha a Hatoslottó nyerőszámait sikerül eltalálnia egy szerencsésnek, a játék több mint 30 éves történetének 5. legnagyobb nyereménye lehet az övé.

A 2019-es év mögöttünk hagyott időszaka igazán mozgalmas volt mindkét játék esetében: az Ötöslottón megnyerték a játék történetének harmadik legnagyobb, 4,194 milliárd forintos, a Hatoslottón pedig a második legnagyobb, 1,688 milliárd forintos főnyereményét. Emellett a Hatoslottó játék esetében egy 877 millió forintot meghaladó, az Ötöslottón pedig 1,1 milliárd forintot meghaladó nyeremény is született.

Összegezve az idei évet, kizárólag csak ezt a két játékot figyelembe véve, már több mint 8 milliárd forint került a legszerencsésebbekhez.

Érdemes tehát beikszelni azt az öt, illetve hat számot, amelyekkel bárki beírhatja magát a magyar lottótörténelembe.