Sok más ágazat mellett a légiipart talán elsőként és kiemelten sújtotta a járványhelyzet, hiszen a turizmus leállásával a járatok száma drasztikusan lecsökkent és nincs esély a rövidtávú gyors megoldásra. Több légitársaság is alternatív megoldásokkal próbálta életben tartani kapacitásait a válság idején, de sajnos ez sem volt elégséges, hogy minden munkavállalójukat meg tudják tartani. Ennek következtében többszáz pilóta veszítette el állását a végrehajtott létszám leépítések miatt. A repülőtereken hasonló a helyzet, ami érintette a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is.

A pilóták számára nagyon fontos, hogy ha aktívan nem is repülnek éppen, de legalább gyakorolni tudják a procedúrákat melyek a repülésben oly fontosak. Ebben a nehéz és szomorú helyzetben még fontosabbnak tartjuk az összefogást és a társadalmi felelősségvállalást, így a Simnest Group nevében a munkájukat elvesztő Magyarországon állomásozó pilótáknak szeretnénk segítséget nyújtani azzal, hogy felajánlunk számukra gyakorlási lehetőséget budapesti szimulátor központunkban. (Simnest Aviation Helping Hand (SHHP) program). Ezzel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a pilóták ne essenek ki a gyakorlatból és a későbbiekben sikeresen pályázzanak új állásokra amint a repülőgépek újra felszállási engedélyt kapnak.

A program keretein belül első körben összesen 100 óra ingyenes szimulátor időt ajánlunk fel, melyet fejenként 2 órában maximálunk, hogy minél többen ki tudják használni a lehetőséget. A részvételhez nincs másra szükség, mint érvényes szakszolgálati engedélyre, jelentkezni pedig a honlapon elérhető online jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A program további részletei a Simnest Pilot Academy oldalán érhetőek el. Bármilyen egyéb kérdést a SHHP@simnest.com email címre lehet elküldeni.