„A realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják abban a magasságban, azonban én teljes mértékig bízom Szilárdban, és hiszek a csodákban" – idézték Legindi Tímeát, az expedíció kommunikációs munkatársát, Suhajda Szilárd feleségét.

A hegymászó édesapja, Suhajda Tibor a Facebookon tett közzé egy szívhez szóló üzenetet, amelyben úgy fogalmazott: „Mit is élhetsz át most! Sikerek és kudarcok? Most engedd el, és csak magadra, a túlélésre gondolj, koncentrálj! Összetartva az ország, barátok és rokonok – veled vagyunk. Szeretünk és nagyon várunk haza".

A Földgömb Magazin főszerkesztője csütörtökön adott interjújában a Trend FM-nek elmondta: az, hogy a magyar hegymászó oxigénpalack nélkül vágott neki a csúcs meghódításának, nagyjából ezerszer nehezebbé teszi a feljutást fizikailag, és az útvonal megtervezése is jelentős kihívás a szezon végén. Nagy Balázzsal Somody Evelin készített interjút.

Frissítés: A legjobb nepáli hegyi vezetőkből összeállított keresőcsapat emberfeletti munkája ellenére sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. Órákon át kutattak a Hillary-lépcső körüli területen. Az eltelt időt, időjárási és terepviszonyokat figyelembe véve semmilyen további esélye nincs annak, hogy a hegymászót életben találják, ezért a földi keresést befejezték. Jelenleg a keresésben részt vevő serpák biztonságos visszatérése a hazai háttércsapat prioritása – írták a hivatalos Facebook-oldalon.