Mikor?

A FOMC ülése ma este 20:00 órakor lesz s a döntés közzétételével zárul. Ez  negyedéven belüli ülés, ami azt jelenti, hogy nem jelennek meg további anyagok. A  döntést tartalmazó nyilatkozat kerül közzétételte, Powell ülés utáni konferenciája 30  perccel később kezdődik majd.

Mi áll a háttérben?

A Fed-támogatása az elmúlt 13 hónap alatt az amerikai piacokat mintegy 100 százalékkal  emelte meg a márciusi 20-as mélypontról. A piacokkal ellentétben a gazdaság ez idő  alatt leginkább küzdött, de az utóbbi időben felgyorsult az oltásokkal támogatott  újranyitás és a masszív fiskális támogatás hatására. Ez növeli az inflációs  kockázatokat, és a nyomás minden szegmensben érezhető. A Fed szerint ez az  infláció átmeneti, de mi van, ha mégsem az?

Mire számíthatunk?

A Fed addig ragaszkodik a mantrájához, amíg csak lehet. Powell tisztában van  azzal, hogy akárcsak egy szó a szigorításról az egekbe emelné a  kötvényhozamokat, éppen akkor, amikor az amerikai államkincstárnak tömeges  hitelfelvételbe kell kezdenie a rekordméretű deficit finanszírozásához.

FOMC mint katalizátor? Ez volt a helyzet az indexek esetében az elmúlt néhány  alkalommal. Forrás: XTB Research

A teljes cikket az XTB oldalán IDE KATTINTVA olvashatja el.