Az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója szerint az idei év legizgalmasabb tőzsdei eseménye, hogy mind forgalomban, mind tőzsdei kapitalizációban a Mészáros Lőrinchez köthető cégek felnőttek a blue chipek mellé. Széchenyi Bálint (bal oldali kép) arra ugyanakkor nem számít, hogy a mostani piaci környezetben tömegével akarnának tőzsdére menni a cégek.

Mindeközben egy lapinterjúban arról beszélt, hogy a különadó okozta eddigi jelentős versenyhátrány a következő három-négy év alatt fokozatosan tűnhet el, de 2019-től már kiegyensúlyozottabb verseny lehet a szolgáltatók között – mondta el a Világgazdaságnak adott interjúban Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója. A KBC értékesítésének visszavonása mögött nem lát hátsó szándékot a vezérigazgató, aki szerint a jövőben is megvizsgálnak minden akvizíciós lehetőséget. Szécsényi Bálint szerint a külföldi részvények felé fordult a befektetők figyelme, ami azzal is magyarázható, hogy kinyílt a világ, és könnyebben tudnak ezekhez a papírokhoz hozzájutni. Ma már a Teslát, az Apple-t vagy akár a német autógyártókat ugyanolyan jól ismerik a magyar befektetők, mint a hazai cégeket.

A spekulatív portfóliókban mára túlnyomó többségben külföldi részvények vannak, de a vállalati kötvények is igen népszerűek. Utóbbi termékek esetében gyakorlatilag nincs alternatíva Magyarországon, noha igény lenne rá a befektetők részéről – emelte ki a Világgazdaságnak az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója.

A Trend FM Nap Vendége műsorában Gereben András, a cég elnöke (jobb oldali kép) arról beszélt, pezseg a cégfelvásárlási piac, most érdemes eladni. Két igazán komoly vállalatfelvásárlási, tőkepiaci tranzakcióban is részt vett idén az Equilor Befektetési Zrt. A Digi megvásárolta az Invitelt, itt a Digi oldalán volt a vevő tanácsadója az Equilor, a tőkepiacon pedig a Richter kötvények visszavásárlását szervezték meg.

Tőkepiaci trendekről, cégfelvásárlási piacról itt hallgathatja meg hosszabban az Equilor vezetőit!