A programban a magyar székhelyű, nem pénzügyi vállalatok forintban denominált, legalább B+ minősítéssel rendelkező, 3-10 éves futamidejű kötvényeit vásárolhatják meg 300 milliárd forint keretösszegben. Egy kibocsátásnak el kell érnie az 1 milliárd forintot és az MNB-hez egy sorozatból legfeljebb 70 százalék kerülhet az elsődleges és a másodlagos piaci vásárlások során. A vállalatikötvény-kibocsátások volumene így akár 430 milliárd forintot is elérheti majd, az egyes vállalatcsoportoknál 30 milliárd forint is lehet.

Nagy Márton hozzátette, hogy az MNB április végén teszi közzé a program részletes feltételeit tartalmazó terméktájékoztatót és a kibocsátási menetrendet. Az alelnök azt is elmondta, hogy május elejére terveznek egy szemináriumot az nkp részleteiről több mint 100 nagyvállalat számára. A vállalatoknak az előkészítési szakaszban elsőként egy befektetési szolgáltatóval, valamint egy jogi tanácsadóval kell felvenniük a kapcsolatot, amelyek végig kísérik őket a kibocsátás során. Június elejétől kezdődhet a tervezett kötvények hitelminősítése, amit az MNB megbízásából két német hitelminősítő cég fog elvégezni. Ez legfeljebb két hónapot vesz majd igénybe. A kibocsátott értékpapírok minősítését évente felülvizsgálják, egészen a lejáratig.

Az MNB az nkp keretében július 1-jét követően kezd el vállalati kötvényeket vásárolni. Zárt és nyílt körben forgalomba hozott kötvényekből egyaránt vásárolhat majd. A zártkörű kibocsátás valamivel gyorsabb lebonyolítást tesz lehetővé, ugyanis kevesebb adminisztratív kötelezettséggel jár. Nagy Márton fontosnak tartja, hogy mindkét esetben elvárás, hogy a kibocsátást követő fél éven belül a vállalati kötvényt bevezessék a Budapesti Értéktőzsdére. Ez vagy a klasszikus, szabályozott hitelpapír piacot jelenti, vagy a kialakítás alatt álló, úgynevezett Multilateral Trading Facility platformot.