Közzétette 2019-es I-IV. negyedévről szóló gyorsjelentését a 4iG Nyrt., amely fennállásának legeredményesebb évéről számolt be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A még nem auditált adatok alapján a tőzsdei társaság tavaly közel 41,13 milliárd forint IFRS szerint konszolidált bevételt ért el 4,065 milliárd forint EBITDA és 2,82 milliárd forintot meghaladó adózott eredmény mellett. A menedzsment várakozásai szerint a szolgáltatási portfólió bővítésével az idei évben tovább növekedhet a cégcsoport üzleti eredményessége.

Az elmúlt évben is folytatódott a tőzsdei társaság dinamikus fejlődése, amelynek köszönhetően kiemelkedő pénzügyi eredménnyel zárja 2019-es gazdasági évét 4iG. A cégcsoport legfontosabb megbízásai a logisztika, az oktatás, a gyógyszeripar, az egészségügy, valamint a járműipar és légi személyszállítás, a bankszektor és pénzügyi tanácsadás területéről származtak, de a társaság jelentős eredményeket könyvelhetett el a licensz- és eszközbeszerzések, illetve infrastruktúra-üzemeltetés és az IT biztonság területén is.  A társaság tavalyi bevételeinek 62 százaléka állami, 38 százaléka pedig a vállalati szegmens megbízásaiból származott.

A cégcsoport I-IV. negyedéves teljesítménye, a tavaly december 11-én közzétett eredményvárakozási előrejelzésnek megfelelően alakult. A 4iG konszolidált (IFRS-szerinti, nem auditált) éves árbevétele az előző bázisévhez viszonyítva csaknem háromszorosára növekedett, és meghaladta a 41,12 milliárd forintot, ugyanakkor a társaság EBITDA-ja 4,8-szorosára emelkedve, elérte a 4,065 milliárd forintot. A cégcsoport adózott eredménye 2,82 milliárd forint fölé, azaz huszonnyolcszorosára ugrott a 2018-as záróértékhez képest. A rekorderedmény után a társaság osztalékfizetést is tervez, ennek mértékéről az áprilisi közgyűlés dönthet majd.

A 4iG részvények 2019-es tőzsdei átlagára (757 forint) 262%-kal haladta meg a 2018 éves átlagát, a 2019. december 31-i záróár 662 forint, ami több mint kétszerese volt a 2018. december végi záróárnak. A 4iG piaci kapitalizációja 2019. végén 62,2 milliárd Ft, míg egy ével korábban 29,7 milliárd Ft volt. A 4iG Nyrt. tavalyi tőkepiaci teljesítményét a BÉT Legek 2019. díjátadó gálán átadott, „Az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója prémium kategóriában” díjával ismerte el a Budapesti Értéktőzsde.

A cégcsoport jelentős növekedésről számolt be munkavállalói állományában is. Míg 2018. végén 376-an dolgoztak a részvénytársaságnál és leányvállalatainál, 2019. december 31.-én már közel 600 saját munkavállalót foglalkoztatott a 4iG. Azaz a cégcsoport egyetlen év alatt 60 százalékkal növelte a foglalkoztatottak létszámát. A vállalatnál dolgozó munkatársak 90 százaléka magasan képzett mérnök, programozó és informatikus.

A menedzsment várakozásai szerint a teljesítés és előkészítés alatt álló megbízások alapján, valamint a szolgáltatási portfólió tervezett bővítésével a vállalat teljesítménye és üzleti eredményessége az idei évben tovább növekedhet. A 4iG stratégiai stábja folyamatosan vizsgálja a hazai és nemzetközi terjeszkedés, illetve akvizíciós lehetőségeit is.