Piknik télen? Miért ne? Zalakaroson újragondolták a Márton-napot, és Szőlőhegyi Piknik néven, a térségben működő pincészetek és szolgáltatók összefogásával négy helyszínen szerveznek tematikus Márton-napi programokat.

A zalakarosi Gyógyfürdő téren például kézművesvásár, kitelepült borházak, kreatív sarok, esténként pedig bál várja az érdeklődőket. A zalamerenyei Pálos malom interaktív malomtúrára invitál, majd másnap ugyanitt a „Lopótök, avagy a Mari nem olyan” pajzán parasztkomédiát nézhetjük meg.

 

 

A garabonci Kránicz Borházban „Must vagy soha” mini mustkóstoló, a nagyradai Cezar Wineryben vezetett üzemtúra és jazzdélután pezsdíti fel a vendégek hangulatát. A szervezők a „sofőrökre” is gondoltak: az autót nyugodtan hátra lehet hagyni, a Szőlőhegyi Piknik helyszíneit ugyanis ingyenes pincejárat köti majd össze.

3 hely, amit látni kell a környéken

Zalakarosi Fürdő: Beltéri élményfürdő, hatalmas fedett gyermekvilág csúszdákkal, megújult gyógycentrum – itt minden korosztály megtalálhatja a kikapcsolódás kedvére való formáját.

 

 

Kis-Balaton: Aki szeretné átélni a Kis-Balaton különleges hangulatát, biciklizzen el a Kányavári-szigetre, járja be a Búbos vöcsök tanösvényt, és látogasson el a zalavári Kis-Balaton Házba. (Fotóridehard.hu / Vanik Zoltán)

 

Zobori Élmény Park, Zalaszabar: A kalandparkban valóságos játékarzenál, köztük hullámvasút, kötélpálya, 4XD mozi, beltéri csúszdaház, játszóház, hófánk dobják fel a hangulatot.

Infó: zalakaros.hu/szolohegyipiknik

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: