Nagyon szoros, 14-12-es győzelmet aratott a Fehérvár Enthroners csapata a Kijev Capitals ellen a Hungarian Super Bowlon. A fináléba némi meglepetésre jutott be az alapszakasz harmadik illetve negyedik helyezettje, az elődöntőben a székesfehérváriak a Budapest Cowbells, a kijeviek pedig a tavalyi bajnok (és egyébként hétszeres magyar bajnok) Budapest Wolves gárdáját búcsúztatták.

A döntőben a Fehérvár Entrhroners a félidőben már 14:0-ra is vezetett, Poprádi Márk és Mike Wallace touch downjával, ekkor eldőlni látszott a mérkőzés. Azonban a Kijev Capitals vissza tudott jönni a meccsbe, sőt, az utolsó percekben akár meg is fordíthatta volna a mérkőzést az ukrán fél.

A győztes csapat játékosával, Papp Péterrel beszélgettünk a fináléról, illetve a kezdetekről, hogyan kezdett amerikai futballozni, és mekkora különbséget lát a magyar és az osztrák élvonal színvonala között.

Imre Lőrinc interjúja.

2005-ben még csak négy csapat részvételével indult a hazai amerikai futball bajnokság, azóta már az élvonal mellett a Divízió I-es és a Divízió II-es bajnokságban is versengenek egymással a csapatok. A Magyar Amerikai Futball Szövetség sajtófőnökét Cselleng Ádámot kérdeztük a sportág magyarországi helyzetéről, a klubok működéséről és arról, hogy mikor és hogyan érdemes fiatal gyerekként elkezdeni a sportot.

A riporter Imre Lőrinc.