Stagnált a héten a forint árfolyama

Egész héten 367 forint környékén mozgott a magyar valuta árfolyama az euróval szemben. egyedül szerdán figyelhettünk meg egy kisebb kilengést, ugyanis ekkor 370 Ft fölé kúszott, majd gyorsan vissza is állt az eredeti szintre. Pénteken délelőtt 367,49-en állnak a jegyzések.

Az USD/HUF árfolyam erősödött a héten. A hét eleji 340 körüliről egészen 332-ig. Pénteken 332,25 Ft környékén mozog az árfolyam.

Az EUR/USD árfolyama egy minimális kilengéssel, de stagnált a héten. Pénteken 1,106 körül mozog az árfolyam.

Megállíthatatlanul nő az infláció az eurozónában

7,5%-ra gyorsult márciusban az éves infláció az eurózónában a februári 5,9%-ról - derül ki az Eurostat friss közléséből. Az elemzők korábban 6,6%-os növekedést prognosztizáltak, de a tegnapi német és spanyol adat után már az lett volna meglepő, ha az eurózóna inflációja nem a várakozások felett alakul.

Az egyes komponensek közül az energia drágult a legnagyobb mértékben: márciusban 44,7% volt a lakossági energia áremelkedése, ami meghaladja a februári 32%-ot. Az élelmiszer, dohány és alkoholos italok ára 5%-kal drágult márciusban, februárban ez még 4,2% volt.

Az iparcikkek 3,4%-kal drágultak egy év alatt (februárban 3,1% volt ez), a szolgáltatások áremelkedése alig gyorsult - 2,7% volt márciusban a februári 2,5% után.

EUR/HUF árfolyam változása ezen a héten

USD/HUF árfolyam változása ezen a héten