A két feltörekvő sporttechnológiai vállalkozás a SportTech Hungary Program támogatásával új külpiaci lehetőségeket keres, melyben Hanga Ádám, a Barcelona újdonsült spanyol bajnoka és magyar válogatott kosárlabdázó is közreműködik sportszakmai nagykövetként. A világhírű kosárlabdázó játékosjogát 2011-ben lefoglalta a többszörös NBA bajnok San Antonio Spurs csapata és 2017-ben igazolt Európa egyik legjobb kosárlabda csapatához, a Barcelonához. A SportTech Hungary Program keretében Hanga Ádám és menedzsmentje szakmai mentorálással, nemzetközi kapcsolati tőkével és láthatósággal segítik a Seyu-Együtt a győzelemért! és az Innoria Tech szoftverfejlesztő startupokat és támogatják külpiaci terjeszkedésüket. A kezdeményezés épít a diplomácia, az üzleti és a sportvilág kölcsönösen előnyös kapcsolódásaira, hiszen amíg a sportnagykövetek globális kapcsolati hálójukkal segítik a sporttechnológiai vállalkozásokat, addig a program új karrier utat kínálhat a már visszavonult vagy még aktív sportolóknak egyaránt.

 

„A Seyu megoldása azért fontos különösen az elmúlt időszakot figyelembe véve, mert sokkal kevesebb a visszaigazolás a nézőktől a játékosok felé. Az Innoria pedig azért áll közel a szívemhez, mert nagyban segíti a csapatban gondolkodást, és valami teljesen újat hoz be ezen a területen. Én azzal tudok segíteni, hogy a pályán nyújtott teljesítményemmel minél több kaput nyissak meg nemzetközi porondon. Tudom milyen nehéz külföldön elindulni, ezért is gondolom, hogy ez egy hiánypótló kezdeményezés az innovatív vállalkozások számára. Ezzel is próbálok minél többet visszaadni Magyarországnak”- nyilatkozta a közös munkáról Hanga Ádám, az FC Barcelona kosárlabdázója.

A Seyu – Együtt a győzelemért! szurkolói élménytechnológiai alkalmazás lehetőséget ad a sportrajongóknak, hogy a világon bárhol készítsenek szurkolói képeket, ahhoz szurkolói üzenetet adjanak és valós időben posztolják ezeket a pálya melletti, lelátók feletti LED kijelzőkre és a közösségi médiában. Az innováció lehetőséget ad a szurkolóknak kedvenc csapatul vagy játékosuk motiválására a világ bármely pontjáról egy moderált csatornán keresztül. Az Európában több mint 250 eseményen használt szolgáltatásnak olyan jelentős európai szövetségek is bizalmat szavaztak már, mint az UEFA vagy a FIBA.

“Nagy öröm számunkra, hogy a SportTech Hungary programban részt vehetünk és a nemzetközi növekedésünket olyan világsztárok segítik, mint Hanga Ádám. Ádám személye nem csak kredibilitást ad kosárlabda csapatoknál a Seyu üzleti érdemeinek és a cégünk megbízhatóságának, de rengeteg mérkőzésnapi és klubszervezeti operatív betekintéssel is segíti a szolgáltatásunk és üzleti modelljeink fejlesztését. A közös munkánk már kézzelfogható eredményekben is megmutatkozott, hiszen a német Bundesliga-ban szereplő Löwen Basketball csapatánál és a Debrecenben szervezett FIBA 3x3 Olimpiai kvalifikációs tornán is buzdíthatják, buzdíthatták kedvenceiket a szurkolók Seyu szelfikkel"- mondta Vecsernyés Tamás, a Seyu ügyvezetője.

Az InnoriaTech a sportolók mentális képességét és együttműködését támogató szoftverfejlesztő cég is részt vesz a sporttechnológiai vállalkozásokat támogató programban. A startup egy olyan idegsejtek visszajelzései alapján működő technológiát fejlesztett, ahol tudományosan megalapozott mentális tréning során a játékosok összehangolódnak, ezzel szilárdítva a csapategységet. A program keretében az Octagon Basketball Europe felkérésére a Rátgéber Kosárlabda Akadémián nemzetközileg elismert külföldi szakembereknek és edzőknek is bemutatta a fejlesztést a cég.

"Az InnoriaTech hálás a program szervezőinek a részvétel lehetőségéért, hiszen a sport rangos nagykövetei által sokkal gyorsabban érhetjük el a célközönségünket. Termékünk világújdonság, emiatt feladatunk a piac innovációja is, ebben tapasztaljuk a nagykövetek hathatós segítségét. Professzionalizmusuknak köszönhetően gyorsan átlátták a fejlesztésünk jelentőségét és fajsúlyát a legális teljesítményfokozás területén, és ennek megfelelően képviselik azt. Jó csapattá váltunk, termékünk fő funkciója is a szilárd csapategység és a magas szintű kooperáció támogatása. Biztosak vagyunk abban, hogy a profi személyi és intézményi támogatás útján a hazai akadémiákon és csapatoknál és a külpiacokon is sikerrel értékesíthetjük ezt a magyar világújdonságot"- nyilatkozta Dr. Dávid Roland, az InnoriaTech ügyvezetője.

 

A SportTech Hungary Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az Eximbank, és a Startup Campus Inkubátor együttműködése során született meg. A kezdeményezés Vincze Ottó vezetésével a magyar sporttechnológiai innovációk exportjának ösztönzésére jött létre nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogással. A részt vevő kilenc, világszinten is elismert nagykövet és sportdiplomáciai képviselő nemzetközi kapcsolatrendszerével, valamint a sportban, mint iparágban való jártasságával és tapasztalatával segíti a sporttechnológiai cégek külpiaci terjeszkedését.