Az IWG-vel megkötött irodabérleti szerződéssel a 2018 júniusában átadott GTC White House teljes, 21.500 négyzetméteres bérbe adható területe kiadásra került. Az IWG-tranzakció kapcsán Gedai Bori, a GTC országigazgató-helyettese kiemelte: „Olyan volt a legutolsó bérleti szerződést aláírni, mint egy utolsó ecsetvonással befejezni egy műalkotást”.

A GTC White House Irodaház a Váci úti irodafolyosón, a korábbi Schlick-féle Vasöntöde és Gépgyár (felvonógyár) helyén található. Az irodaház összesen 21.500 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik, beleértve egy felújított 2000 négyzetméteres, századfordulós loftépületet,illetve 19.500 négyzetméternyi prémium irodaterületet.

Környezetbarát és fenntartható technikai megoldásainak köszönhetően az épület 2018-ban megszerezte a világ egyik legrangosabb nemzetközi környezetvédelmi minősítését, a LEED Platinumot, illetve tavaly júniusi átadása óta több jelentős iparági díjat – CIJ Awards Hungary, CRE Awards 2018, „Az év legzöldebb projektje”, „Az év ingatlanfejlesztése” – is elnyert. Közismert, hogy a LEED-minősítéssel rendelkező épületek nem csupán kiemelten környezettudatosak, de üzleti presztízsük is kiemelkedő: a Fortune magazin által listázott 100 legnagyobb vállalat közül mintegy 90 LEED-minősítésű irodában működik.

 

 

A GTC White House-ban megvalósuló új közösségiiroda-koncepció kapcsán Martijn Roordink, a SPACES társalapítója és ügyvezetője elmondta: „A GTC White House-ban kialakításra kerülő SPACES egyedülálló, dinamikus munkakörnyezet lesz, ahol szárnyalhatnak a kreatív gondolatok. Mindent megteszünk, hogy a közösségi irodában dolgozóknak ne legyen más dolguk, csak hogy a következő nagy ötletük megvalósítására koncentráljanak”.

A SPACES az IWG Premium Co-Working és Serviced Office saját márkája, amelyet 11 évvel ezelőtt indítottak el. Az elmúlt évtizedben világszerte több mint 240 irodát hoztak létre, ahol ügyfeleiknek ideális, rugalmas és személyre szabott munkakörnyezetet biztosítanak, amelynek elsődleges célja az inspiráló környezet, a kényelem és a közösségi szellemiség kialakítása„A GTC White House bérlőjeként teljes meggyőződéssel hisszük, hogy a SPACES márka Magyarországon is növekedni fog” – fogalmazott Ispánki Nikolett, az IWG országigazgatója.

 

 

A GTC és az IWG közötti megállapodás létrejöttét támogató nemzetközi ingatlan-tanácsadó vállalat, a CBRE tanácsadó és tranzakciós részlegének vezetője, David Johnston szerint a közösségi irodák a jövő irodái, és az első SPACES közösségi iroda elindulása tovább erősíti a virágzó budapesti irodapiacot.

„Elképesztő egy ilyen volumenű megállapodás létrejöttében részt venni: az épület önmagában is lenyűgöző, az ökoinnovatív megoldásokkal kialakított terek pedig valódi inspirációt nyújtanak majd az ott dolgozóknak” – tette hozzá.