A politikus megjegyezte, hogy a közelmúltbeli éles mozgások egy része összhangban van a fundamentumokkal, más részük azonban egyértelműen spekulatív és nem kívánatos – olvasható az XTB piaci összefoglalójában.

A japán pénzügyminiszter, Suzuki és a nemzetközi ügyekért felelős pénzügyminiszter-helyettese, Kanda ma a jen közelmúltbeli értékvesztésével kapcsolatban nyilatkozott. A politikusok megjegyzései azonban nem gyakoroltak jelentős nyomást az erősödésre, és az USDJPY árfolyama továbbra is a 150.000-es szint felett marad.

A Wall Street indexei alacsonyabban fejezték be a tegnapi kereskedést a magasabb CPI-adatokat követően – az S&P 500 és a Nasdaq 100 egyaránt körülbelül 1,50%-ot veszített.

Az ázsiai és csendes-óceáni térség indexei ma főként emelkedtek – a Nikkei 0,20%-kal, az ausztrál S&P/ASX 200 0,90%-kal magasabban zárt, a kínai indexek pedig 0,25-1,00% között emelkednek.

A devizapiacon a nap első felében nem figyelhető meg jelentősebb változás. Az USD lassította növekedését, sőt, eddig kissé veszített.

A kriptopénzek piacán megfigyelhető a tőke enyhe forgása a Bitcointól a kisebb projektek felé. A Bitcoin továbbra is a 49700 dolláros szinten tartózkodik, míg az Ether (+0,20%) és az Altcoinok (+0,30%) egyaránt erősödnek.

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.