Az Amadeus által kifejlesztett alkalmazás sikere kapcsán a vállalat közleménye megjegyzi, hogy kemény versenytársakkal kellett megküzdeniük, és nem volt egyszerű eljutniuk idáig. Mint írják, az utazási applikációk piacán kőkemény a verseny, ezért nekik is teljes mértékben át kellett alakítaniuk mobilplatformjukat. Az áttervezés során arra törekedtek, hogy a lehető legrugalmasabb és legmegbízhatóbb platformot hozzák létre, amely az utazók igényeit helyezi előtérbe, miközben kihasználja az Amadeus magas színvonalú technológiai megoldásait - írja a turizmus.com.

A fejlesztés csapatmunka eredménye volt, melynek során az Amadeus számos kiváló iparági partnert vont bele a munkába, így jött létre az Amadeus Mobil Kollektíva.

A CheckMyTrip dizájnja, tulajdonságai és képességei jelentős mértékben erősödtek az utóbbi évek során. Ennek hatására ma már közel kétmillió aktív felhasználót szolgál ki évente mobilalkalmazásokon és reszponzív webes felületen keresztül. Az app iOS verziója 4,7-es minősítést kapott, míg a natív Android-app 4,5-est.

Michael Bayle (Executive Vice President for Mobile) közleménye szerint:

„Ma már több mint egy tucat kiváló utazási márkával működünk együtt, ennek eredményeként olyan csúcsminőségű kiegészítő szolgáltatásokat tudunk nyújtani az utazók számára, mint a különféle aktivitások, túrák, parkolás, taxi- vagy transzferszolgáltatás. A technológiai oldalról is fantasztikus partnereink vannak, például a Localytics, a világ vezető mobilmarketing és -analitikai platformja, amelynek révén állandó kapcsolatban lehetünk az utazókkal üzenetküldés révén.Nagyon örülünk, hogy megnyertük ezt a díjat, de még csak a kezdetén vagyunk annak az útnak, amelynek a célja, hogy a mobil eszközökkel kapcsolatos lehetőségeink teljes tárházát megnyissuk az utazási iparág számára. A mobilvilág gyorsan változik, a chatbotok, az üzenetküldő rendszer, a hanggal történő kommunikáció már mindennapos, de hamarosan a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás megint át fogja írni ezt a digitális tájképet. A CheckMyTrip-től kapott folyamatos visszajelzések alapján azon dolgozunk lelkiismeretesen a partnereinkkel és az ügyfelekkel, hogy kihasználjuk azokat a lehetőségeket és megoldjuk azokat a kihívásokat, amelyeket ezen az új technológiák magukkal hoznak.

Mobilisak vagyunk, és a sikerünk az Amadeus Live Travel Space tökéletes megtestesülése. A CheckMyTrip, illetve tágabb összefüggésben az Amadeus Mobile B2B platformja a vásárlók, szolgáltatók és technológiai partnerek gyűjtőpontja, amelyen keresztül bekapcsolódhatnak a globális utazási gazdaságba.”

A CheckMyTrip ismertetője és az ingyenes alkalmazás letölthető az ismert app áruházakból, vagy az Amadeus honlapjáról.

A CheckMyTrip utazóknak készített weboldala.

forrás: www.turizmus.com