• Deviza
  • Index
  • Részvény
EUR/HUF 394,73 CHF/HUF 418,37
USD/HUF 337,20 EUR/USD 1,1706
BUX n/a n/a %
BUMIX n/a n/a %
MOL 0 0,00 % OTP 0 0,00 %
MTELEKOM 0 0,00 % RICHTER 0 0,00 %
  • Adásban Menni-Enni
  • Következik Monitor
RSS
  • Összes hír
  • Összes műsor
  • Napi műsor
  • Kapcsolat

2021-01-31 22:02:00 Adásunk

Hungarikum Értéktár - Tiszai Halászlé

Hungarikum Értéktár - Tiszai Halászlé

2021-01-31 22:02:00

A magyar halászleveknek három fő családja van: a balatoni, a dunai és a tiszai. Bár mindhárom halászlé alapja a jó minőségű hal, a hagyma és a paprika, hármójuk között a különbség az elkészítés módjában van. A klasszikus Tiszai halászlé a fehérhúsú halakból, a ponty fejéből, farkából és hagymából készülő alaplé készítésével kezdődik, majd a passzírozás után a felöntött alaplébe kerül a só, a piros paprika, s a pontyszeletek. A Tiszai halászlé, amellett, hogy jellegzetes étele a Tisza-mentének, maga a továbbélő halászhagyomány. Az alapanyagok tekintetében szigorúan őrzi az ősi halászkultúrát, ugyanakkor a természetes ízfokozónak tekinthető alaplé használatával mindenki számára élvezetes étel.

Közösségi oldal

A műsorvezető

Tweet

Kapcsolódó cikkek

  • Impresszum
  • A Trend FM
  • Médiaajánlat
  • Jogi információk
  • Felhasználási feltételek
  • Adatvédelem
  • Közlemény
  • Adatvédelmi beállítások
© 2025 Műsor-Hang Zrt. Minden jog fenntartva.
RSS