• Deviza
  • Index
  • Részvény
EUR/HUF 399,96 CHF/HUF 428,01
USD/HUF 341,98 EUR/USD 1,1696
BUX 99 459 -0,13 %
BUMIX 9 123 0,84 %
MOL 2 982 -1,13 % OTP 28 010 0,50 %
MTELEKOM 1 782 0,79 % RICHTER 10 040 -1,38 %
  • Adásban Trend Night Bukovszky Józseffel
  • Következik Trend Night Bukovszky Józseffel
RSS
  • Összes hír
  • Összes műsor
  • Napi műsor
  • Kapcsolat

2016-08-19 17:10:00 Adásunk

Exclusive Kristóf Gáborral

Exclusive Kristóf Gáborral

2016-08-19 17:10:00

Kézzel írott szakácskönyvek az 1500-as évekből, kolostori számadáskönyvek, amelyekből kiderül: hogyan-mivel- mennyivel gazdálkod(hat)tak a szerzetesek,, mire mennyit költöttek... Milyen eszközöket használtak a sörfőzéshez, az ostyasütéshez, a gyógylikőrök, a bor és a sajt előállításához, milyen tálakból-tányérokból ettek, és mi volt a menü... A Kereskedelmi és Vendéglátóipari múzeum muzeológusa, Saly Noémi a majkpusztai kamalduli remeteségben megnyílt "Szerzetesek asztalánál" című kiállítás kurátora - vele beszélgetünk. Jut eszembe: tudják, hogy mi a különbség a kolostor, a monostor és a rendház között? Kiderül, mert nem csak a különleges környezetben rendezett különleges kiállításról van szó... A műsor második felében a japánkert titkairól, érdekességeiről mesél Dani Zoltán japánkert-építő, aki Kiotoban tanulta a mesterséget, és a közgazdász-pályát cserélte a japánkertészire. Megtudhatják például, hogy miképp alakította a japán történelem a kertkultúrát, hogy milyen hatása volt a gazdasági körülményeknek a kertépítésre, és hogy lehet-e egy négyzetméteren igazi japánkertet építeni...

Közösségi oldal

A műsorvezető

Tweet

Kapcsolódó cikkek

  • Impresszum
  • A Trend FM
  • Médiaajánlat
  • Jogi információk
  • Felhasználási feltételek
  • Adatvédelem
  • Közlemény
  • Adatvédelmi beállítások
© 2025 Műsor-Hang Zrt. Minden jog fenntartva.
RSS