2015-10-09 17:10:00 Adásunk
Exclusive Kristóf Gáborral
Hogy micsoda különbség van kávé és kávé között sokféle szempontból – mindenki tudja, aki valaha is kávézott… Nagyon nem mindegy, hogy milyen fajta, milyen keverék, milyen pörkölés, hol termett, hogyan tárolták… Lényeges, hogy milyen módon főzik, hány bar nyomással préselik át rajta a vizet, milyen az a víz, mennyi kávéból készül egy adag. És akkor jön hozzá, hogy mivel ízesítik – ha egyáltalán -, és az sem, hogy miképpen tálalják, milyen környezetben fogyasztják… Ha mindehhez hozzávesszük a hasonló termékek fogyasztásakor óhatatlanul jelenlevő sznobizmust, a divattrendeket, az igazi gourmandokat majmoló utánzókat – eléggé tarka lesz a kávékép. A kávé itthoni megjelenése és „fejlődéstörténete” a nagyon exkluzívtól a mai mindennapiig érdekes és sokszor meglepő – ez derül ki a következő beszélgetésből, amit a műsor első részében hallanak Saly Noémi irodalomtörténésszel, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársával. Utána az ötcsillagos Spirit Hotel Spa igazgatójával, Kaisinger Andrással beszélgetünk annak apropóján, hogy a szállodát beválasztották a legelitebb ötcsillagos spa hotelek közé…