1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Lassul a kínai gazdaság, a negyedik negyedévi növekedési ütemet 6,6 százalékra várja a Kínai Társadalomtudományi Akadémia. Az éves GDP bővülést pedig a kormánnyal megegyezően 6,7 százalékra teszik. Ezzel párhuzamosan az infláció az augusztusi 1,3 százalék után, az év végére 2 százalék köré gyorsul. Az ING vezető elemzője, Virovácz Péter szerint struktúraváltás megy végbe a világ egyik legnagyobb gazdaságában, az olcsó exporttermékeiről elhíresült Kína lassan a múlté. - Megjelenhetnek hazánkban is a nagy nemzetközi internetes kereskedőházak – véli az eNet szakértője. Magyarországon is már egyre többen vásárló költi el a pénzét a világhálón. A felmérések szerint 4,2 millió fő vett már valami a neten, 35 százalékuk pedig nemcsak a hazai webshopokat látogatja, hanem a külföldieket is. A tendenciáról Kis Gergely az eNet partnere beszélt a Trend Fm-nek. - Tanácstalanok az érintett vállalkozók a reklámadóval kapcsolatban – mondja a tapasztalatok alapján a Mazar adómenedzsere. A szakember szerint sok problémás kérdés már a szerződéskötés idején tisztázható lenne, egyebek mellett az is, hogy milyen esetekben nem kell megfizetni a reklámadót. Kardos Dórát hallják. - Idén hetedik alkalommal vizsgálta a korrupciós helyzetet az Ernst & Young Magyarország. A felmérés nem csak az üzleti világban tapasztalható megvesztegetés megítélést, de az adatbiztonsági veszélyforrásokat és az adókijátszási szempontokat is vizsgálta. Az adatgyűjtés során 300 közép- és nagyvállalkozás vezetőjét kérdezték meg Magyarországon. A részleteket az Ernst & Young Felelős Üzleti Működés Szolgáltatások partnere, Bíró Ferenc ismerteti. - Mélyrepülésbe került Magyarország versenyképessége a Világgazdasági Fórum összesítése szerint. A listavezető továbbra is Svájc, Magyarország a 69. helyen áll. Az eredmény, a legnagyobb visszaesést mutatja a kelet-európai országok között. A Kopint-Tárki tudományos munkatársa, Vakhal Péter szerint a korrupció rontja legjobban hazánk versenyképességét. - 5 százalékos beruházás növekedést vár jövőre a GKI Gazdaságkutató a legfrissebb prognózisában. Az építőiparban az idei mínusz 20 százalékos visszaesés után 8-10 százalékos erősödés várható 2017-ben az európai uniós pénzek beáramlása miatt. A részleteket Karsai Gábortól a GKI Gazdaságkutató vezérigazgató-helyettesétől hallják.

  Belehallgatás:
 3. 11:05
 4. 13:35
 5. 14:05
 6. 14:35

  Zóna Adag

  Belehallgatás:
 7. 15:05
 8. 16:05
 9. 16:35
 10. 17:10
 11. 18:05

  A Nap Vendége

  Vakhal Péter, a Kopint-Tárki tudományos munkatársa. A műsorvezető Emőd Pál.

  Belehallgatás:
 12. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2017-09-19 00:00:00

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Négy hónapja nem látott szintre gyorsult az euróövezeti infláció augusztusban. Az Eurostat jelentése szerint az eurózónában 1,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak éves alapon, míg az Európai Unióban 1,7 százalékos volt a drágulás. Havi összevetésben az övezetben 0,3 százalékkal, az unióban pedig 0,2 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak, amit elsősorban az energiaárak húztak. A Raiffeisen Bank elemzője szerint bár egyértelműen felfelé ívelő inflációs pályán van az európai gazdaság, a maginflációt és a szolgáltatói inflációt tekintve már nem ennyire derűs a kép. Csaknem 6 milliárd forint összegű kártérítést fizettek ki a hazai biztosítók a nyári viharok miatt- derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének összesítéséből. Bár a hivatalos adatok szerint több mint 103 ezer káreseményre fizettek a biztosítók, a szövetség kommunikációs főosztályvezetője szerint a valós kár ennél sokkal nagyobb lehet. A lakások negyede ugyanis nem rendelkezik biztosítással, így azokról nincs is adatuk. Hamis negyedéves GDP adatokat közölt a török statisztikai hivatal – derült ki a Commerzbank elemzőinek közleményéből. A hivatalos adatok szerint egy negyedév alatt több mint 2 százalékkal bővült a gazdaság, vagyis sikerült tartani az 5 százalék feletti éves növekedési ütemet. Az elemzők szerint azonban a beruházási aktivitás növekedése kizárólag az építőiparnak köszönhető és nem a piaci szereplők bizalmának javulását jelzi. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa elmondta: a befektetők körében továbbra is nagy a bizalmatlanság. Megfelelő feltételek esetén mégsem lépne ki Washington a párizsi klímaegyezményből – mondta az amerikai külügyminiszter. Rex Tillerson szerint a megállapodásban rögzített káros anyag kibocsátási célok aránytalanok, Donald Trump azonban készen áll a feltételek újratárgyalására. A megkérdezett Amerika-kutató elmondta: a kilépés csupán politikai jelentőséggel bír az elnök számára, az egyezmény ugyanis gazdasági és energiafelhasználási szempontból eddig sem korlátozta az Egyesült Államokat. Hozzátette: a megállapodás körüli vita a republikánus párton belül is okoz feszültséget. Magyarország 22 év után újra bejutott a Davis-kupa világcsoportjába. A magyar csapat az oroszokat győzte le 3-1-re, ezzel pedig visszajutott a tenisz elitjébe, vagyis Európa legjobb 16 csapata közé. A torna után Fucsovics Márton elmondta, hihetetlen érzés számára, még sose érezte így magát egyetlen győzelme után sem. A Magyar Tenisz Szövetség főtitkárát és egyben az Európai Teniszszövetség alelnökét a teniszsiker várható pozitív hatásairól kérdeztük.

2017-09-19 06:35:00

Nagytotál Marosi Viktorral

57 év után digitálisan felújítva került újra a mozikba Federico Fellini filmklasszikusa, az Édes élet. Megragadjuk az alkalmat, hogy beszéljünk róla, Kiss András lesz a vendégünk.

2017-09-19 11:05:00

Flavor

2017-09-19 12:05:00

Monitor Andor Attilával

2017-09-19 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2017-09-19 13:35:00

Zenei válogatás

2017-09-19 14:05:00

M2M Zóna

2017-09-19 15:05:00

A Nap Vendége

Takács Plibersek Lidija a Hotel Vécsecity ügyvezető-tulajdonosa. A riporter Érczfalvi András.

2017-09-19 18:05:00

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2017-09-19 19:05:00

 • Ipar Hete a Trend FM-n

  Szeptember 25-29. között újra Ipar Hete a fővárosi 94,2 MHz-en. Az idei első félév jól indult az iparban, de a nyári hónapok megtorpanása már jelezte, hogy a szektorban jelentős túlsúlya van az autóipari fejlesztéseknek és termelésnek.

A hét kérdése

Hogy érzed magad? mmm

Friss hírek

Közösségi oldal