1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Emelkedik a benzin és a gázolaj jövedéki adója október elsejétől. Az adóhatóság ugyanis közzétette a Brent olaj negyedéves átlagárát, ami 46,55 cent volt a harmadik negyedévben. Ha az északi tengeri olajfajta átlagára 50 dollár alatt van, a benzin és a gázolaj jövedéki adója 5, illetve 10 forinttal emelkedik. Az Erste Befektetési zrt gáz és olajpiaci elemzője, Pletscher Tamás Az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipari elemzője arról is beszélt, hogy ez mennyivel emeli majd meg a fogyasztói árat. - Decemberben kezdődhet a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér bővítése – számolt be a Világgazdaság. A több mint 5 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés keretében tízezer négyzetméterrel bővítik a kettes terminál területét, így a reptér fogadókapacitása csaknem 16 millióra bővül, a jelenlegi 12 millió főről. A részleteket a Budapest Airport kommunikációs igazgatójától, Hardy Mihálytól hallják. - Még a kormány várakozásánál is kisebb GDP arányos államháztartási hiány vár a Századvég Gazdaságkutató. Az elemző cég szerint idén az államháztartási deficit 1,7 százalék lesz, míg jövőre 1,9 százalékkal számolnak. Közben a gazdaságnövekedési adatot idénre 2,1 százalékra, jövőre pedig 3,2 százalékra várják. A Századvég elemzője, Regős Gábor arról is beszélt, hogy minek köszönhető az államháztartási deficit várakozásuk. - Komoly bajban van a Samsung, a Note 7-es típusú telefonok akkumulátor problémája miatt. A tápegység gyakori kigyulladásából eredő kockázatokat a koreai vállalat visszahívással igyekszik tompítani. Gálffy Csaba, a hwsw.hu főszerkesztője a részletekről beszélt a Trend Fm-nek. - Javította több orosz cég adósosztályzatának besorolását a Standard and Poor’s. A nemzetközi hitelminősítő azonban továbbra sem sorolta Oroszországot a befektetésre ajánlott országok közé, és a következő években is csak mérsékelt GDP-növekedést valószínűsít. A részleteket az MTA Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársától, Deák András Györgytől hallják. - Bejött az Inditex új stratégiája. A spanyol ruhaipari konszern on-line már többet értékesít, mint hagyományos boltjaiban. A társaság féléves nettó profitja 1 milliárd 260 millió eurót ért el a várt 1 milliárd 240 millió euróval szemben. Az Equilor elemzője, Kovács Bálint szerint ugyanakkor a két értékesítési rendszer egymást erősíti. Az utcai üzletek valamelyikében kinézik, felpróbálják a terméket a vásárlók, majd választanak a neten lévő nagyobb készletből, és a világhálón vásárolják meg a ruhát.

  Belehallgatás:
 3. 11:05
 4. 13:05
 5. 13:35
 6. 14:35

  Zóna Adag

  Belehallgatás:
 7. 15:05
 8. 16:05
 9. 16:35
 10. 17:10
 11. 18:05

  A Nap Vendége

  Vég Ottó, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetség elnökségi tagja. A riporter Lakatos László.

  Belehallgatás:
 12. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2017-09-19 00:00:00

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Négy hónapja nem látott szintre gyorsult az euróövezeti infláció augusztusban. Az Eurostat jelentése szerint az eurózónában 1,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak éves alapon, míg az Európai Unióban 1,7 százalékos volt a drágulás. Havi összevetésben az övezetben 0,3 százalékkal, az unióban pedig 0,2 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak, amit elsősorban az energiaárak húztak. A Raiffeisen Bank elemzője szerint bár egyértelműen felfelé ívelő inflációs pályán van az európai gazdaság, a maginflációt és a szolgáltatói inflációt tekintve már nem ennyire derűs a kép. Csaknem 6 milliárd forint összegű kártérítést fizettek ki a hazai biztosítók a nyári viharok miatt- derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének összesítéséből. Bár a hivatalos adatok szerint több mint 103 ezer káreseményre fizettek a biztosítók, a szövetség kommunikációs főosztályvezetője szerint a valós kár ennél sokkal nagyobb lehet. A lakások negyede ugyanis nem rendelkezik biztosítással, így azokról nincs is adatuk. Hamis negyedéves GDP adatokat közölt a török statisztikai hivatal – derült ki a Commerzbank elemzőinek közleményéből. A hivatalos adatok szerint egy negyedév alatt több mint 2 százalékkal bővült a gazdaság, vagyis sikerült tartani az 5 százalék feletti éves növekedési ütemet. Az elemzők szerint azonban a beruházási aktivitás növekedése kizárólag az építőiparnak köszönhető és nem a piaci szereplők bizalmának javulását jelzi. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa elmondta: a befektetők körében továbbra is nagy a bizalmatlanság. Megfelelő feltételek esetén mégsem lépne ki Washington a párizsi klímaegyezményből – mondta az amerikai külügyminiszter. Rex Tillerson szerint a megállapodásban rögzített káros anyag kibocsátási célok aránytalanok, Donald Trump azonban készen áll a feltételek újratárgyalására. A megkérdezett Amerika-kutató elmondta: a kilépés csupán politikai jelentőséggel bír az elnök számára, az egyezmény ugyanis gazdasági és energiafelhasználási szempontból eddig sem korlátozta az Egyesült Államokat. Hozzátette: a megállapodás körüli vita a republikánus párton belül is okoz feszültséget. Magyarország 22 év után újra bejutott a Davis-kupa világcsoportjába. A magyar csapat az oroszokat győzte le 3-1-re, ezzel pedig visszajutott a tenisz elitjébe, vagyis Európa legjobb 16 csapata közé. A torna után Fucsovics Márton elmondta, hihetetlen érzés számára, még sose érezte így magát egyetlen győzelme után sem. A Magyar Tenisz Szövetség főtitkárát és egyben az Európai Teniszszövetség alelnökét a teniszsiker várható pozitív hatásairól kérdeztük.

2017-09-19 06:35:00

Nagytotál Marosi Viktorral

57 év után digitálisan felújítva került újra a mozikba Federico Fellini filmklasszikusa, az Édes élet. Megragadjuk az alkalmat, hogy beszéljünk róla, Kiss András lesz a vendégünk.

2017-09-19 11:05:00

Flavor

2017-09-19 12:05:00

Monitor Andor Attilával

2017-09-19 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2017-09-19 13:35:00

Zenei válogatás

2017-09-19 14:05:00

M2M Zóna

2017-09-19 15:05:00

A Nap Vendége

Takács Plibersek Lidija a Hotel Vécsecity ügyvezető-tulajdonosa. A riporter Érczfalvi András.

2017-09-19 18:05:00

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2017-09-19 19:05:00

 • Ipar Hete a Trend FM-n

  Szeptember 25-29. között újra Ipar Hete a fővárosi 94,2 MHz-en. Az idei első félév jól indult az iparban, de a nyári hónapok megtorpanása már jelezte, hogy a szektorban jelentős túlsúlya van az autóipari fejlesztéseknek és termelésnek.

A hét kérdése

Hogy érzed magad? mmm

Friss hírek

Közösségi oldal