1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Nestával

  Az államadósság finanszírozását kényelmesebbé, olcsóbbá teheti a devizakötvény kibocsátás. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Standard & Poor’s felminősítése után devizakötvény kibocsátást helyezett kilátásba jövőre. A K&H Bank vezető elemzője szerint ez több szempontból is kedvező a gazdaság számára. Több tőkét vonz, mint a forint-állampapírok, és a hosszabb lejáratokból is nagyobb mennyiséget lehet értékesíteni ezekből a papírokból. Egy újabb jelentős tartományi választást vesztett el Németországban a kormánypárti koalíció. Mint oly sok minderre, erre is nagyon komoly hatással van a bevándorlás, illetve az ezzel kapcsolatos feszültség. Angela Merkel, és pártja rengeteg szavazót veszít, és még az is bekövetkezhet, hogy jövőre ellenzékbe kerülnek. Nem túl jó színben tünteti fel a gyártót, hogy befektetések értékesítésével finanszírozza a Note7 visszahívását a Samsung. A dél-koreai elektronikai óriási okostelefonja ugyanis gyúlékony akkumulátorokkal került forgalomba. A visszahívási akció az Egyesült Államokban mintegy egymillió készüléket, világszerte pedig 2,5 milliót érinthet. A Budapest Liget Projekt miniszteri biztosa egy Ipsos felmérésre hivatkozva azt mondta rádiónk Archichat-Trend című műsorában, hogy a társadalom jobb véleménnyel lenne a fővárosi Liget projektről, ha ismerné a valódi beépítési és zöldarányokat. A teljes beruházás 2020-ra készülhet el, és 200 milliárd forintba kerül. Másfél évtized alatt térülhet meg. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Szűcs Péter, Nesta és Tóth Anna.

  Belehallgatás:
 3. 11:05
 4. 13:05
 5. 13:35
 6. 14:35

  User

  Átadták az idei Gyurós Tibor díjakat az Informatikai Vállalkozások Szövetsége rendezte Menta konferencián, ahol ezen túl, sok érdekes témában is hallhattak előadásokat az érdeklődők. A User is képviseltette magát az eseményen. A következő hetekben megszólalnak a digitális világ fontos szereplői. A mai műsorban Laufer Tamással az IVSZ elnökével és Fehér Gyulával, a Ustream alapítójával, az egyik idei díjazottal beszélgetünk.

  Belehallgatás:
 7. 15:05

  M2M Zóna

  Nehéz elképzelni, hogy egyik napról a másikra minden autó sofőr nélkül közlekedik, és tökéletes biztonság van az utakon. Milyen különböző szintjei lesznek az önvezetésre való átállásnak, és mi a felelőssége ebben az gyártóknak és a jogalkotóknak? Ezekről is beszélgettünk Kerecsen Tamással, az NNG technológiai igazgatójával.

  Belehallgatás:
 8. 15:35
 9. 16:05
 10. 18:05

  A Nap Vendége

  Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója. A riporter Szajlai Csaba.

  Belehallgatás:
 11. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2017-09-19 00:00:00

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Négy hónapja nem látott szintre gyorsult az euróövezeti infláció augusztusban. Az Eurostat jelentése szerint az eurózónában 1,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak éves alapon, míg az Európai Unióban 1,7 százalékos volt a drágulás. Havi összevetésben az övezetben 0,3 százalékkal, az unióban pedig 0,2 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak, amit elsősorban az energiaárak húztak. A Raiffeisen Bank elemzője szerint bár egyértelműen felfelé ívelő inflációs pályán van az európai gazdaság, a maginflációt és a szolgáltatói inflációt tekintve már nem ennyire derűs a kép. Csaknem 6 milliárd forint összegű kártérítést fizettek ki a hazai biztosítók a nyári viharok miatt- derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének összesítéséből. Bár a hivatalos adatok szerint több mint 103 ezer káreseményre fizettek a biztosítók, a szövetség kommunikációs főosztályvezetője szerint a valós kár ennél sokkal nagyobb lehet. A lakások negyede ugyanis nem rendelkezik biztosítással, így azokról nincs is adatuk. Hamis negyedéves GDP adatokat közölt a török statisztikai hivatal – derült ki a Commerzbank elemzőinek közleményéből. A hivatalos adatok szerint egy negyedév alatt több mint 2 százalékkal bővült a gazdaság, vagyis sikerült tartani az 5 százalék feletti éves növekedési ütemet. Az elemzők szerint azonban a beruházási aktivitás növekedése kizárólag az építőiparnak köszönhető és nem a piaci szereplők bizalmának javulását jelzi. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa elmondta: a befektetők körében továbbra is nagy a bizalmatlanság. Megfelelő feltételek esetén mégsem lépne ki Washington a párizsi klímaegyezményből – mondta az amerikai külügyminiszter. Rex Tillerson szerint a megállapodásban rögzített káros anyag kibocsátási célok aránytalanok, Donald Trump azonban készen áll a feltételek újratárgyalására. A megkérdezett Amerika-kutató elmondta: a kilépés csupán politikai jelentőséggel bír az elnök számára, az egyezmény ugyanis gazdasági és energiafelhasználási szempontból eddig sem korlátozta az Egyesült Államokat. Hozzátette: a megállapodás körüli vita a republikánus párton belül is okoz feszültséget. Magyarország 22 év után újra bejutott a Davis-kupa világcsoportjába. A magyar csapat az oroszokat győzte le 3-1-re, ezzel pedig visszajutott a tenisz elitjébe, vagyis Európa legjobb 16 csapata közé. A torna után Fucsovics Márton elmondta, hihetetlen érzés számára, még sose érezte így magát egyetlen győzelme után sem. A Magyar Tenisz Szövetség főtitkárát és egyben az Európai Teniszszövetség alelnökét a teniszsiker várható pozitív hatásairól kérdeztük.

2017-09-19 06:35:00

Nagytotál Marosi Viktorral

57 év után digitálisan felújítva került újra a mozikba Federico Fellini filmklasszikusa, az Édes élet. Megragadjuk az alkalmat, hogy beszéljünk róla, Kiss András lesz a vendégünk.

2017-09-19 11:05:00

Flavor

2017-09-19 12:05:00

Monitor Andor Attilával

2017-09-19 13:05:00

Kultúr-Trend Magazin

2017-09-19 13:35:00

Zenei válogatás

2017-09-19 14:05:00

M2M Zóna

2017-09-19 15:05:00

A Nap Vendége

Takács Plibersek Lidija a Hotel Vécsecity ügyvezető-tulajdonosa. A riporter Érczfalvi András.

2017-09-19 18:05:00

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2017-09-19 19:05:00

 • Ipar Hete a Trend FM-n

  Szeptember 25-29. között újra Ipar Hete a fővárosi 94,2 MHz-en. Az idei első félév jól indult az iparban, de a nyári hónapok megtorpanása már jelezte, hogy a szektorban jelentős túlsúlya van az autóipari fejlesztéseknek és termelésnek.

A hét kérdése

Hogy érzed magad? mmm

Friss hírek

Közösségi oldal