Április 25. nemzeti ünnep volt Olaszországban, ezért az átlagosnál magasabb volt a látogatók száma. A város területére belépők közül több mint 15 ezren szerezték be a napijegyet. A többiek csak regisztrálták magukat, de felmentést kaptak a napidíj alól.

Az Olasz Nagykövetség bécsi turisztikai kirendeltségének divízió vezetője a Trend FM Monitor Délután című műsorában előzetesen elmondta, hogy bár nem gazdasági szempontok vezérelték a helyi városvezetést, a belépőjegyekből befolyó összeg azért jól fog jönni a helyi szolgáltatások javításához.

A divízióvezető hozzátette, hogy csak azoknak kell belépőjegyet fizetniük, akik mindössze egy napra érkeznek a városba. Az olyan turistáknak, akiknek szállásuk van, és egy napnál többet tartózkodnak a helyszínen, továbbra is ingyenes marad a városlátogatás.

Az interjúban arról is szó volt, hogy Milánóban a szabadban történő, éjszakai étel- és italfogyasztás megtiltásával akarják biztosítani a közrendet a város tizenkét negyedében. Andrea Colonellivel Imre Lőrinc beszélgetett.