1. A Nap Vendége (ismétlés)

  Balog Ádám, az MKB vezérigazgatója. A riporter Szajlai Csaba

 2. Archichat

  Mezei Dániel és Kendik Géza

  Archichat_trend. Az építészetről beszélünk, Kendik Gézával és Mezei Dániellel, valamint vendégeikkel. Ezúttal a Párizsi udvar és a Múzeumkert lesz terítéken. A legendás passzázs felújításáról, Déry Attila professzorral, Ybl-díjas építésszel beszélget a két műsorvezető, majd Szabó Gábor, a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt tájépítészeti pályázat győztese, a TÉR-TEAM Mérnök Kft tulajdonosa mondja el, hogy milyen szempontok alapján gondolta el a Pál utcai fiúk legendás helyszínének megújítását.

 3. Archichat

  Mezei Dániel és Kendik Géza

 4. Egészségbiztosítás a Monitor Délutánban (ismétlés)

  Érczfalvi András

  A mai Egészségbiztosítás rovatban az egészségügyi katasztrófák elleni biztosítások piacán tájékozódunk szakértők segítségével. Lehet-e halálos betegség ellen biztosítást kötni, ha lehet hogyan és milyen feltételekkel? Egyáltalán ki gondolkozik efféle prevencióban?

 5. Egészséggazdaság a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  Az Egészséggazdaság témája az egészségügyi dolgozók béremelése, stúdióban Dr. Dénes Tamás a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete elnöke és Heim Pál a Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatója.

 6. Egészséggazdaság a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  Az Egészséggazdaság mai témája a logisztika és az egészségügy fejlesztésének közös pontjai. A szakértő Heim Pál és Dr. Maklári-Kis Balázs.

 7. Egészségkód Oláh Andreával

  Oláh Andi

  1. Hogyan működik az akupunktúra? Milyen fájdalmak, és milyen betegségek kezelésére alkalmas? Van-e különbség a lézerakupunktúra és a tű hatása között? Dr. Joós Károly akupunktőr, az integrált orvoslás gyakorlója a műsor vendége, így az akupunktúrát össze tudjuk vetni a nyugati orvoslással is. 2. Lelassítható-e az öregedés folyamata? Hogy tudnánk szépen öregedni, aktivitásunkat, egészségünket megőrizve? Dr. Borbényi Erika onkológust, holisztikus terapeutát kérdezem erről.

 8. Exclusive Marosi Viktorral

  Marosi Viktor

  Az Exclusive mai adásában a friss Fonogram-díjas Jónás Verát látjuk vendégül, aztán a Negative Attitude Budapest művészeti csoporttal a filmes és digitális fotózás közti valódi különbségeket fedjük fel.

 9. Fintech Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  Chat botok a pénzügyi világban,a Fintech területen. Suppán Márton-PEAK és Nagy Ádám-PwC a szakértő.

 10. Fintech Világa Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  FINTECH VILÁGA címmel új műsort indítunk a Peak Financial Services-zel együttműködve. Frissek, innovatívak, izgalmasak – így jellemezhetjük a napjainkban a pénzügyi szektor hagyományos trendjeit újragondoló fintech startupokat. Ebben a szellemiségben készül a március 11-én debütáló, Finetch világa című műsorunk is, amely minden pénteken a 16 órai hírek után jelentkezik. A műsorvezető, Érczfalvi András a fintech szektor sajátosságairól, a fejlesztések irányáról kérdezi az első adásban Suppan Márton, állandó szakértőnket. A műsor rendszeres hallgatóit nem éri majd váratlanul, ha a nem is túl távoli jövőben az autónk befizeti a csekkeinket, és megrendeli a vacsorát, mire hazaérünk. A műsorban bemutatjuk a fintech startupok friss szellemiségét és gondolkodásmódját, példákat keresünk egy-egy banki, biztosítói, szabályozói megoldás újragondolására, az innováción alapuló jövő lehetséges irányaira. A műsor szakértői: SUPPAN MÁRTON, a hat legígéretesebb európai fintech cég egyike, a Peak Financial Services igazgatója, LEMÁK GÁBOR, a Fintech Group igazgatója, valamint INOTAY BALÁZS, az Eclectiq Minds igazgatója. A világ a pénzügyi startupok szemével – Minden, amit a fintechről tudnunk kell. Lazán, de komolyan, minden pénteken, 16 órától a 94.2-n!

 11. Flavor

  Megyeri Sára és Nagy Sebestyén

  Még nincs is szezon, de máris kiütéseid vannak a hekktől és a lángostól? Jó hírünk van! Bezerics Dániel (Paletta, KisHableány, Télikert) elhatározta, hogy idén elkezdi megreformálni a balatoni strandbüfék kínálatát és ehhez rögtön indít is egy gyorsétteremláncot, ami csak helyi, jó minőségű alapanyagokból kínál gumimatracon is fogyasztható fogásokat. A Pavilonok koncepciójáról és az ízeiről személyesen mesél kedden délben.

 12. Földgömb a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  A Földgömb rovat szakértője Telbisz Tamás geográfus, aki Kasmírba kalauzol bennünket.

 13. Golf Túra (ismétlés)

  Bodnár Csaba - Popovits Barnabás

 14. GR 2 a Monitor Délutánban Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  Finisben a GR 2, a Gazdasági Rádió vállalkozói versenye. A több mint 3 hónapig tartó verseny ma az eredményhirdetéssel zárul.

 15. GR Night Bukovszky Józseffel

  Bukovszky József

  A Gazdasági Rádió különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 16. Gyűjtő

  Machán Frigyes

 17. Gyűjtő (ismétlés)

  A Gyűjtő mai vendége Barabás Zsófi festőművész, akivel legújabb Flow c. kiállításáról beszélgettün.Helyszín: A38, szeptember 24-ig.

 18. Hétfő - Egy nő Pataki Zitával

  Pataki Zita

  Petrus Márta író, tanár, marketing szakember

 19. Hétvégi Menetrend

  Kultúra, gasztronómia, utazás, könyv és zene mindenevőknek a TREND FM-en! A szerkesztő-műsorvezető Kutasi Judit.

 20. ITSH a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  Az ITSH-T bemutató sorozatunk mai részében az outsourcing jelentőségéről,szerepéről,előnyeiről beszélünk szakértő vendégeinkkel.

 21. Karácsonyi zenei válogatás

  A Trend Fm ünnepi zenei válogatása

 22. Kompasz a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  A mai adás első vendége Farkas Károly az I-CELL operatív igazgatója, akivel az útdíjfizetés OBU -val történő lehetőségéről beszélünk.

 23. Könyvben Utazom - Világot Látok Oláh Andreával

  1. Sürgető figyelmeztetés egy magas rangú katonai vezetőtől - Sir Richard Shirreff, a NATO nyugalmazott tábornoka több évtizedes katonai tapasztalatára alapozva regényt írt arról, mi lesz, ha a világ vezető hatalmai továbbra sem veszik komolyan az orosz elnök arrogáns politikáját? 2017 Háború Oroszországgal - ez a címe a tábornok víziójának. 2. A regényhez kacsolódva Észtország, Lettország és Litvánia lesz az úti célunk. Kuzmányi István rendszeresen visz turistákat a Baltikumra, sorra vesszük vele a látnivalókat, és meghökkentő történeteket is mesél.

 24. Közeljövő Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  ÚJ MŰSOR A TREND FM-EN! KÖZELJÖVŐ – magazinműsor a holnap elképzelhetetlen világáról pénteken fél 5-től – Érczfalvi Andrással. Vendégünk a műsor állandó szakértője, Kánai András jövőkutató. Közeljövő – egy műsor a jövő trendjeivel, illetve a következő évek legizgalmasabb technikai-tudományos és üzleti fejleményeivel. Hangoljon a jövőre minden pénteken, fél 5-től! 94,2 - Trend FM

 25. Közeljövő Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  A láthatatlan gorilla avagy hogyan csapnak be minket az érzékeink? A manipuláció a Közeljövő témája,vendégem Dr.Farkas András író-gondolkodó-jövőbiztosítási szakember.

 26. Közkincskereső Kovács Olivérrel

  Kovács Olivér

  Magyarország talán legismertebb romtemploma, amelynek sajnos egyre romlik az állapota – szakértők szerint fél évszázadig állhat még. Zsámbékon járunk a műsor első felében, ahol ismét felmerült, hogy tetővel kellene védeni a középkori maradványokat. Ezután Szolnokra, pontosabban a szolnoki várba indulunk. A felszínen szinte nem maradt nyoma, ám arra készülnek, hogy elsősorban digitálisan megmutathassák majd a láthatatlan várat a látogatóknak.

 27. Kultúr-Trend Magazin

  Kristóf Gábor

 28. M2M Zóna

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba - Tamás Zsolt

 29. M2M Zóna (ismétlés)

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba - Tamás Zsolt

 30. Made in Germany - különleges német zenei válogatás (ismétlés)

  A német tematikus hét alkalmából válogatott különleges zenei szelekció a német zenei ipar jelentősebb előadóitól az Orange Produkció válogatásában - csak itt és csak most, ezen a héten!

 31. Magyarok a piacon Kristóf Gáborral (ismétlés)

  Kristóf Gábor

  Hegedűs Imrével, a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. igazgatójával, (aki állattenyésztő üzemmérnök és takarmányozási szakmérnök , a cég résztulajdonosa is), együtt nézzük hármukat, ők meg bennünket. Mi nagyon szépnek látjuk őket... Hogy mi az ő véleményük rólunk – sohasem fogom megtudni. „Ők” ugyanis Holstein-fríz tehenek. Az etyeki Ödön-majorban állunk, a fejőház előtt. Októberben lesz a szépségverseny Kaposváron, a három „kiválasztott” már erre készül. Mi pedig (a tehénszépségversenyek kritériumain túl) megbeszéljük: milyen a tejpiac helyzete, hogyan kerülhet a boltban 145 forintba egy liter tartós tej, amikor 200 forintnál is többe kellene kerülnie, mit termel a gazdaság, hányan élnek meg belőle – és ez csak néhány téma, amiről szó van ebben a műsorban...

 32. Menetrend Kutasi Judittal

  Kultúra, gasztronómia, utazás, könyv és zene mindenevőknek a TREND FM-en! A szerkesztő-műsorvezető Kutasi Judit.

 33. Menni-Enni

  Buza Sándor

  A hétfőn 11 órától első ízben jelentkező „élvezeti” magazin, a Menni-Enni, a gasztronómia és a turizmus területéről kínál élményeket, érdekességeket és újdonságokat. Igen, mi szájnak-szemnek-gyomornak és lábnak ingere. Szót ejtünk majd arról az izgalmas átformálódásról, ami hazai vendéglátás elmúlt éveit jellemezte, s rávilágítunk, tudunk-e, érdemes-e lépést tartanunk a nemzetközi trendekkel. Azaz, most elsősorban nem az a kérdés, hogy az oroszok a spájzban vannak-e már. Bemutatkozik egy fiatal pár, Enikő és Balázs, akik fél-világkörüli útra indultak a messzi távol-keletre. Mehettek volna teljesen normális módon, akár repülővel is, de nem. Ők Isztambulon, Teheránon, Szecsuánon, Laoszon, Kambodzsán át egészen Malajziáig tekertek. Várja Önöket a műsorvezető, Buza Sándor.

 34. Menni-Enni

  Buza Sándor

 35. Monitor Délután Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  Tokaji Március Nagykóstoló a Corinthia Hotelben-vendégünk Harsányi Dávid.

 36. Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Csaknem 10 százalékkal nőttek a keresetek januárban. Az ING makrogazdasági elemzője szerint az eredmény pozitív meglepés volt az elemzők várakozásaihoz képest, mivel a mostani bértárgyalások okozta bizonytalanság jóval alacsonyabb számokat vetített előre. A költségvetési szektor fizetésnövekedési üteme volt a dinamikusabb, itt több mint 12 százalékos bővülést tapasztaltak a versenyszféra 9 százalékához képest. Csaknem 10 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma januárban. A Danubius Hotels szállodalánc üzletfejlesztési igazgatója szerint, míg a külföldi turisták leginkább a fővárost látogatják, a belföldi utazók főként a szállodák szolgáltatásai alapján választanak úti célt. Akár saját pénznemet is bevezethet Skócia – legalábbis erről beszélt az egyik nacionalista politikus, volt miniszterelnök. Alex Salmond szerint, ha Skócia függetlenedik, akkor nem az euroövezethez kell csatlakoznia, hanem új, saját pénzt kell bevezetnie. Szakértők szerint a skót gazdaság most nem áll úgy, hogy gondolkodhatna például az euró bevezetésén, és egy saját, skót font bevezetése is sok nehézséggel járna. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

 37. Munka.Erő.Forrás a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  A Munkaerőforrás témája a HVG őszi állásbörzéje, a szakértők Fekete-Kőrösi Márta az euCsoport HR vezetője és Hajdú Csongor főszervező.

 38. Munka.Erő.Forrás a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  A Munkaerőforrás mai témája a munkaerő kiválasztás és a karrierépítés lehetősége a cégeknél. Szakértőink Fukcius Tamás KFC és Jhola Lúcia (euCSOPORT).

 39. Nagytotál Marosi Viktorral

  Marosi Viktor

  1957-ben elítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyikolásáért. Hét évvel később azonban újrakezdődtek a borzalmak, és kiderült, hogy a férfi ártatlanul ült. Sopsits Árpád a korabeli magyar igazságszolgáltatásról és az emberi megvezethetőségről készített filmet – A martfűi rémről kérdezzük. A mai kultfilm pedig Garas Dezső egyetlen rendezése lesz – A legényanyáról Géczi Zoltán színésszel beszélgetünk.

 40. Paragrafus a Monitor Délutánban.

  A mai Paragrafus vendége Dr. Parti Tamás közjegyző,akivel a zálogjog körüli vitákról beszélünk.

 41. Reggeli Monitor Ivády Zsuzsával

  Ivády Zsuzsa

  A kínai jegybank csaknem 2 százalékkal leértékelte a jüant az amerikai dollárral szemben. Ez meglepetést keltett az elemzők körében. Az elmúlt két évtizedben nem volt ilyen mértékű leértékelés a kínai jegybank részéről. Tovább csökkent az orosz gazdaság teljesítménye, amely 4,6 százalékkal zsugorodott az idei második negyedévben, éves összevetésben. A gazdaság teljesítményére rányomta a bélyegét a kőolaj árának csökkenése, és az ipar gyenge teljesítménye is. Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Az ING Bank vezető elemzője, Balatoni András utalt arra, hogy januárban még mínusz 1,4 százalékon állt az infláció Magyarországon, tehát mintegy hét hónap alatt 1,8 százalékkal emelkedtek az árak, ami a régióban az egyik legmarkánsabb növekedés. Rekordmennyiségű pénzt fektettek állampapírba júniusban a magyarok. A Magyar Nemzeti Bank statisztikája alapján összesen 144 milliárd forint áramlott értékpapírokba ebben a hónapban, ebből 134 milliárd forint állampapírokba. Változás következik az Elektronikus Közúti Áruellenőrző Rendszer működésében, augusztus 15-től sem a rendszer, sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem fogadja el a korábbi automatikus adatszolgáltatás XML formátumát. A küszöbön álló változás egy frissítéssel megoldható, ennek költségét azonban az adózóknak kell megfizetni. Holdingvállalatot hoz létre a világ legnagyobb keresője. A Google a szerkezeti átalakulás után Alphabet név alatt tömörítené az utóbbi években felvásárolt cégeket és csoportokat, amelynek élére Larry Page kerül majd. Ezekkel és más témákkal is foglalkozunk a szerdai Reggeli Monitorban. A műsorvezető: Ivády Zsuzsa.

 42. Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  A piac várakozásával ellentétben nem tizedeli, hanem nyolcadolja részvényei árát a MOL, legalábbis ezt javasolja majd áprilisban az igazgatótanács a közgyűlésnek. A részvényfelaprózás jellemzően forgalom- és likviditásnövelő, a váltás után az alacsonyabb árfolyam megkönnyíti a kisbefektetők kereskedését az adott papírral. Az Erste olaj és gázipari elemzője, Pletser Tamás szerint azonban érthetetlen, hogy miért nem a tizedelés mellett döntenek, ez ugyanis megkönnyítette volna a részvényárak számolását. Az innováció fontosságára hívja fel a figyelmet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet új pályázata. Az EIT egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upok, kis- és középvállalkozások jelentkezését várja. Akár 50 ezer eurót is nyerhetnek a pályázó cégek mondta el az EIT Health ügyvezető igazgatója Fürjes Balázs Zoltán. A folyófizetési mérleg 2016-ban 5,5 milliárd eurót meghaladó pluszban zárt, szemben az előző évi 3,7 milliárd eurós értékkel. Ezzel 2016-ban soha nem látott mértékű szuficit jött össze. Új projektet indított a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara. A céljuk az, hogy a felszín alatti vízkészleteket innovatív módon tudják hasznosítani, azok ne vesszenek kárba mondta el a projekt vezetője Madarász Tamás. Már akár bírságolhatnak az osztrák hatóságok, ha az adott speditőr nem fizeti meg az ausztriai minimálbér időarányos részét. Lejárt a türelmi időszak, így mostantól előre be kell jelenteni az Ausztriába belépő, ott árut vagy utast felvevő és letevő jármű sofőrjét. A speditőrök szerint a fizetési kötelezettség akkora többletterhet okoz az ágazatnak, amit nem tudnak kifizetni. A Webeye Kereskedelmi és marketing igazgatója, Nagybalyi Nándor ugyanakkor úgy véli, nem a magyar teherautósok vannak a legrosszabb helyzetben. A műsorvezető: Nagy Károly.

 43. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  A Trend FM információi szerint a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Booking.com holland anyacége és magyar leányvállalata ellen. A gyanú az, hogy a magyar Booking.com lehetővé tette a szállásadók számára, hogy egyeztessék az áraikat. Március első három hetében ugrásszerűen, éves szinten negyedével emelkedett az eladó lakások iránt érdeklődők száma. Jelentős piacot veszíthetnek a magyar fuvarozók Nyugat-Európában a nemrég életbe lépett szociális intézkedések miatt. Jól teljesített a Budapest Bank csoport tavaly, ugyanis 3,5%-kal növelte mérlegfőösszegét az előző év azonos időszakához képest. Akár a négy százalékot is elérheti a gazdasági növekedés Magyarországon az idei évben- áll a Századvég Gazdaságkutató Zrt. előrejelzésében. Ezekkel és sok más érdekes témával várja Önöket Szűcs Péter!

 44. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Nestával

  Szűcs Péter

  Több mint 4 százalékponttal esett vissza decemberben a magyar beszerzésimenedzser-index az előző hónaphoz viszonyítva. Az év utolsó hónapjában is stabilan 50 százalékpont fölött, 52,2 százalékon maradt a mutató, ami valamelyest meghaladja a legutóbbi három év átlagát. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési társaság szakértője szerint a visszaesés elsősorban a decemberi leállásokkal magyarázható, és nem várható, hogy a közeljövőben még tovább romlik az index. Tovább csökkent tavaly a működő cégek száma Magyarországon. A konszolidációhoz nagyban hozzájárult a gazdasági környezet is, amelyben a cégtörlések száma mintegy duplája volt a cégalapításoknak 2016-ban. Több olyan makrogazdasági kockázat is fenyegeti Európát 2017-ben, amelyek alapjaiban változtatnák meg a jelenlegi politikai és gazdasági rendszereket- mondta el az Erste Bank elemzője. Ezek közül kiemelkednek a közelgő németországi, franciaországi és hollandiai választások, amelyeken az euroszkeptikus pártok előretörése írhatná át az eddigi forgatókönyveket, veszélyeztetve az Európai Unió belső egységét. A következő két évben csaknem 2 ezer szobával bővül a szállodai kapacitás Magyarországon, ez 4 ezer új szállodai ágyat jelent - derül ki a KPMG elemzéséből. A meglévő szállodai kapacitás árai azonban így is elmaradnak az európai szinttől, bár lassú erősödés azért tapasztalható. Állami beavatkozás nélkül is el tudja kerülni a bankcsődöt a Deutsche Bank- írja a portfolio.hu. A legnagyobb német pénzintézet még karácsony előtt állapodott meg az amerikai igazságügyi minisztériummal, így az eredeti 14 milliárd dolláros bírság helyett csak 7,2 milliárdot kell átutalnia az amerikai kormánynak. A Deutsche Bank elnöke ezt követően úgy nyilatkozott, hogy az olaszországi példával ellentétben önerőből is képesek lesznek kifizetni a büntetést. Az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint a Deutsche Bank vezetése a mostani enyhítéstől függetlenül is elzárkózott volna az állami mentőcsomag gondolatától. Január 1-jétől fél évig Málta tölti be az Európai Unió soros elnöki posztját. A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint a tisztség legnagyobb előnye, hogy Málta határozhatja meg az Európai Parlamenti viták ütemtervét, emellett több fontos formális és informális találkozónak is helyt ad. Csornai Zsuzsanna arról is beszélt, hogy akár saját politikai céljait is könnyebben érvényesítheti a mini állam az Unión belül következő hat hónapban.

 45. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Sarkadi-Szabó Kornéllal

  Szűcs Péter

  A várakozások szerint a Fitch és az S&P után a Moody’s hitelminősítő is felminősíti majd Magyarország adósbesorolását, így akár 200 milliárd forintnyi friss tőke érkezhet a magyar államkötvénypiacra. Az Erste Bank vezető elemzője, Ürmössy Gergely, szerint főleg a hosszabb, öt éven túli állampapírokra nőhet meg a külföldi kereslet – erről is szólunk a reggeli Monitoprban. A vártnál valamivel később érheti el a Magyar Nemzeti Bank inflációs célját. Mégis eltörli a roaming díjakat az Európai Bizottság, a jövő nyáron. A mindennapokba is átgyűrűzhet a kvantum teleportálás. Egy kanadai és egy kínai kutatócsoport ugyanis a való életben, és nem pedig laboratóriumi körülmények között tudott minden eddiginél nagyobb távolságba kvantuminformációt továbbítani. Ezekkel és sok más érdekes témával várja önöket Szűcs Péter!

 46. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Suba Krisztinával

  Szűcs Péter

  Benyújtotta az Országgyűlés elé a családi csődvédelemről szóló törvényjavaslatot a KDNP. Eszerint szigorú kritériumrendszernek kell megfelelni ahhoz, hogy az adós jogosult legyen az igénybevételre. 2015 szeptemberétől azok kérhetnek csődvédelmet, akiknek az otthonuk van veszélyben, és tartozásállományuk a vagyon 100-200 százaléka közé esik. Új működési modellel dolgozik a Magyar Fejlesztési Bank. Nagy Csaba vezérigazgató szerint céljuk a költségtakarékos működés, a bankcsoport tagjainak szorosabb kontrollja és egy ésszerűbb struktúra kialakítása. A bank a 2014-2020-as időszakban majdnem 700 milliárd forint EU-s pénzügyi eszközt kezel. Sok múlik a június 7-i török választásokon. Központi kérdés, hogy tud-e minősített többséget szerezni Erdogan államfő pártja, ekkor ugyanis módosíthatja az alkotmányt, és bevezetheti az elnöki hatalmat. Ettől függhet a kamatszint sorsa. Hatalmasat zuhantak a világ egyik legnagyobb napelem gyártójának, a kínai Yingli vállalatnak a részvényei az elmúlt napokban. Ugyan a napelemek iránti kereslet évről évre emelkedik, a napenergetikai piacon túlkínálat van, ezért több, a szegmensben tevékenykedő vállalat került nehéz helyzetbe. Zuhanó részvényárfolyamok Hongkongban. 3 cég 50 százalékot veszített az értékéből, több tulajdonos milliárdokat veszített, dollárban – órák alatt… Ezekről a témákról is szó esik a pénteki Reggeli Monitorban. A Gazdasági Rádió hallgatóit a két műsorvezető: Szűcs Péter és Sarkadi Szabó Kornél várja.

 47. Reggeli Piac

  A Trend FM zenés riportválogatása az elmúlt hét legemlékezetesebb, interjúiból. A kellemes időtöltést jó zenékkel, színes bulvárhírekkel kísért aktualitások, érdekes adatok, elemzői vélemények sokasága garantálja. Ha lemaradt, pótolhatja szombaton és vasárnap délelőtt a Reggeli Piaccal!

 48. Reggeli Piac Kristóf Gáborral

  Kristóf Gábor

  A Trend FM zenés riportválogatása az elmúlt hét legemlékezetesebb, interjúiból. A kellemes időtöltést jó zenékkel, színes bulvárhírekkel kísért aktualitások, érdekes adatok, elemzői vélemények sokasága garantálja.

 49. Reggeli Piac Vöő Györggyel

  A Gazdasági Rádió zenés riportválogatása az elmúlt hét legemlékezetesebb, interjúiból. A kellemes időtöltést jó zenékkel, színes bulvárhírekkel kísért aktualitások, érdekes adatok, elemzői vélemények sokasága garantálja. Ha lemaradt, pótolhatja szombaton és vasárnap délelőtt a Reggeli Piaccal!

 50. Sportexpressz

  Harle Tamás

 51. Szenzor (ismétlés)

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba - Tamás Zsolt

 52. Szenzor (ismétlés)

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba - Tamás Zsolt

 53. Szilveszteri zenei válogatás

  Boldog Új Évet kívánunk minden kedves hallgatónknak!

 54. Trend Night Bukovszky Józseffel

  Bukovszky József

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 55. Trend Night Bukovszky Józseffel

  Bukovszky József

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 56. Trend Night Bukovszky Józseffel Adásban

  Bukovszky József

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 57. Trend Night Bukovszky Józseffel Következik

  Bukovszky József

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 58. Turizmus.com a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  A turizmus.com műsorrészben beszámolunk az Alvásbarát Hotelek versenyről és a Wizzair TelAviv-Debrecen járatindításáról is.

 59. User

  Szűcs Péter

 60. User

  Szűcs Péter

 61. Váltó a Monitor Délutánban Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  A Monitor Délután első szakértője Stekl László, akivel az elektromos autók körüli legfrissebb híreket és híreszteléseket vesszük sorra, különös figyelemmel az Apple körüli várakozásokra.

 62. Virágzó vidékünk Kristóf Gáborral (ismétlés)

  Ameddig a szem ellát… Igazi alföldi tájról, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből jelentkezünk. A sajátosan szép vidéket a csodálatos Tisza osztja két részre. Jelentős ugyan az ipar is, de inkább a mezőgazdaság dominál: nagyon jó minőségűek a földek, jelentős a búza-, a rizs-, a kukorica-,és a napraforgótermesztés, valamint a sertés-, juh-, szarvasmarhatenyésztés. Sok történelmi emléket is őriz a megye… Fejleszteni való persze itt is van bőven: a megvalósult projektekről és a tervekről is beszélgettünk Dr. Barancsi Ágnessel, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensével. A munkaerőgondok megoldását segíthetik a szociális gazdaságok is – mondja Dr. Nagyné Varga Ilona, a megyei Esély Szociális Közalapítvány igazgatója. A gyönyörűen felújított (és családiasan berendezett) tiszaszentimrei református templomban várt bennünket Fodor Gusztáv lelkész, akitől megtudhattuk: miért van szőnyeg, kárpitozott padsorok, légkondicionálás és baba-mama szoba a templomban – és az egyedülálló egyházitégla-gyűjtemény…

 63. Virágzó Vidékünk Lakatos Lászlóval

  Csongrád megye az ország legalacsonyabban fekvő vidéke, teljes egészében síkság. Földrajzi adottságai, a sok napsütés, a folyók közelsége, és a kiváló termőterületek miatt mezőgazdasági szempontból az egyik legjelentősebb megyénk: A szegedi fűszerpaprikán kívül a gabona-, zöldség- és gyümölcstermesztés is kiemelkedő jelentőségű, de az ország vöröshagyma-, fokhagyma-, és gyökérzöldség-termésének jelentős része is Csongrád megyéből származik. A mai műsorban erre a vidékre, az ország éléstárába, invitálom Önöket.