1. A Nap Vendége

  (ismétlés)

 2. Archichat

  Mezei Dániel és Kendik Géza

  Archichat_trend. Az építészetről beszélünk, Kendik Gézával és Mezei Dániellel, valamint vendégeikkel. Ezúttal a Párizsi udvar és a Múzeumkert lesz terítéken. A legendás passzázs felújításáról, Déry Attila professzorral, Ybl-díjas építésszel beszélget a két műsorvezető, majd Szabó Gábor, a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt tájépítészeti pályázat győztese, a TÉR-TEAM Mérnök Kft tulajdonosa mondja el, hogy milyen szempontok alapján gondolta el a Pál utcai fiúk legendás helyszínének megújítását.

 3. Archichat (ismétlés)

  Mezei Dániel és Kendik Géza

 4. Egészségbiztosítás a Monitor Délutánban (ismétlés)

  Érczfalvi András

  A mai Egészségbiztosítás rovatban az egészségügyi katasztrófák elleni biztosítások piacán tájékozódunk szakértők segítségével. Lehet-e halálos betegség ellen biztosítást kötni, ha lehet hogyan és milyen feltételekkel? Egyáltalán ki gondolkozik efféle prevencióban?

 5. Egészséggazdaság a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  Az Egészséggazdaság témája az egészségügyi dolgozók béremelése, stúdióban Dr. Dénes Tamás a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete elnöke és Heim Pál a Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatója.

 6. Egészséggazdaság a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  Az Egészséggazdaság mai témája a logisztika és az egészségügy fejlesztésének közös pontjai. A szakértő Heim Pál és Dr. Maklári-Kis Balázs.

 7. Egészségkód Oláh Andreával

  Oláh Andi

  1.Van-e gyümölcs a gyümölcsjoghurtban? Miért van mikotoxin a tönkölylisztekben? Mit figyeljünk a címkéken, hogyan vegyünk biztosan "bio" zöldséget? A Tudatos Vásárlók Egyesületének szakembere, Andacs Noémi beszél erről. 2. A nemzetközi könyvfesztivál nyitónapján mi másról beszélnénk, mint az olvasás gyógyító erejéről. A biblioterápia abban segít, hogy olvasmányélményeink révén feldolgozhassuk a lelki problémákat. Bartos Éva lesz az adás vendége, aki biblioterápia magyarországi meghonosítója, és aki évtizedek óta könyvtárosokat oktat erre a módszerre.

 8. Exclusive Kristóf Gáborral

  Kristóf Gábor

  Poharak, tányérok, palackok, tálak, csészék, kelyhek – és persze ablakok, kirakatok, sőt: akár járófelületek… Az üveg igazán mindennapi, megszokott kirakatok, sőt: akár járófelületek… Az üveg igazán mindennapi, megszokott anyag ma már. Ám többezer éve, amikor a legenda szerint véletlenül felfedezték, nagyon drága volt. Az ókori Egyiptomban a fáraó monopóliuma volt az üveggyártás, csak az uralkodó családjának lehetett bármilyen, üvegből készült tárgya. A történelem során sokféle eljárással készültek üvegből használati eszközök, ékszerek, dísztárgyak, sokféle anyagból, olykor hihetetlen aprólékossággal a mesterművek. Ruppert Ferencné Mária üvegszakértő, a BÁV becsüsakadémia oktatója a műsor első részének vendége. A második részben Zoób Kati divattervezővel beszélgetünk trendekről, anyagokról, színházról és jelmezekről, divattörténetről - és egy kicsit a szakmai karrie állomásairól…

 9. Fintech Világa Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  FINTECH VILÁGA címmel új műsort indítunk a Peak Financial Services-zel együttműködve. Frissek, innovatívak, izgalmasak – így jellemezhetjük a napjainkban a pénzügyi szektor hagyományos trendjeit újragondoló fintech startupokat. Ebben a szellemiségben készül a március 11-én debütáló, Finetch világa című műsorunk is, amely minden pénteken a 16 órai hírek után jelentkezik. A műsorvezető, Érczfalvi András a fintech szektor sajátosságairól, a fejlesztések irányáról kérdezi az első adásban Suppan Márton, állandó szakértőnket. A műsor rendszeres hallgatóit nem éri majd váratlanul, ha a nem is túl távoli jövőben az autónk befizeti a csekkeinket, és megrendeli a vacsorát, mire hazaérünk. A műsorban bemutatjuk a fintech startupok friss szellemiségét és gondolkodásmódját, példákat keresünk egy-egy banki, biztosítói, szabályozói megoldás újragondolására, az innováción alapuló jövő lehetséges irányaira. A műsor szakértői: SUPPAN MÁRTON, a hat legígéretesebb európai fintech cég egyike, a Peak Financial Services igazgatója, LEMÁK GÁBOR, a Fintech Group igazgatója, valamint INOTAY BALÁZS, az Eclectiq Minds igazgatója. A világ a pénzügyi startupok szemével – Minden, amit a fintechről tudnunk kell. Lazán, de komolyan, minden pénteken, 16 órától a 94.2-n!

 10. Flavor

  Megyeri Sára és Nagy Sebestyén

 11. Golf Túra (ismétlés)

  Bodnár Csaba - Popovits Barnabás

 12. GR 2 a Monitor Délutánban Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  Finisben a GR 2, a Gazdasági Rádió vállalkozói versenye. A több mint 3 hónapig tartó verseny ma az eredményhirdetéssel zárul.

 13. GR Night Bukovszky Józseffel

  Bukovszky József

  A Gazdasági Rádió különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 14. Gyűjtő (ismétlés)

  A Gyűjtő mai vendége Barabás Zsófi festőművész, akivel legújabb Flow c. kiállításáról beszélgettün.Helyszín: A38, szeptember 24-ig.

 15. Gyűjtő (ismétlés)

  Machán Frigyes

 16. Hétfő - Egy nő Pataki Zitával

  Pataki Zita

  A műsorvezető Pataki Zita.

 17. Hétvégi Menetrend

  Kultúra, gasztronómia, utazás, könyv és zene mindenevőknek a TREND FM-en! A szerkesztő-műsorvezető Kutasi Judit.

 18. ITSH a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  Az ITSH-T bemutató sorozatunk mai részében az outsourcing jelentőségéről,szerepéről,előnyeiről beszélünk szakértő vendégeinkkel.

 19. Karácsonyi zenei válogatás

  A Trend Fm ünnepi zenei válogatása

 20. Kompasz a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  A mai adás első vendége Farkas Károly az I-CELL operatív igazgatója, akivel az útdíjfizetés OBU -val történő lehetőségéről beszélünk.

 21. Könyvben Utazom - Világot Látok Oláh Andreával

  1. Az első csók, az első együttlét örökre nyomot hagy az emberben. Egy kötet 14 ismert író novelláit tartalmazza arról, mi minden foglalkoztatta őket annak idején, vagy mi minden foglalkoztatja a fiatalokat ma "az elsővel" kapcsolatban. Vagány, szeretni, és fontos könyv ez, Csapody Kinga kiadóvezető beszél róla. 2. Inkarnációk - Utazás napjaink Pekingjéből, Vang sofőr taxijából, Kína múltjába. A mongolok betörésekor rabszolgák táborába, vagy Csia Csing császár hálótermébe, vagy a Mao korszak ideológiáját kegyetlenül hirdető diáklányok iskolájába. Susan Barker nagy hatású, izgalmas regényt írt, a szerkesztőt, Bakay Dórát kérdezem róla.

 22. Közeljövő Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  ÚJ MŰSOR A TREND FM-EN! KÖZELJÖVŐ – magazinműsor a holnap elképzelhetetlen világáról pénteken fél 5-től – Érczfalvi Andrással. Vendégünk a műsor állandó szakértője, Kánai András jövőkutató. Közeljövő – egy műsor a jövő trendjeivel, illetve a következő évek legizgalmasabb technikai-tudományos és üzleti fejleményeivel. Hangoljon a jövőre minden pénteken, fél 5-től! 94,2 - Trend FM

 23. Kultúr-Trend Magazin

  Kristóf Gábor

 24. M2M Zóna (ismétlés)

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba - Tamás Zsolt

 25. M2M Zóna (ismétlés)

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba - Tamás Zsolt

 26. Made in Germany - különleges német zenei válogatás (ismétlés)

  A német tematikus hét alkalmából válogatott különleges zenei szelekció a német zenei ipar jelentősebb előadóitól az Orange Produkció válogatásában - csak itt és csak most, ezen a héten!

 27. Magyarok a piacon Kristóf Gáborral (ismétlés)

  Kristóf Gábor

  Hegedűs Imrével, a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. igazgatójával, (aki állattenyésztő üzemmérnök és takarmányozási szakmérnök , a cég résztulajdonosa is), együtt nézzük hármukat, ők meg bennünket. Mi nagyon szépnek látjuk őket... Hogy mi az ő véleményük rólunk – sohasem fogom megtudni. „Ők” ugyanis Holstein-fríz tehenek. Az etyeki Ödön-majorban állunk, a fejőház előtt. Októberben lesz a szépségverseny Kaposváron, a három „kiválasztott” már erre készül. Mi pedig (a tehénszépségversenyek kritériumain túl) megbeszéljük: milyen a tejpiac helyzete, hogyan kerülhet a boltban 145 forintba egy liter tartós tej, amikor 200 forintnál is többe kellene kerülnie, mit termel a gazdaság, hányan élnek meg belőle – és ez csak néhány téma, amiről szó van ebben a műsorban...

 28. Menetrend Kutasi Judittal

  Kultúra, gasztronómia, utazás, könyv és zene mindenevőknek a TREND FM-en! A szerkesztő-műsorvezető Kutasi Judit.

 29. Menni-Enni

  Buza Sándor

  A hétfőn 11 órától első ízben jelentkező „élvezeti” magazin, a Menni-Enni, a gasztronómia és a turizmus területéről kínál élményeket, érdekességeket és újdonságokat. Igen, mi szájnak-szemnek-gyomornak és lábnak ingere. Szót ejtünk majd arról az izgalmas átformálódásról, ami hazai vendéglátás elmúlt éveit jellemezte, s rávilágítunk, tudunk-e, érdemes-e lépést tartanunk a nemzetközi trendekkel. Azaz, most elsősorban nem az a kérdés, hogy az oroszok a spájzban vannak-e már. Bemutatkozik egy fiatal pár, Enikő és Balázs, akik fél-világkörüli útra indultak a messzi távol-keletre. Mehettek volna teljesen normális módon, akár repülővel is, de nem. Ők Isztambulon, Teheránon, Szecsuánon, Laoszon, Kambodzsán át egészen Malajziáig tekertek. Várja Önöket a műsorvezető, Buza Sándor.

 30. Monitor Szabó Erikával

  Trendforduló következett be a lakáshitel piacon - derül ki a BankRáció.hu elemzéséből. Tavaly 85 ezer lakáshitelt folyósítottak a bankok Magyarországon, ami 13 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és idén ennél is nagyobb bővülésre számítanak. A hitelszakértő szerint az ügyfelek inkább a biztonságot tartják szem előtt a lakáshitel kiválasztásánál. Ezért egyre népszerűbbek a hosszú futamidejű, fix törlesztő részletű lakáshitelek, az érdeklődők csaknem fele ezt a konstrukciót választja. Több módon is kedvező helyzetbe hozza a megbízható adózó minősítésű cégeket az adóhatóság. A NAV nemcsak elnézőbb a kötelezettségeiket rendben teljesítő vállalatokkal szemben, de likviditási helyzetük javításához is hozzájárul azzal, hogy a kiemelt társaságok hamarabb számíthatnak az áfa visszatérítésére. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Szabó Erika.

 31. Munka.Erő.Forrás a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  A Munkaerőforrás témája a HVG őszi állásbörzéje, a szakértők Fekete-Kőrösi Márta az euCsoport HR vezetője és Hajdú Csongor főszervező.

 32. Munka.Erő.Forrás a Monitor Délutánban

  Érczfalvi András

  A Munkaerőforrás ma az X generáció munkavállalási feltételeit elemzi. Szakértőnk Fekete-Kőrösi Márta az euCSOPORT HR vezetője.

 33. Nagytotál Marosi Viktorral

  Marosi Viktor

  A mai Nagytotálban a Brazilok c. vígjáték rendezője, Rohonyi Gábor, lesz a vendégünk. A film sok humorral és a tabuk fájdalommentes ledöntésével tart tükröt a magyar társadalomnak. Éppen tíz évvel ezelőtt ugyancsak Rohonyi Gábor rendezte a Konyec – Az utolsó csekk a pohárban c. filmet, így a műsor második felében ez lesz a téma.

 34. Optimum

  Érczfalvi András

 35. Paragrafus a Monitor Délutánban.

  A mai Paragrafus vendége Dr. Parti Tamás közjegyző,akivel a zálogjog körüli vitákról beszélünk.

 36. Reggeli Monitor Ivády Zsuzsával

  Ivády Zsuzsa

  A kínai jegybank csaknem 2 százalékkal leértékelte a jüant az amerikai dollárral szemben. Ez meglepetést keltett az elemzők körében. Az elmúlt két évtizedben nem volt ilyen mértékű leértékelés a kínai jegybank részéről. Tovább csökkent az orosz gazdaság teljesítménye, amely 4,6 százalékkal zsugorodott az idei második negyedévben, éves összevetésben. A gazdaság teljesítményére rányomta a bélyegét a kőolaj árának csökkenése, és az ipar gyenge teljesítménye is. Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Az ING Bank vezető elemzője, Balatoni András utalt arra, hogy januárban még mínusz 1,4 százalékon állt az infláció Magyarországon, tehát mintegy hét hónap alatt 1,8 százalékkal emelkedtek az árak, ami a régióban az egyik legmarkánsabb növekedés. Rekordmennyiségű pénzt fektettek állampapírba júniusban a magyarok. A Magyar Nemzeti Bank statisztikája alapján összesen 144 milliárd forint áramlott értékpapírokba ebben a hónapban, ebből 134 milliárd forint állampapírokba. Változás következik az Elektronikus Közúti Áruellenőrző Rendszer működésében, augusztus 15-től sem a rendszer, sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem fogadja el a korábbi automatikus adatszolgáltatás XML formátumát. A küszöbön álló változás egy frissítéssel megoldható, ennek költségét azonban az adózóknak kell megfizetni. Holdingvállalatot hoz létre a világ legnagyobb keresője. A Google a szerkezeti átalakulás után Alphabet név alatt tömörítené az utóbbi években felvásárolt cégeket és csoportokat, amelynek élére Larry Page kerül majd. Ezekkel és más témákkal is foglalkozunk a szerdai Reggeli Monitorban. A műsorvezető: Ivády Zsuzsa.

 37. Reggeli Monitor Nagy Károllyal

  Nagy Károly

  Most, a tavaszi időszakban lehet a legkönnyebben ingatlant eladni – áll egy amerikai tanulmányban. Ehhez azonban az átlagos értékesítési időt figyelembe véve már az év elején meg kell hirdetni az adott ingatlant. A vártnál lassabb volt az infláció növekedési üteme márciusban, Kínában. Devizapiaci átrendeződést hoztak az elmúlt időszak geopolitikai csatározásai, és a terrorcselekmények. Megtorpant a dollár régóta tartó erősödése, eljött viszont a jen aranykora. A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Colombus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. tevékenységi engedélyét. Csaknem megduplázta eredményét a Daimler – veszik a Mercedest. Ez csak néhány a Reggeli Monitor témáiból, Ezek mellett élő interjút hallhatnak a Húsvétról, kiderül, hogy mit ünnepelünk az elkövetkező napokban, de arról is beszámolunk, hogy az édességgyártók eladtak-e annyi csokinyuszit, mint amennyit terveztek, és szó lesz arról is, hogy az ünnep alatt fokozódhat-e a terrorveszély. Várja Önöket Nagy Károly!

 38. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Nestával

  Szűcs Péter

  Több mint 4 százalékponttal esett vissza decemberben a magyar beszerzésimenedzser-index az előző hónaphoz viszonyítva. Az év utolsó hónapjában is stabilan 50 százalékpont fölött, 52,2 százalékon maradt a mutató, ami valamelyest meghaladja a legutóbbi három év átlagát. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési társaság szakértője szerint a visszaesés elsősorban a decemberi leállásokkal magyarázható, és nem várható, hogy a közeljövőben még tovább romlik az index. Tovább csökkent tavaly a működő cégek száma Magyarországon. A konszolidációhoz nagyban hozzájárult a gazdasági környezet is, amelyben a cégtörlések száma mintegy duplája volt a cégalapításoknak 2016-ban. Több olyan makrogazdasági kockázat is fenyegeti Európát 2017-ben, amelyek alapjaiban változtatnák meg a jelenlegi politikai és gazdasági rendszereket- mondta el az Erste Bank elemzője. Ezek közül kiemelkednek a közelgő németországi, franciaországi és hollandiai választások, amelyeken az euroszkeptikus pártok előretörése írhatná át az eddigi forgatókönyveket, veszélyeztetve az Európai Unió belső egységét. A következő két évben csaknem 2 ezer szobával bővül a szállodai kapacitás Magyarországon, ez 4 ezer új szállodai ágyat jelent - derül ki a KPMG elemzéséből. A meglévő szállodai kapacitás árai azonban így is elmaradnak az európai szinttől, bár lassú erősödés azért tapasztalható. Állami beavatkozás nélkül is el tudja kerülni a bankcsődöt a Deutsche Bank- írja a portfolio.hu. A legnagyobb német pénzintézet még karácsony előtt állapodott meg az amerikai igazságügyi minisztériummal, így az eredeti 14 milliárd dolláros bírság helyett csak 7,2 milliárdot kell átutalnia az amerikai kormánynak. A Deutsche Bank elnöke ezt követően úgy nyilatkozott, hogy az olaszországi példával ellentétben önerőből is képesek lesznek kifizetni a büntetést. Az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint a Deutsche Bank vezetése a mostani enyhítéstől függetlenül is elzárkózott volna az állami mentőcsomag gondolatától. Január 1-jétől fél évig Málta tölti be az Európai Unió soros elnöki posztját. A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint a tisztség legnagyobb előnye, hogy Málta határozhatja meg az Európai Parlamenti viták ütemtervét, emellett több fontos formális és informális találkozónak is helyt ad. Csornai Zsuzsanna arról is beszélt, hogy akár saját politikai céljait is könnyebben érvényesítheti a mini állam az Unión belül következő hat hónapban.

 39. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Sarkadi-Szabó Kornéllal

  Szűcs Péter

  A várakozások szerint a Fitch és az S&P után a Moody’s hitelminősítő is felminősíti majd Magyarország adósbesorolását, így akár 200 milliárd forintnyi friss tőke érkezhet a magyar államkötvénypiacra. Az Erste Bank vezető elemzője, Ürmössy Gergely, szerint főleg a hosszabb, öt éven túli állampapírokra nőhet meg a külföldi kereslet – erről is szólunk a reggeli Monitoprban. A vártnál valamivel később érheti el a Magyar Nemzeti Bank inflációs célját. Mégis eltörli a roaming díjakat az Európai Bizottság, a jövő nyáron. A mindennapokba is átgyűrűzhet a kvantum teleportálás. Egy kanadai és egy kínai kutatócsoport ugyanis a való életben, és nem pedig laboratóriumi körülmények között tudott minden eddiginél nagyobb távolságba kvantuminformációt továbbítani. Ezekkel és sok más érdekes témával várja önöket Szűcs Péter!

 40. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Suba Krisztinával

  Szűcs Péter

  Benyújtotta az Országgyűlés elé a családi csődvédelemről szóló törvényjavaslatot a KDNP. Eszerint szigorú kritériumrendszernek kell megfelelni ahhoz, hogy az adós jogosult legyen az igénybevételre. 2015 szeptemberétől azok kérhetnek csődvédelmet, akiknek az otthonuk van veszélyben, és tartozásállományuk a vagyon 100-200 százaléka közé esik. Új működési modellel dolgozik a Magyar Fejlesztési Bank. Nagy Csaba vezérigazgató szerint céljuk a költségtakarékos működés, a bankcsoport tagjainak szorosabb kontrollja és egy ésszerűbb struktúra kialakítása. A bank a 2014-2020-as időszakban majdnem 700 milliárd forint EU-s pénzügyi eszközt kezel. Sok múlik a június 7-i török választásokon. Központi kérdés, hogy tud-e minősített többséget szerezni Erdogan államfő pártja, ekkor ugyanis módosíthatja az alkotmányt, és bevezetheti az elnöki hatalmat. Ettől függhet a kamatszint sorsa. Hatalmasat zuhantak a világ egyik legnagyobb napelem gyártójának, a kínai Yingli vállalatnak a részvényei az elmúlt napokban. Ugyan a napelemek iránti kereslet évről évre emelkedik, a napenergetikai piacon túlkínálat van, ezért több, a szegmensben tevékenykedő vállalat került nehéz helyzetbe. Zuhanó részvényárfolyamok Hongkongban. 3 cég 50 százalékot veszített az értékéből, több tulajdonos milliárdokat veszített, dollárban – órák alatt… Ezekről a témákról is szó esik a pénteki Reggeli Monitorban. A Gazdasági Rádió hallgatóit a két műsorvezető: Szűcs Péter és Sarkadi Szabó Kornél várja.

 41. Reggeli Monitor Szűcs Péterrel és Szabó Erikával

  Gyorsult a keresetek emelkedése februárban. – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatok szerint az év második hónapjában a bruttó kereset 274.300 forint volt, ami 10,7 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál. Januárban még ennél 0,2 százalékkal kisebb bővülést mértek. A költségvetési szférában 14 százalékos a béremelkedés, ami csaknem 5 százalékkal nagyobb növekedés a versenyszféra adatánál. Az ING Bank vezető elemzője, Virovácz Péter további növekedést valószínűsít. Akár 15.000 magyar munkahelyet is érinthet az a nyugat-európai országokban érvényben lévő szabályozás, amely szerint a fuvarozó vállalkozóknak az adott ország minimálbérét kell kifizetnie a dolgozóiknak az ott tartózkodás idejére. A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára szerint a kialakult bizonytalan helyzet miatt nagy számban szorulhatnak ki a magyar fuvarozók a nyugati piacokról, azonban Dittel Gábor úgy véli, hogy a jelenlegi intézkedések teljesen jogszerűtlenek. Átadják a jövő évi büdzsé tervezetét a Költségvetési tanácsnak, a testületnek pedig 10 napja lesz a törvényjavaslat véleményezésére – mondta a Nemzetgazdasági Miniszter a Versenyképességi tanács ülése után. Varga Mihály hozzátette a törvénytervezet 3 százalékos inflációval, 4,3 százalékos gazdaságnövekedéssel, és 2,4 százalékos államháztartási hiánnyal készült. A CIB Bank vezető elemzője, Trippon Mariann szerint optimista a minisztérium GDP növekedésre vonatkozó várakozása. Egész évben kétszámjegyű maradhat az építőipar növekedése Magyarországon- mondta el az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke a Trend Fm-nek. Az ÉVOSZ szerint idén 2000 milliárd forint lehet az ágazat teljesítménye, ami 10-12 százalékkal haladhatja meg a tavalyi alacsony bázist, és elérheti a két évvel ezelőtti szintet. A növekedés nagyrészt az európai uniós források lehívásának köszönhető, de emellett a magánszektor is kezd kilábalni a válságból. Elemzők eltérően látják a használtautó-piac jövőjét. A Morgan Stanley az árak mélyrepülésére, akár feleződésére számít, elemzésében azt írja, hogy a vásárlók inkább az újautók felé fordulnak, a környezetvédelem, és a veszetéskönnyítő rendszerek miatt. Emellett a lízingautó állomány is azt bizonyítja, hogy egyre népszerűbb ez a finanszírozási forma. Az Equilor privátbanki igazgatója, Nagy Bertalan szerint ugyanakkor a lízingpiac nagyságrendekkel kisebb, mint a használtautók mennyisége, és sokan egyszerűen nem tehetik meg, hogy 0 kilométeres kocsit vegyenek. Akár nullára is csökkentheti a jég okozta károkat a magyar földeken a tervezett jégeső-elhárítási rendszer. A beruházást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke jelentette be sajtótájékoztatón. Az 1,8 milliárd forint értékű projektért a kamara felel, a kivitelezés pedig a Vidékfejlesztési Program keretein belül, uniós és állami támogatásokból valósul meg. Az agrárgazdasági kamara elnöke szerint a rendszerre azért van szükség, mert tavaly a bejelentések alapján a károk ötödét jégeső okozta a földeken. Műsorvezető: Szűcs Péter.

 42. Reggeli Piac

  A Trend FM zenés riportválogatása az elmúlt hét legemlékezetesebb, interjúiból. A kellemes időtöltést jó zenékkel, színes bulvárhírekkel kísért aktualitások, érdekes adatok, elemzői vélemények sokasága garantálja. Ha lemaradt, pótolhatja szombaton és vasárnap délelőtt a Reggeli Piaccal!

 43. Reggeli Piac Kristóf Gáborral

  Kristóf Gábor

  A Trend FM zenés riportválogatása az elmúlt hét legemlékezetesebb, interjúiból. A kellemes időtöltést jó zenékkel, színes bulvárhírekkel kísért aktualitások, érdekes adatok, elemzői vélemények sokasága garantálja.

 44. Reggeli Piac Vöő Györggyel

  A Gazdasági Rádió zenés riportválogatása az elmúlt hét legemlékezetesebb, interjúiból. A kellemes időtöltést jó zenékkel, színes bulvárhírekkel kísért aktualitások, érdekes adatok, elemzői vélemények sokasága garantálja. Ha lemaradt, pótolhatja szombaton és vasárnap délelőtt a Reggeli Piaccal!

 45. Soul History

  A SOUL History 2. évadának 3. epizódja legendás dalszövegek előtt tiszteleg! A műsor vendége Horváth Attila, aki magával hozza legkedvesebb verseit, melyeket többek között a Taurus, Korál, Piramis és Tunyogi Rock Band zenekaroknak, valamint Cserháti Zsuzsa és Horváth Charlie szólólemezeire vetett papírra. A műsorban bemutatjuk a jelenséget, amikor gondolatok és hozzájuk méltó hangjegyek találkoznak úgy, hogy 40 esztendő elteltével is időtállóak.

 46. Sportexpressz

  Harle Tamás

 47. Szenzor (ismétlés)

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba - Tamás Zsolt

 48. Szenzor (ismétlés)

  Khell Bogdán - Bodnár Csaba - Tamás Zsolt

 49. Szilveszteri zenei válogatás

  Boldog Új Évet kívánunk minden kedves hallgatónknak!

 50. Trend Night Bukovszky Józseffel

  Bukovszky József

  A Trend Fm különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 51. Trend Night Bukovszky Józseffel

  Bukovszky József

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 52. Trend Night Bukovszky Józseffel Adásban

  Bukovszky József

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 53. Turizmus.com a Monitor Délutánban Következik

  Érczfalvi András

 54. User

  Szűcs Péter

 55. User

  Szűcs Péter

 56. Váltó a Monitor Délutánban Érczfalvi Andrással

  Érczfalvi András

  A Monitor Délután első szakértője Stekl László, akivel az elektromos autók körüli legfrissebb híreket és híreszteléseket vesszük sorra, különös figyelemmel az Apple körüli várakozásokra.

 57. Virágzó vidékünk Kristóf Gáborral (ismétlés)

  Ameddig a szem ellát… Igazi alföldi tájról, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből jelentkezünk. A sajátosan szép vidéket a csodálatos Tisza osztja két részre. Jelentős ugyan az ipar is, de inkább a mezőgazdaság dominál: nagyon jó minőségűek a földek, jelentős a búza-, a rizs-, a kukorica-,és a napraforgótermesztés, valamint a sertés-, juh-, szarvasmarhatenyésztés. Sok történelmi emléket is őriz a megye… Fejleszteni való persze itt is van bőven: a megvalósult projektekről és a tervekről is beszélgettünk Dr. Barancsi Ágnessel, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referensével. A munkaerőgondok megoldását segíthetik a szociális gazdaságok is – mondja Dr. Nagyné Varga Ilona, a megyei Esély Szociális Közalapítvány igazgatója. A gyönyörűen felújított (és családiasan berendezett) tiszaszentimrei református templomban várt bennünket Fodor Gusztáv lelkész, akitől megtudhattuk: miért van szőnyeg, kárpitozott padsorok, légkondicionálás és baba-mama szoba a templomban – és az egyedülálló egyházitégla-gyűjtemény…

 58. Virágzó Vidékünk Lakatos Lászlóval

  Csongrád megye az ország legalacsonyabban fekvő vidéke, teljes egészében síkság. Földrajzi adottságai, a sok napsütés, a folyók közelsége, és a kiváló termőterületek miatt mezőgazdasági szempontból az egyik legjelentősebb megyénk: A szegedi fűszerpaprikán kívül a gabona-, zöldség- és gyümölcstermesztés is kiemelkedő jelentőségű, de az ország vöröshagyma-, fokhagyma-, és gyökérzöldség-termésének jelentős része is Csongrád megyéből származik. A mai műsorban erre a vidékre, az ország éléstárába, invitálom Önöket.