Érzelmi viszonyt váltanak ki a kabriók, autósok egy külön csoportjáról beszélünk – mondta az Opel Magyarország pr igazgatója a TrendFm-en.  Dános András szerint bár a kabriók egy része, így az Opel Cascada is teljes értékű négy személyes autó, igazából a kabriózás kétszemélyes műfaj. Ezeket az autókat ugyanis úgy tervezik, hogy az első üléseken ülők – bár nincs fölöttük tető-, mégis nagyjából szélcsendben üljenek. Emellett ma már ezek az autók jól hőszigeteltek, téli használatuk is komfortos. Ugyanakkor azért mindenkinek a szép tájak, természet, tavasz fogalmak kapcsán ugrik be a kabriózás.

Érdekesség, hogy Nagy-Britanniában nagyon elterjedt a műfaj, éppen ott, ahol köztudottan sokszor esik, és az időjárás nem a legbarátságosabb. Dános András szerint ez is bizonyítja, hogy mennyire szenvedélyesen szerethető dologról van szó.  A britek, ahogy eláll az eső, ha kell sálban, kesztyűben, de engedik le a tetőt, és megélik, a természetközeli autózás élményét.

A kabrió ugyanakkor nem az egyetlen lehetőség arra, hogy az autóban utazók számára kibővüljön a látható tér és beköszönjön a külvilág. Ma már jónéhány Opel modellhez lehet rendelni üvegtetőt, ami valamelyest a kabrióhoz hasonló térélményt, és fényt ad, ami sokban javíthatja az utazók hangulatát, a hosszú sötét téli időszak után - hangsúlyozta Dános András. A hagyományos napfénytetők mellett egyre jobban elterjednek az egész tetőn végignyúló üveg felületek, amelyek - bár nem adják meg a kabriózás élményét, viszont kétségtelenül érdekesebbé, szerethetőbbé varázsolják az adott autót. Az Opelnél ilyen megoldás található a Crossland X és a Grandland X SUV modellekben, a zászlóshajó Insignia Sports Tourer-ben, sőt mégy a Combo Life is ajánl opcionális üvegtetőt.

A tavaszról szólva fontos megemlíteni, hogy akár kabrióról van szó, akár üvegtetőről vagy teljesen hagyományos tetejű autóról, a meleg időben egyre gyakrabban használjuk a klímát, ami nemcsak kényelmi, hanem biztonsági felszerelés is - mondja az Opel Magyarország pr-igazgatója. Ugyanis a légkondícionálóval hűvösen tartott utastérben a nagy meleg nem fáraszt, nem vonja el a vezető figyelmét. Talán az üvegtetők közül a legjobb megoldást a nyitható panoráma-üvegtetők jelentik, ezek ugyanis ötvözik a teljes üvegtető adta külső fényt és látványt, a hagyományos napfénytető természethez közelebb hozó megoldásával.

Dános Andrással, az Opel Magyarország pr-igazgatójával Andor Attila beszélgetett. Az interjút itt meghallgathatják:


Az Opel Magyarországgal készül korábbi beszélgetéseinkért kattintsanak a következő linkekre:

Opel: Az ügyfelek lelkét kell megszólítani

Opel: Átok vagy áldás? Az ablaktörlő

Opel: És lőn világosság! Ma már okos lámpák vannak az autókban