Az a&o hostellánc májustól a mentális egészség nemzetközi hónapja alkalmából ingyenes programot biztosít minden munkavállalója számára. A dolgozók a többi között workshopokon, pszichológiai tanácsadáson és webináriumokon vehetnek részt.

„Erőforrások teremtése a mindennapi munka és a magánélet számára” – így jellemezte Magdalena Knezevic, a berlini hostellánc HR-csapatának tagja az új egészségfejlesztési program célját.

A Likeminded szakértőivel együttműködve egységük minden alkalmazottnak ingyenes hozzáférést biztosít online pszichológiai tanácsadáshoz, valamint olyan praktikus mozgásformákhoz, mint az íróasztalnál is végezhető jóga. Knezevic szerint jelentős az igény a mentális egészséggel kapcsolatos tanácsadás és támogatás iránt, különösen a Z generáció fiatalabb tagjai körében.

Hozzátette: „a vállalatok egyre inkább befektetésként tekintenek a mentális egészség ápolására, de a problémák megelőzése mellett fontos a lehetőségek felismerése és a teljesítmény elismerése is”.

Az a&o nemrég bekerült a legjobb 10 vállalat közé a „Németország legjobb képzést nyújtó vállalatai 2024" című tanulmányban, amelyet az IMWF GmbH készített el a Focus Money és a Deutschland Test megbízásából.

A Mental Health America (MHA) szervezet 75 évvel ezelőtt nyilvánította a mentális egészség hónapjává a májust.