Az alapító-vezérigazgató Oliver Winter elmondta, hogy rugalmasak az ingatlanszerződések tekintetében: „legyen szó bérleti- vagy tulajdonjogról, új építésről vagy átalakításról, rugalmasak vagyunk, és növekedni akarunk".

Az a&o fontosnak tartja a fenntarthatóságot, azzal pedig, hogy meglévő ingatlanokat is átalakítanak, csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást. Szakértők szerint akár 30 évnyi működés CO2-kibocsátását spórolhatják meg a lépéssel. Célkitűzésük, hogy 2025-re Európa első nettó zéró kibocsátású hostelláncává váljanak – írta a Turizmus.com.

Közleményük szerint karbonlábnyomuk jelenleg éjszakánként 3,73 kilogramm, ami csaknem 80 százalékkal alacsonyabb, mint az iparági versenytársaké.

Az alapító-vezérigazgató kiemelte, hogy Európa-szerte tovább bővítik majd a hálózatukat. Olyan kulcsfontosságú helyszíneken nyitnának házakat, mint London, Párizs, Róma, Madrid, Lisszabon, Berlin, München, Prága vagy éppen Amszterdam.

A vállalat 2023-at 6,1 millió vendégéjszakával, 2,7 millió vendéggel és 217 millió eurós forgalommal zárta. Az ágazat újjáéledése az utazás iránti érdeklődés tartós növekedését jelzi, a nyári foglalások pedig már most meghaladják a pandémia előtti szintet.

Fotó: a&o Hostels – Facebook